Γιουβέντους: Ο αποκλεισμός δε φρενάρει την ανανέωση

Γιουβέντους: Ο αποκλεισμός δε φρενάρει την ανανέωσηgdouskasΔευ, 03/15/2021 - 21:01

Ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από την Πόρτο και μάλιστα από την πρώτη νοκ-άουτ φάση του Champions League (όπως και πέρσι με τη Λιόν) είναι ο πιο οδυνηρός της τελευταίας δεκαετίας. Ο αντίπαλος αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 54', παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν κατάφεραν σε εντός έδρας παιχνίδι να κάμψουν την αντίσταση του συνόλου του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Είναι προφανές

πως στο Πιεμόντε υπάρχει σκεπτικισμός για το μέλλον, αλλά οι κινήσεις υποδεικνύονται από το παρελθόν. Ας δούμε πως κινήθηκε η διοίκηση τις δύο τελευταίες σεζόν. Εν αρχή ο πάγκος. Πρώτα Μαουρίτσιο Σάρι και μετά ο Αντρέα Πίρλο. Σίγουρα όχι οι τυπικές κινήσεις από μια ομάδα που έχει μάθει σε άλλο στυλ ποδοσφαίρου και κυρίως διατήρησης των κεκτημένων της στην Ιταλία. 

Η πρώτη επιλογή ήταν αποτυχημένη, αφού ουδέποτε Σάρι και Γιουβέντους ταίριαξαν. Η δεύτερη μένει να φανεί κατά πόσο είναι αποτυχημένη ή όχι. Τουλάχιστον ο Σάρι πήρε πρωτάθλημα, έστω κι ασθμαίνοντας ενώ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο δε Πίρλο βλέπει την ομάδα του εκτός Κυπέλλου και στο -10 (έχει κι ένα ματς λιγότερο με τη Νάπολι) από την κορυφή, εκεί που βρίσκεται η αποφασισμένη για τίτλο Ίντερ του Αντόνιο Κόντε.

Μεταγραφές. Κουλουσέφσκι και Κιέζα, δηλαδή τα πιο hot ονόματα στην ιταλική αγορά για παίκτες κάτω των 23. Από κοντά κι η έκπληξη ΜακΚένι. Από ομάδα από το δεύτερο ράφι, 22 ετών, με χαμηλό συμβόλαιο. Η κατεύθυνση δεν αλλάζει. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, αμέσως μετά το Γιουβέντους-Πόρτο, ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι διαβεβαίωσε τον Πίρλο, πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η παρουσία του στον πάγκο των «μπιανκονέρι» είναι διασφαλισμένη και την επόμενη σεζόν. 

«Έχουμε μια ομάδα που ανανεώνεται, επομένως εφόσον θέλουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον πρέπει να στηριχθούμε στους νέους κι αυτό απαιτεί προσαρμογή. Είμαστε πολύ τυχεροί. Η γενιά μου είδε 9 διαδοχικά πρωταθλήματα, ενώ εκείνη του παππού μου είχε χαρεί 5 σερί. Αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία ήταν απίθανο». Τάδε έφη Τζον Ελκαν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι και εκτελεστικός διευθυντής της Exor, που ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι. Προφανώς κι έχει λόγο στη διαμόρφωση της στρατηγικής της Γιουβέντους μαζί με τον ξάδερφό του, Αντρέα Ανιέλι.

Μπορεί η «ανανέωση» να σταθεί ικανή δικαιολογία για τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από την Πόρτο; Εννοείται πως όχι. Ωστόσο, θα μακιγιάρει την απογοήτευση του παρόντος με την πίστη για το καλύτερο μέλλον. Δεν θα γίνουν τρέλες στο μεταγραφικό παζάρι, τέλος οι μεταγραφές των πολλών εκατομμυρίων, εμπιστοσύνη στη νουβέλ βαγκ. Σε αυτή μπορεί να προστεθούν και οι Ντραγκουζίν, Φατζόλι, τα δύο ταλέντα που φαίνεται πως μπορούν να μεταπηδήσουν στην πρώτη ομάδα από τη Primavera, δίχως να πάθουν ίλιγγο. 

Ο Πίρλο θέλει να αποκτήσει τον Λοκατέλι, ενώ θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για τον Μοράτα: εκ νέου δανεισμός με ενοίκιο 10 εκ. ευρώ, απόκτηση έναντι 35 εκ. ή πίσω στην Ατλέτικο Μαδρίτης; Αυτή τη στιγμή το πρώτο σενάριο φαντάζει πιο πιθανό, αλλά τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. 

Κάπου εκεί υπάρχει κι ο ξεχωριστός Κριστιάνο Ρονάλντο. Το συμβόλαιό του με τη «γηραιά κυρία» λήγει το καλοκαίρι του 2022. Κάποια στιγμή (κι αυτή η στιγμή δεν αργεί) ο εκπρόσωπός του, Ζόρζε Μέντες, ο αθλητικός διευθυντής Φάμπιο Παράτιτσι κι ο πρόεδρος Ανιέλι θα κάνουν την περίφημη συνάντηση για να τεθούν τα πάντα επί τάπητος. Η επέκταση συμβολαίου δεν φαίνεται πιθανή. Υπάρχει περίπτωση αποχώρησης; Αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος ο CR7. Εάν θελήσει να επιστρέψει στη Μαδρίτη για τη Ρεάλ, ουδείς μπορεί να τον σταματήσει. Αφήστε που στη Γιουβέντους μπορεί και να μην θέλουν να τον σταματήσουν. Ένας 36χρονος που λαμβάνει 30 εκ. ευρώ ετησίως, δεν ταιριάζει σε πρόγραμμα ανανέωσης…

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Juventus - Ποδόσφαιρο Off Off gdouskas Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #juventusfc #cristianoronaldo Juventus ΙΤΑΛΙΑ Η τρίτη σεζόν παρουσίας του Ρονάλντο στο Τορίνο, όπως και οι δύο προηγούμενες, δεν έφεραν την πολυπόθητη επιτυχία στο Champions League, όμως το παρελθόν υποδεικνύει τις μελλοντικές κινήσεις. Article publish on Δευ, 03/15/2021 - 21:01 Article hide updated date On Article is longform On
Keywords
Τυχαία Θέματα