Γιουβέντους: Με πολύ συγκίνηση το «αντίο» στον Κουαδράδο

Ο Κολομβιανός μέσος αποχωρεί από τους «bianconeri» καθώς εκπνέει το Σάββατο το συμβόλαιο του, τερματίζοντας μια οκταετή περίοδο στον σύλλογο.
Ο Κουαδράδο εντάχθηκε αρχικά στη Γιουβέντους τον Αύγουστο του 2015 από την Τσέλσι, περνώντας δύο χρόνια ως δανεικός, πριν γίνει οριστική η μεταγραφή για 20 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Πραγματοποίησε 314 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για τη Γιουβέντους τα τελευταία οκτώ χρόνια, σημειώνοντας 26 γκολ και δίνοντας 65 ασίστ.

Ο Κολομβιανός εξτρέμ είχε μια μακρά λίστα διακρίσεων στο Τορίνο, συμπεριλαμβανομένων πέντε Scudetti και τεσσάρων τίτλων του Coppa Italia. Οι αναφορές των τελευταίων μηνών τόνιζαν την αβεβαιότητα σχετικά με μια νέα συμφωνία του συλλόγου με τον Κουαδράδο, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο με τον 35χρονο, ο οποίος τώρα θα πρέπει να βρει τον νέο σταθμό στην καριέρα του.

Η Γιουβέντους ευχαρίστησε τον Κουαδράδο για τις υπηρεσίες του και θυμήθηκε την πολύτιμη συνεισφορά του τα τελευταία οκτώ χρόνια σε μια συγκινητική επιστολή που δημοσιεύτηκε.

«314 φορές βγήκε στο γήπεδο για να παλέψει για τα χρώματά μας, κερδίζοντας 11 τρόπαια.
26 φορές χάρηκε, με τον αλάνθαστο χορό του, αφού σκόραρε με τη φανέλα μας.
59 φορές ήταν αυτός που που έδωσε πάσες στους συμπαίκτες του ώστε να μπορούν να μοιραστούν τη χαρά του γκολ.
Σήμερα, μετά από ένα ταξίδι οκτώ σεζόν, είναι ώρα να πούμε αντίο γιατί ο Χουάν Κουαδράδο φεύγει από τη Γιουβέντους. Οκτώ αξέχαστα χρόνια. Χρόνο με το χρόνο, ο «Panita» ήταν ένα από τα σίγουρα «χαρτιά», ανεξάρτητα από τη θέση, το τακτικό στήσιμο ή τον αριθμό της φανέλας στην πλάτη του.

Οκτώ χρόνια γεμάτα χαρά, χαμόγελα, αστεία και ενθουσιασμό. Έφερε τη θετική του ενέργεια στα αποδυτήρια και στον κόσμο μας. Ο Χουάν κέρδισε τους φιλάθλους με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο, αποτελώντας σημείο αναφοράς εντός και εκτός γηπέδου.
Οκτώ χρόνια με ιλιγγιώδεις ντρίμπλες, τρελά τρεξίματα που ανέτρεψαν παιχνίδια, μερικές φορές ακόμη και ολόκληρες σεζόν. Αυτό το γκολ στο Derby della Mole στις 31 Οκτωβρίου 2015, το πρώτο του με τα ασπρόμαυρα, ήταν εκείνο που ξεκίνησε μια επιστροφή που οδήγησε στο Scudetto μετά από μια παραπαίουσα αρχή.

È stato un viaggio straordinario.
Grazie di tutto Panita

— JuventusFC (@juventusfc) June 30, 2023

Οκτώ χρόνια γκολ. Αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω ήταν το πρώτο από τα τέσσερα που σκόραρε κόντρα στην Τορίνο, αλλά πώς να μην θυμηθούμε τα ουρλιαχτά κόντρα στη Λιόν και την Ίντερ; Ή τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στους «νερατζούρι» τη σεζόν 2020/21;
Με τόσες πολλές αξέχαστες στιγμές, κάθε οπαδός πρέπει να έχει ειδική μνήμη που συνδέεται με την περιπέτεια του Χουάν στους «bianconeri». Επίσης φέτος η συνεισφορά του ήταν σημαντική, καθώς εμφανίστηκε σε 47 αγώνες, που του επέτρεψαν να ξεπεράσει το ορόσημο των 300 εμφανίσεων στα «ασπρόμαυρα».

Ένα ορόσημο που καθιέρωσε τη θέση του ακόμα περισσότερο στην ιστορία του συλλόγου. Αν υπήρξε ποτέ ένα παράδειγμα όπου οι αριθμοί λένε μόνο ένα κλάσμα της ιστορίας, τότε αυτό είναι. Η συγκίνηση που προκάλεσε σε όλους μας θα μείνει ανεξίτηλη. Ευχαριστούμε για όλα Panita!».

Keywords
Τυχαία Θέματα