Σάντρο Τονάλι: Οι ποδοσφαιρικές του αρετές θα είναι πολύτιμες στη Νιουκάστλ

Ο Νικολό Μπαρέλα και ο Σάντρο Τονάλι είναι αυτοί τη στιγμή οι κορυφαίοι μέσοι στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Στα 26 του χρόνια ο άσος της Ίντερ, μόλις στα 23 ο μέσος των «ροσονέρι».
Ο Έντι Χάου, είχε θέσει εξ αρχής προτεραιότητα του, την απόκτηση ποιοτικών και έμπειρων παικτών, ώστε η Νιοκάστλ να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο Champions League, μετά από απουσία πολλών ετών, . Και η απόκτηση του Ιταλού μέσου καλύπτει απόλυτα τα «θέλω» του τεχνικού της αγγλικής ομάδας.

Στα

23 του χρόνια μετράει πάνω από 200 επαγγελματικά παιχνίδια και είναι 14 φορές διεθνής. Ο Τονάλι έχει αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους χαφ στη Serie A. Αφού εντάχθηκε αρχικά ως δανεικός από τη Μρπέσια στις αρχές του 2020/21, ο Πιόλι εντυπωσιάστηκε αμέσως από τις αρετές του, ώστε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του στο τέλος της σεζόν για να τον κρατήσει μόνιμα στον σύλλογο του Μιλάνου.
Αυτή η πίστη ανταμείφθηκε, καθώς ο Τονάλι έπαιξε ζωτικό ρόλο τις επόμενες δύο σεζόν στους «ροσονέρι», με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι επίσης να του δίνει θέση βασικού στην Εθνική Ιταλίας.

1 – Sandro #Tonali is the AC Milan's player with the most games played (48), minutes played (3983), chances created (90) and tackles won (56) in 2022/23 in all competitions. Symbol. pic.twitter.com/Jg068LSbZi

— OptaPaolo (@OptaPaolo) June 21, 2023

Η πρωταρχική θέση του Τονάλι είναι αυτή του αμυντικού χαφ, με τον Στέφανο Πιόλι να επιλέγει σχηματισμό 4-2-3-1 στη Μίλαν και τον παίκτη να συνδυάζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είτε με τον Κρούνιτς είτε με τον Μπενασέρ. O Χάου έπαιξε κυρίως 4-3-3 την εφετινή σεζόν, οπότε με τον ερχομό του Ιταλού αυτό μπορεί να αλλάξει, ή απλά ο Τονάλι να είναι ο μοναδικός αμυντικός χαφ.

“Καταπίνει” πολλά χιλιόμετρα και βοηθάει επιθετικά

Το βασικό προτέρημα του Τονάλι είναι αναμφίβολα η αντοχή του, παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, με ένα εξαιρετικό ρεκόρ συνέπειας και παραμένει χωρίς τραυματισμούς καθόλη τη διάρκεια της θητείας του στη Μίλαν. Και για να αποδείξουμε τα παραπάνω λεγόμενα, ο Τονάλι σε αυτά τα τρία χρόνια στη Μίλαν έχει παίξει σε 95 αγώνες στη Serie A από τους πιθανούς 114. Μάλιστα στην περίοδο 2020-21, χρονιά κατάκτησης του πρωταθλήματος από τη Μίλαν, ο 23χρονος Ιταλός μέσος έπαιξε στους 36 από τους 38 αγώνες της Serie A και είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του.

Ωστόσο, παράλληλα με τη σταθερότητα του, ο Τονάλι προσφέρει και δημιουργικότητα. Μόνο δύο κεντρικοί μέσοι στο πρωτάθλημα (Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Ζιελίνσκι), είχαν περισσότερες ασίστ, από τις επτά του μέσου της Μίλαν.
Μπορεί η Νιουκάστλ να διαθέτει δυνατούς μέσους, όπως ο Γουίλοκ και ο Γκιμαράες, αλλά είναι εμφανής η απουσία ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να πασάρει μέσα στις αντίπαλες γραμμές.
Μόνο ο Κίραν Τρίπιερ είχε αυτή την ικανότητα, μετρώντας 110 πάσες-κλειδιά στους συμπαίκτες του, οπότε οι 62 πάσες-κλειδιά του Τονάλι θα είναι ευπρόσδεκτες σε μία ομάδα που θα «παλεύει» την επόμενη σεζόν σε δύο κύρια επίπεδα. Πρωτάθλημα και Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα