Για λογοκλοπή του "Inside Out" μηνύονται οι Disney και Pixar

Είχε και άλλος την ίδια ιδέα.

Οι Disney και Pixar δέχτηκαν μήνυση για κλοπή του σεναρίου της επιτυχημένης ταινίας "Inside Out" (2015).

Ένας Καναδός με το όνομα Damon Pourshian υπέβαλλε μήνυση στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, δημοσιεύει η TheWrap, ισχυριζόμενος ότι η ταινία της Pixar βασίζεται στο σενάριο που έγραψε ο ίδιος το 1999 με τον ίδιο τίτλο, και το οποίο έγινε ταινία μικρού μήκους το 2000.

Ο Pourshian ισχυρίζεται

ότι η δουλειά του έχει ομοιότητες με το "Inside Out", καθώς το σενάριο και η ταινία του λένε την ιστορία ενός αγοριού με το όνομα Lewis και τις αντιδράσεις του στην καθημερινότητα "μέσω ανθρωπόμορφων παραστάσεων των οργάνων του σώματός του" τα οποία φαίνονται στο σώμα του Lewis.

Η ταινία μικρού μήκους δείχνει επίσης αυτά τα όργανα να αντιδρούν στον εξωτερικό κόσμο και φέρουν μια προσωποποίηση του εγκεφάλου του Lewis, όπου υπάρχει το κέντρο ελέγχου. Στην ταινία υπάρχουν τα Brain (Εγκέφαλος), Heart (Καρδιά), Colon (Έντερο), Stomach (Στομάχι), και Bladder (Ουροδόχος Κύστη) ως οι κύριοι χαρακτήρες, και τους βλέπουμε να μιλάνε και να διαφωνούν μεταξύ τους.

Η μήνυση του Pourshian λέει ότι δημιούργησε το σενάριο και την ταινία στο Sheridan College, το οποίο "έχει στείλει μεγάλο μέρος των σπουδαστών του στις Disney και Pixar και θεωρείται σχολείο που 'τρέφει' τις Disney και Pixar”.

Οι συμμαθητές του Pourshian λέγεται ότι παρατήρησαν τις ομοιότητες μεταξύ των δύο projects μετά την προβολή του "Inside Out" της Pixar. Ο Pourshian ζητά μη προσδιορισμένες δαπάνες και το όνομά του να μπει στους τίτλους τέλους του "Inside Out".

Στην ταινία της Pixar, οι κύριοι χαρακτήρες είναι ένα κορίτσι με το όνομα Riley και οι κύριοι χαρακτήρες της είναι τα συναισθήματά της: Joy, Sadness, Fear, Anger και Disgust (ενώ υπήρχαν και άλλα που κόπηκαν).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες μηνύονται για τη συγκεκριμένη ταινία. Μια γυναίκα από την Νεβάδα με το όνομα Carla J. Masterson και ένας ειδικός στην ανάπτυξη του παιδιού έχουν υποβάλλει μηνύσεις ισχυριζόμενοι ότι η ταινία παραβιάζει τις δουλειές τους στην παιδική ανάπτυξη.

Σε σχετικά νέα, η σκηνοθέτης του "Frozen", Jennifer Lee, και ο σκηνοθέτης του "Inside Out", Peter Docter, θα αντικαταστήσουν τον John Lasseter στην ηγεσία των Disney Animation και Pixar. Η νέα προσθήκη των εταιρειών είναι το "Incredibles 2", το οποίο έχει ήδη σπάσει ρεκόρ στη νύχτα πρεμιέρας του και για το οποίο δεν αποκλείεται να δούμε και συνέχεια.

Read more on [SITE_NAME]Ο σκηνοθέτης του Inside Out αποκαλύπτει τα συναισθήματα που κόπηκαν στο μοντάζInside Out: "Disgust & Anger" ClipInside Out - Trailer #3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα