Φωτιά στη Λαμία: Κόπασαν οι άνεμοι, καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της πόλης

Ύφεση στους ισχυρούς ανέμους στην περιοχή της Λαμίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ δίνοντας τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Αυτή την ώρα η κατάσταση εμφανίζεται καλύτερη. Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να ελέγξουν πληθώρα από αναζωπυρώσεις.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό

ρεύμα καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

Λαμία: Εκκενώθηκε το βόρειο τμήμα της πόλης – Στις φλόγες σπίτια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Αφανός της Λαμίας, με τις Αρχές να στέλνουν, μέσω του 112, μήνυμα εκκένωσης των κατοίκων που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης.

“Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας” ανέφερε χαρακτηριστικά το προειδοποιητικό sms.

Σύμφωνα με το lamiareport, με ντουντούκες και κάθε πρόσφορο μέσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων μαζί με την Πυροσβεστική επιχείρησαν να εκκενώσουν τα σπίτια στην περιοχή του Αφανού, ενώ έχουν καεί τουλάχιστον τρία.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης, ενώ μήνυμα από το 112 εστάλη για την εκκένωση της Κάτω Τιθορέας, μετά από εκδήλωση φωτιάς.

Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τη φωτιά που καίει στην Κάτω Τιθορέα.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17:30, σε αγροτοδασική έκταση. Επί τόπου έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ επιχειρούσαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα