Champions League: “Άγκάλιασε” ευρωπαϊκό όμιλο ο Άρης Λεμεσού, προβάδισμα πρόκρισης για τη Σέριφ

Ο άπειρος από ευρωπαίκές διοργανώσεις Άρης Λεμεσού, αφού έκανε την έκπληξη πέρυσι με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της, συνέχισε τις υψηλές της πτήσεις και στην πρώτη της συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League (2ος γύρος). Στο Στάδιο «Alphamega» η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι, ήταν εντυπωσιακή απέναντι σε μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα όπως η ΜΠΑΤΕ

Μπορίσοφ.

Προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο, με το γρήγορο γκολ του Γκομίς με πέναλτι στο 13ο λεπτό, στο 32ο λεπτό ο Μπένγκτσον με δυνατό σουτ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην κυπριακή ομάδα και στο 39΄ έγινε το 3-0 με αυτογκόλ του Μπανέ, ύστερα από φάση διαρκείας και γύρισμα του Γκομίς.

Με την έναρξη της επανάληψης η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας μείωσε σε 3-1, με τον Κοντσεβόι να εκμεταλλεύεται τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα του Βανά Άλβες. H απειρία στοίχισε στους γηπεδούχους, καθώς ο Γκομίς με δυνατή κεφαλιά στο 60ο λεπτό έγραψε το 4-1, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, επίσης με κεφαλιά ο Καντάρκεβιτς, μείωσε σε 4-2.

Για τρίτη φορά στο παιχνίδι ο Άρης απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων, όταν σε μία κόντρα επίθεση ο νεαρός Μοντνόρ έγραψε το 5-2, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις ο Πολωνός Στεπίνσκι με πέναλτι για το τελικό 6-2 που κάνει απόλυτο φαβορί την κυπριακή ομάδα. Ο Άρης Λεμεσού χρειάζεται μια μόνο πρόκριση για να εξασφαλίσει, τουλάχιστον, συμμετοχή στους ομίλους του UEFA Conference League. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Τρίτη 1η Αυγούστου στην Ουγγαρία.

Υπενθυμίζουμε ότι η “Ελαφρά Ταξιαρχία” αν προκριθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρει απέναντι της τον νικητή του ζευγαριού Ράκοφ-Καραμπάχ.

Σε άλλο ματς του 2ου προκριματικού γύρου,η Σέριφ που έχει λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League τα τελευταία 22 χρόνια, αλλά έχει προκριθεί μόνο μία φορά στη φάση των ομίλων, την περίοδο 2021–22, όταν έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που το κατάφερε, έπαιξε κλειστά στο «Sheriff Stadion» και με μόλις δύο τελικές προσπάθειες στην εστία πέτυχε το υπερπολύτιμο γκολ με τον Αμίν Ταλάλ στο 22ο λεπτό, απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί είχαν πετύχει εννιά γκολ στους τρεις τελευταίους αγώνες τους πριν από αυτή την αναμέτρηση, αλλά έμειναν άσφαιροι και τώρα θα προσπαθήσουν να κάνουν την ανατροπή την επόμενη εβδομάδα στην έδρα τους το «Σάμι Όφερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα