Φοροαπαλλαγές και αυξήσεις συντάξεων στην Ιταλία

Αναφορά στις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού, κάνει σήμερα η Deutsche Welle. Όπως σχολιάζει, η ιταλική πολιτική πραγματικότητα συνεχίζει να συγκεντρώνει το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Στο πεδίο της οικονομίας, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα 30 δισ. ευρώ. Από αυτά, δεκαέξι δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα για την μείωση
των φόρων και για να βοηθηθούν οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Από την μία πλευρά, σύμφωνα με τον Τύπο, η φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που κερδίζουν μέχρι εξήντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, θα μειωθεί στο 15%. Από την άλλη, οι κατώτερες συντάξεις αναμένεται να αυξηθούν από τα 515 ευρώ που είναι σήμερα, στα 780 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για ένα μέρος από τα μέτρα που είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Όλα δείχνουν, ωστόσο, εκτιμά η Deutsche Welle ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις στα δημοσιονομικά και να περιορίσει την σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ, ίσως και κάτω από το 2%.

Περί μετανάστευσης

Σε ό,τι αφορά το καυτό μέτωπο του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, ο Ματέο Σαλβίνι δεν αλλάζει γραμμή. Μετά τη σύνοδο της Βιέννης δήλωσε, ότι στο υπουργείο του στη Ρώμη, μελετούν μια νέα λύση: όσοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία από την Τυνησία, να επιστρέφουν αμέσως, υποχρεωτικά στην πατρίδα τους, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

Όσο για την συμφωνία με την Γερμανία, σχετικά με την επιστροφή προσφύγων την οποία ανακοίνωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι θα την υπογράψει αλλά υπό έναν όρο. Μόνον εφόσον η Γερμανία βοηθήσει να αλλάξουν οι κανόνες της ευρωπαϊκής, ναυτικής αποστολής «Σοφία» διότι η Ρώμη θεωρεί, ότι υπό την παρούσα μορφή της, επιβαρύνεται υπερβολικά μόνον ο ιταλικός κρατικός μηχανισμός.

Σε σχέση, τέλος, με τυχόν μελλοντικές αφίξεις πλοίων σε ιταλικές ακτές, ο γραμματέας της Λέγκα ζητά να γίνεται, η ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, πριν οι διασωθέντες μεταφερθούν στην ξηρά, καταλήγει η Deutsche Welle.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα