Φήμη: Οικονομικότερο iPhone θα κυκλοφορήσει το 2020 με Touch ID

Εσείς θα επιλέγατε ένα πιο οικονομικό iPhone;

Η αγορά ενός νέου iPhone το 2019 σημαίνει ότι δαπανώνται τουλάχιστον $ 750 για το φθηνότερο μοντέλο iPhone XR, αλλά το επόμενο έτος θα μπορούσαμε να δούμε την κυκλοφορία ενός iPhone των 400-600 δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg,

η Apple σκέφτεται να σχεδιάζει ένα νέο iPhone, που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι το πρώτο φιλικό προς το πορτοφόλι iPhone, από τότε που το iPhone SE σταμάτησε να εμφανίζεται στις αγορές και ελπίζουμε ότι θα κυμαίνεται στις ίδιες τιμές με το SE.

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα σημαντικά φθηνότερο σημείο τιμής, διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές περιθώριο κέρδους, η Apple πρέπει να αφαιρέσει μερικά από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες iPhone σήμερα. Με αυτό κατά νου, αναμένεται ότι το οικονομικότερο iPhone θα επανέλθει στη χρήση του Touch ID, μέσω του Home Button, αντί να είναι εξοπλισμένο με Face ID.

Όσον αφορά την εμφάνιση, ο σχεδιασμός αναμένεται να βασιστεί στο iPhone 8. Αυτό σημαίνει μια οθόνη 4,7 ιντσών, με στρογγυλές γωνίες και μια κλασική συνολική εμφάνιση iPhone. Η χαμηλότερη τιμή θα προσελκύσει πολλούς ανθρώπους, αλλά η παλιά αισθητική του σχεδιασμού, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει και πωλήσεις, ειδικά για όσους κρέμονται απελπισμένα στο iPhone SE ή στο iPhone 8, με την ελπίδα ότι θα εμφανιστεί μια προσιτή αντικατάσταση.

Το iPhone 8 κοστίζει $599, γεγονός που υποδηλώνει ότι το νέο iPhone μπορεί να κοστίζει περισσότερο από το iPhone SE. Ακόμα κι έτσι, εάν κυκλοφορήσει με τιμή $599, εξακολουθεί να είναι $150 φθηνότερο από το iPhone XR. Όταν η φήμη αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, η τιμή του αναμενόταν να είναι $649, το οποίο είναι υπερβολικά υψηλό για να ταξινομηθεί ως "οικονομικό".

Τον Ιούλιο αναφέρθηκε ότι η Apple σχεδιάζει ένα οικονομικότερο iPhone,για την Κίνα, με ένα κουμπί αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, αντί για Face ID. Εντούτοις, τώρα πιστεύεται ότι το Touch ID στην οθόνη θα προστεθεί δίπλα στο Face ID, όταν ανανεωθούν τα iPhones το 2021. Αν όμως περιλαμβάνονται και τα δύο features σε αυτό το iPhone, τότε σίγουρα δεν μιλάμε για οικονομικότερη λύση, όποτε ίσως η Κίνα να λάβει το οικονομικό iPhone που αναμένουμε τώρα και εμείς, τον επόμενο χρόνο.

Τον Ιούλιο, υπήρξαν φήμες ότι η Apple σχεδιάζει ένα οικονομικότερο μοντέλο για την Κίνα, με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάτω από την οθόνη, αντί για Face ID. Ωστόσο, τώρα πιστεύεται ότι το in-screen Touch ID, θα έρθει μαζί με το Face ID, όταν ανανεωθούν τα iPhone το 2021. Aυτό βέβαια καθιστά το δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη premium feature, κάτι που δεν συνάδει με οικονομικότερη λύση. Ίσως όμως η Κίνα να πάρει το iPhone που αναμένουμε και εμείς τώρα, το 2020.

IGN GreeceΔημοσιοποιούνται 'από σπόντα' τα features των νέων iPhone 8Στην φυλακή για το πάθος του στο gamingOkhlos Official Launch Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα