Φεύγει απ' την ζωή ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης

Ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου χάνει τη μάχη.

Θλίψη σήμερα στον ελληνικό κόσμο του θεάματος καθώς ένας σταρ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε απ΄την ζωή. Ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, ο περίφημος γόης του ελληνικού κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Σύμφωνα με την LIFO, o ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου πάλευε χρόνια με τον καρκίνο στον εγκέφαλο και έφυγε απ' την ζωή σήμερα ,Παρασκευή πρωί. Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο μεσημέρι στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1939, ο Γεωργίτσης σπούδασε δραματικές τέχνες στις σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη, και έκανε την πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση το 1960 στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή".

Έγινε γνωστός μέσα απ' τις ταινίες της Φίνος Φίλμ, όπου συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς όπως οι Κώστας Βουτσάς, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Βούρτση, Μαίρη Χρονοπούλου κ.α. Μερικές απ' τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν τα "Μια κυρία στα μπουζούκια", "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο", "Γάμος αλά ελληνικά", "Τα κόκκινα φανάρια", "Νύχτα γάμου" και "Γοργόνες και μάγκες".

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1972, στη σειρά "Κόκκινο δαχτυλίδι", ενώ συμμετείχε και στις μακροχρόνιες σειρές του Νίκου Φώσκολου "Καλημέρα Ζωή" και "Λάμψη" την δεκαετία του 1990. Την τελευταία του εμφάνιση έκανε το 2008 στην ταινία "Ο γιος του Τσάρλυ"

Είχε κάνει δυο γάμους και απ' τον δεύτερο έχει δυο παιδιά, ενώ είχε ιδρύσει και τον δικό του θεατρικό θίασο με τον οποίο ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια.

Το IGN Greece στέλνει τα συλλυπητήριά του στους φίλους και την οικογένειά του. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη. Ευχαριστούμε για τη γοητεία που μας χάρισες μέσα από τον αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο.

H Μαρία είναι αρθρογράφος στο Entertainment του IGN και ετοιμάζει τις μεταξωτές τις πιτζάμες για την επερχόμενη τελετή Όσκαρ. Όταν δεν ετοιμάζει την μεγάλη εμφάνιση για το κόκκινο χαλί,, κυκλοφορεί στο Twitter.IGN GreeceΤα αποτελέσματα των Βραβείων από το Σωματείο ΣεναριογράφωνO ταλαντούχος Albert Finney έφυγε απ' την ζωή σε ηλικία 82 ετώνΕκδικητές, Captain Marvel, Toy Story και πολλά ακόμα hot trailer φέτος για το Super Bowl

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα