Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Γκουντογκάν, εσύ σουπέρ σταρ

Στο δρόμο για το 9ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και τρίτο στη σειρά, η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε μεγάλο «διπλό» στο Λίβερπουλ επί της Έβερτον (0-3).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε όρεξη για αστεία, επανέφερε την διαφορά από την 2η Άρσεναλ στους τέσσερις βαθμούς (85 έναντι 81) και με δύο τέρματα σε ένα δίλεπτο καθάρισε ουσιαστικά την δουλειά.

Μόλις 37 λεπτά άντεξε με μηδέν παθητικό η Έβερτον, καθώς η συνέχεια άνηκε στον καταπληκτικό Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος στο 37′ άνοιξε το σκορ με μία μυθική

έμπνευση και δύο λεπτά αργότερα σέρβιρε στον Έρλινγκ Χάαλαντ για το 0-2 από αέρος.

Τα πάντα τελείωσαν στο 51′ από το απευθείας φάουλ του Γκουντογκάν, το οποίο ο Πίκφορντ δεν μπορούσε με τίποτα να βγάλει. Τα επόμενα 40 λεπτά ήταν διαχείρισης του αποτελέσματος για τους «πολίτες», οι οποίοι με τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της Premier League μοιάζουν το τεράστιο φαβορί για τη κούπα. Το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό και το εντός έδρας ματς της επόμενης Κυριακής (21/05, 18:00, Novasports) με την Τσέλσι μοιάζει το πιο κομβικό, καθώς έπονται αυτα στις έδρες των Μπράιτον και Μπρέντφορντ.

Για την Έβερτον τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο. Τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται στην 17η θέση της βαθμολογίας, στο +1 από την 18η Λιντς και στο +2 από την 19η Λέστερ, που έχει όμως ματς λιγότερο. Τα πάντα αναφορικά με την παραμονή θα κριθούν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα