“Έτοιμος για το βήμα παραπάνω, φαβορί η ΑΪΚ”

Ο Κωνσταντίνος Σταυροθανασόπουλος μιλάει στο novasports.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του στην Φρέι, την Ακρόπολης, τον Παναγόπουλο και τον Γκέζο, τον Πανιώνιο, ενώ δίνει και τα δικά του προγνωστικά για την πρωταθλήτρια Σουηδίας.

Κωνσταντίνε η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία της Σουηδίας, με μόλις μία ισοπαλία σε 7 αγωνιστικές που σας φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Υπάρχει εξήγηση;
“Ναι δεν έχουμε ξεκινήσει
πολύ καλά την χρόνια αν και κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις στο κύπελλο της Σουηδιας, το οποίο είναι με ομίλους και παίζουμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δηλαδή στην περίοδο της προετοιμασίας. Πιστεύω είναι ανατρέψιμη κατάσταση διότι είχαμε πολλούς τραυματισμούς, κυρίως στην αμυντική γραμμή όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, κατά την γνώμη μου έχουμε παρά πολύ ποιοτικό ρόστερ και στην συνέχεια τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Με δουλειά και πίστη θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα στην πορεία, ευελπιστούμε στο καλύτερο! Επισης οι άνθρωποι της ομάδας μας στηρίζουν καθημερινά και μας δίνουν δύναμη και τα εφόδια για τη συνέχεια κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας”.

Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόσουν στη Γ’ κατηγορία με την ελληνική Ακρόπολης, όπου είχες συμπαίκτη και τον Μάκη Γκέζο και προπονητή τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο. Νέα πρόκληση η Φρέι για σένα, νέα κατηγορία. Πως είναι το επίπεδο;
“Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ακρόπολη παλέψαμε για την άνοδο δύο φορές στα μπαράζ ανόδου και μια στην τρίτη θέση. Η έλευση του κ. Παναγοπουλου ήταν κομβική για την καριέρα μου διότι έκανα την καλύτερη χρόνια απο τα τρία χρόνια. Βελτίωσα τα στατιστικά μου και έτσι έκανα το βήμα παραπάνω.

Ο κοουτς με την δουλειά και την φιλοσοφία του που είναι διαφορετική από αυτή του σουηδικού μοντέλου πιστεύω ότι σύντομα θα του δοθεί η ευκαιρία να δείξει τις γνώσεις του σε μεγαλύτερη κατηγορία και σε λίγα χρόνια γιατί όχι σε μεγάλη ομάδα της Σουηδιας. Επισης με τον Μάκη ήμασταν συμπαικτες τα τελευταία 2 χρόνια στην Ακροπολης, αλλά και στον Πανιώνιο πιο πριν. Είμαστε και καλοί φίλοι από τότε και εύχομαι να κάνει και αυτός το επόμενο βήμα.

Πιστεύω δεν είχα κάτι άλλο να πάρω από την Ακρόπολης. Τρία χρόνια ήθελα παρά πολύ την άνοδο. Αυτός ο στόχος δεν εκπληρώθηκε και ήταν η στιγμή να αποχωρήσω ωστε να αγωνιστώ ψηλότερα! Σίγουρα στην Β' κατηγορία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στο θέμα οργάνωσης των ομάδων. Παίζουμε με αντιπάλους οπου έχουν πάρει μέχρι πρωτάθλημα Σουηδίας έχουν παίξει και Ευρώπη. Ιστορικές ομάδες! Είναι κάτι πολύ διαφορετικό υπάρχουν ομάδες οπου έχουν κόσμο 10-15.000 και με γήπεδα υψηλών προδιαγραφων κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Το επίπεδο της κατηγορίας είναι παρά πολύ καλό, σου δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθείς και να κανείς το βήμα παραπάνω. Είναι κατηγορία που έχει πολλά μάτια πάνω της! Για παράδειγμα, ειδικά για νέους ποδοσφαιριστές, έχουμε δει από αυτή την κατηγορία να παίρνουν μεταγραφές ακόμα και στην Premier League και γενικά στο Σουηδικό πρωτάθλημα κάθε χρόνο διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών παίρνουν μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού”.

Επαφές με τους συμπατριώτες μας έχεις ακόμα;
“Ναι έχω επαφές με κάποιους περισσότερο, με κάποιους λιγότερο, εκτός από συμπαίκτες μέσα στο ποδόσφαιρο έχω κάνει και καλές φιλίες, οπου αυτό είναι που μένει στο τέλος! Στην Ελλάδα όλοι βλέπουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνίας μας και αυτό έχει έπηρεασει και το ποδόσφαιρο κατά μεγάλο βαθμό, ελπίζω με το πέρασμα του χρόνου να φτιάξουν τα πράγματα ωστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει βιώσιμο. Τα προβλήματα να περιοριστούν και κάθε χρόνο να υπάρχει βελτιώσει προς το καλύτερο”.

Έχεις αγωνιστεί 5 ματς ως βασικός, 385 λεπτά και έχεις σκοράρει δύο φορές και έχεις βάλει και ένα γκολ στο κύπελλο. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
“Με υγεία πάνω απ' ολα, προσωπικος μου στόχος είναι να δουλεύω σκληρά ωστε να βελτιώνω συνεχώς τις αδυναμίες μου. Επίσης όπως κάθε ποδοσφαιριστής βάζει στόχους έτσι και εγώ βάζω καθημερινά εφικτούς στόχους. Ένας από αυτούς είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ εδώ στην Σουηδία και γιατί όχι και σε κάποια άλλη χώρα! Θα ήθελα να φτάσω σε ένα σημείο ωστε να πάρω το 100% των δυνατοτήτων μου! Με πίστη, δουλειά και υπομονή είναι το τρίπτυχο ωστε να έρθει η επιτυχία”.

Παρακολουθείς το σουηδικό πρωτάθλημα, το οποίο μεταδίδεται στην Ελλάδα από τα κανάλια Novasports. Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;
“Ναι παρακολουθώ το Σουηδικό πρωτάθλημα, έχει ποιότητα και κάθε χρόνο γίνεται καλυτερο και πιο ανταγωνιστικό. Είναι ένα πρωτάθλημα που έχει ενδιαφέρον ωστε να το παρακολουθείς. Κατά την γνώμη μου φέτος ήρθε η ώρα να κατάκτησει τον τίτλο η ΑΙΚ Στοκχολμης οπου ο τελευταίος τίτλος ήταν το 2009 και είχε προπονητή τον Μικαελ Σταρε οπου συνεργάστηκα μαζί του στον Πανιώνιο!

Έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις την μεταγραφική περίοδο, έχει εντάξει στο δυναμικο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οπου αγωνίζονταν σε υψηλό επίπεδο και σε μεγάλα πρωτάθλημα! Πιστεύω θα κοντραριστεί με την Χαμαρμπι, η οποία και αυτή έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 2001. Μια ομάδα ιστορική με πολλους φιλαθλους οπου σε κάθε αγώνα έχει 25-30.000 κόσμο!

Είναι ενδιαφέρον για τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, αφού τους δίνεται η δυνατότητα μέσα από τα κανάλια Novasports να παρακολουθήσουν το Σουηδικό πρωτάθλημα. Θεωρώ πως αντιμετωπιζουν κάθε αγώνα σαν μια γιορτή με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και πάντα γεμάτα γήπεδα. Κατά την άποψη μου τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί το επίπεδο και η ποιότητα του πρωταθλήματος και κάθε χρόνο ανεβαίνει και περισσότερο".

Δύο λόγια για τον Πανιώνιο; Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή στους «κυανέρυθρους»; Σου λείπει;
“Όσον αφορά τον Πανιώνιο είναι η ομάδα που έχω ανδρωθεί ποδοσφαιρικά και πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Με χαροποιεί ιδιαίτερα πως τα τελευταία χρόνια είναι ανταγωνιστικη στο πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα και του αξίζει να βρίσκεται καθε χρόνο στην πρώτη πεντάδα! Σίγουρα κάποια στιγμή θα ήθελα να γυρίσω. Φυσικά μου λείπει, έχω κρατήζει πολλες αναμνήσεις από τον Πανιώνιο. Το ντεμπούτο μου στην επαγγελματική κατηγορία, αλλά αυτή την στιγμή πρωταρχικός μου στόχος όπως είπα και πριν είναι να αγωνισθώ όσο περισσότερο μπορώ και σε υψηλότερο επίπεδο”.
Keywords
Τυχαία Θέματα