Νίκη του Άρη στη Σπάρτη, νέα δεδομένα στην ουρά της Φούτμπολ Λιγκ

Ο Άρης, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Αιγινιακός είναι η κερδισμένοι της 32ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ ενώ νέα δεδομένα προέκυψαν σε ότι αφορά την διεκδίκηση της 4ης θέσης, όπως και στην ουρά με τέσσερις ομάδες να νιώθουν άμεσα την απειλή του υποβιβασμού.

Το παλεύει ο Άρης έτσι ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κούρσα της φετινής Φούτμπολ Λιγκ παρότι
εδώ και λίγες εβδομάδες έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο.
Η νίκη στη Σπάρτη του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για έναν τίτλο που έχει εκ των πραγμάτων περισσότερο ηθικό αντίκτυπο.
Βέβαια παραμένει δύσκολη υπόθεση η διεκδίκηση της πρωτιάς από τον ΟΦΗ αφού η ομάδα της Κρήτης πέραν των τριών πόντων με την Βέροια έχει ως το φινάλε έναν ακόμα αγώνα, με την Σπάρτη, στο «Γεντί Κουλέ» ενώ ο Άρης παίζει με Πανσερραϊκό (εντός) και στην Καρδίτσα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη στην Λακωνία ενώ οι γηπεδούχοι φάνηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί έχοντας μεγάλο κίνητρο προσπαθώντας να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής.
Το πρώτο γκολ πάντως άναψε «φωτιές» καθώς σημειώθηκε με πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Μαρκαντωνάτος του συνδέσμου Ηλίας σε κράτημα του Δεληζήση από τον Οικονόμου.
Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και μετά από μια 8λεπτη διακοπή όπου χρειάστηκε και η παρέμβαση της Αστυνομίας για να εκτονωθεί η κατάσταση, ο Διαμαντόπουλος έκανε το 0-1. Στο 62ο λεπτό ο Νιάρος πέτυχε το 2ο τέρμα των φιλοξενούμενων και στη εκπνοή ο Διαμαντόπουλος, σε αντεπίθεση, διαμόρφωσε το τελικό 0-3 μετά από μπαλιά του Πασά.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στη Σέρρες ανάμεσα στον Πανσερράϊκό και την Παναχαϊκή. Ο Πέτρου έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους ενώ ο Κυργιόπουλος ισοφάρισε στο 39’ για την ομάδα της Αχαϊας. Οι γηπεδούχοι μετά από αυτό το αποτέλεσμα υποβιβάστηκαν και μαθηματικά!

Τα Τρίκαλα πέτυχαν μια σημαντική νίκη επί του Κισσαμικού δίνοντας ένα νέο ενδιαφέρον στην διεκδίκηση της 4ης θέσης στην βαθμολογία.
Η Θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε με κεφαλιά του Ξενοφώντα Πάνου στο 11 ενώ από το 34’ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Γρηγόρης Μάκος. Οι Χανιώτες ισοφάρισαν με τον Λέο στο 52’ και στο 85ο λεπτό μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τόμιτς ο Ζιούλης προσπάθησε να απομακρύνει στέλνοντας κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα.

Με γκολ του Χασομέρη στο 13ο λεπτό η Καλαμαριά νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Λάρισας.
Σημαντική και η νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας επί του Εργοτέλη με σκορ 2-1 στον Θεσσαλικό κάμπο βάζοντας στα δύσκολα την ομάδα του Τάκη Γκώνια που συνεχίζει να παλεύει για την σωτηρία της!
Ο ΟΦΗ και η Δόξα Δράμας πήραν άνευ αγώνα τους τρεις πόντους καθώς δεν έγιναν οι αναμετρήσεις τους με Αχαρναϊκό και Βέροια, αντίστοιχα, οι οποίες εδώ και καιρό έχουν εγκαταλείψει την κατηγορία.

Τα σημερινά αποτελέσματα :

Τρίκαλα – Κισσαμικός : 2-1 (11’ Πάνος, 80’ Ζιούλης αυτογκόλ – 52’ Λέο)
Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας : 1-0 (13’ Χασομέρης)
Αιγινιακός – Καλλιθέα : 2-0 (71’ Πέριτς, 72’ Κούστα)
Παναιγιάλειος – ΑΕ Καραϊσκάκης : 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης : 2-1 (7’ Σουντουρά, 18’ Πλαβούκος – 53’ Τσέλιος)
Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή : 1-1 (20’ Πέτρου – 39’ Κυργιόπουλος)
Σπάρτη – Άρης : 0-3 (45+1’ πεν, 90’ Διαμαντόπουλος, 62’ Νιάρος)
ΟΦΗ – Αχαρναϊκός : 3-0 (α.α)
Δόξα Δράμας – Βέροια : 3-0 (α.α)
Keywords
Τυχαία Θέματα