"Έτοιμη η ομάδα, καθημερινός ο αγώνας"

Τα μέλη της νέας διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρέθεσαν σήμερα (25/9) συνέντευξη Τύπου, στην οποία εξέθεσαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα έπειτα από το "θερμό" σε ό,τι αφορά στις διοικητικές εξελίξεις καλοκαίρι που προηγήθηκε και εν όψει της νέας σεζόν.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Άρης
Καρακούσης δήλωσε:«Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά που νέοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τον ΠΑΟΚ. Επιχειρηματίες και άνθρωποι του ΠΑΟΚ, πήρα την απόφαση να συμμετάσχουν. Θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος της εταιρείας «Αναδομώ», είναι δίπλα στην ομάδα, πολλά χρόνια. Θα ασχοληθεί με το μάρκετινγκ και το εμπορικό κομμάτι.Δίπλα του είναι ο κύριος Δεδέογλου, γιος του Θανάση που έδωσε μαζί με τον αδερφό του το οικόπεδο του γηπέδου. Ο κύριος Δεδέογλου θα ασχοληθεί με το μάρκετινγκ.Ο κ. Δακουράς είναι δικηγόρος, υπήρξε αθλητής του συλλόγου θα είναι εκπρόσωπος στις υπερκείμενες αρχές.Ο Πόλυς Κατσιώρας θα ασχοληθεί με το εμπορικό κομμάτι, ως παλιότερο μέλος της διοίκησης.

Ξεκινήσαμε στις 19 Αυγούστου, σε μια συνάντηση με τον Ερασιτέχνη, σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς να έχουμε τίποτα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Αμοιρίδη και τον κ. Σαββίδη που η συμβολή τους, ήταν καθοριστικής σημασίας. Σε 40 μέρες, ανακοινώσαμε την πρόσληψη του κ. Φλεβαράκη και σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργήσαμε ρόστερ. Ήμασταν η πρώτη ομάδα με άδεια από την ΕΕΑ. Είμαστε έτοιμοι, τη στιγμή που δέκα ομάδες δεν έχουν πάρει ακόμα αδειοδότηση.Η ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα. Η συμπαράσταση του κόσμου, είναι συγκινητική. Είναι κάτι που χρειάζονται περισσότερα τα νέα παιδιά που αναλαμβάνουν».

Και συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας. Είμαστε δίπλα στον ΠΑΟΚ με άλλες ιδιότητες. Μας έφερε η αγάπη μας για τον ΠΑΟΚ εδώ. Κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι είναι μεσσίας. Κανένας δεν υπόσχεται θαύματα. Γνωρίζουμε τους κινδύνους και το προσωπικό κόστος σε βάρος οικογένειας και εργασίας κι έχουμε επίγνωση του ρόλου μας. Ο καθένας μας έχει μία διαδρομή δεκαετιών στον επαγγελματικό του χώρο και δεν υπάρχει κανείς, που περίμενε τον ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων για να λύσει το πρόβλημα του. Είναι πολύ πιθανό, να προκαλέσει ή να διογκώσει το πρόβλημα, παρά να το λύσει.Κανείς μας δεν ήρθε για να προβληθεί. Όποιος το κάνει θα βρει μπροστά του, όλους εμάς.

Θα κάνω μία αυτονόητη διευκρίνιση, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό, οι θέσεις του Δ.Σ., εμφανίζονται ως περιζήτητες, πρέπει να τα πω. Κανείς μας δεν αμείβεται. Η θέση μας και η παρουσία του καθενός, είναι στη διάθεση του Α.Σ. ανά πάσα στιγμή. Οποτεδήποτε προκύψει, παρουσιαστεί η προσφερθεί, άλλος πιο ικανός και πιο πρόθυμος, έχει στη διάθεση του την παραίτησή μας, για να παραχωρηθεί η θέση στον επόμενο.Προσπαθούμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη του Α.Σ.

Επιλέξαμε να γίνει τώρα αυτή η συνάντηση, ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη και πληρέστερη εικόνα. Δεν ζητούμε περίοδο χάριτος ή την ανοχή σας. Δεχόμαστε την κριτική όταν είναι τεκμηριωμένη. Ο διχαστικός και υποτιμητικός λόγος δεν οδηγεί πουθενά. Η ανάγκη για συσπείρωση είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.Φαινόμενα ανθρωποφαγίας είναι εκτός της δικής μας αισθητικής. Δεν θα τα παρακολουθήσουμε, όχι γιατί δεν περισσεύει κανείς, αλλά γιατί έχει να κάνει με ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Για τον Χρήστο Καραμπέρη, επειδή αναπτύχθηκε ιδιαίτερη παραφιλολογία, είναι ένα σημαντικότατο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και όλοι το αναγνωρίζουμε αυτό. Η συμμετοχή του σε πολλά Δ.Σ. και στα τελευταία, τον καθιστούσε άμεσο γνώστη και έλαβε αποφάσεις που μπορεί να μειοψήφισε. Σεβόμαστε την απόφαση του. Για τον Χρήστο και για όλους όσους θέλουνε το καλό της ΚΑΕ, δε χρειάζεται να έχουν θέση στο ΔΣ για να βοηθήσουν. Από τη στιγμή που επικαλέστηκε τους λόγους που επικαλέστηκε δε χρειάζεται να το συνεχίσουμε. Ο λόγος που επικαλείται είναι γνωστός, δεν έχουμε κανένα λόγο να τοποθετηθούμε διαφορετικά και να διαψεύδουμε το Χρήστο. Δεν έχουμε κανένας μας, προσωπικό πρόβλημα. Δεν ωφελούν σε κάτι αυτά.

Για τον Τέλη Ζουρνατσίδη, ως άνθρωπο και ως στέλεχος θα μπορούσα να μιλάω με ύμνους. Τον γνωρίζω 35 χρόνια και που όλοι γνωρίζεται ότι η προσφορά του αναγνωρίζεται η προσφορά του στην ομάδα. Αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος τιμ μάνατζερ ακόμα και στην Ευρώπη από αντιπάλους. Έχει ανεβάσει τη θέση σε δυσθεώρητο επίπεδο. Έχει τοποθετηθεί κι αυτός για τους λόγους που παραιτήθηκε, οπότε η αναφορά περαιτέρω δε θα ωφελούσε.Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να προσεγγίσουμε τον κάθε φίλαθλο του ΠΑΟΚ. Έχουν προστρέξει πρώτοι οι οργανωμένοι. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να υποσχεθούμε διακρίσεις και τίτλους, αλλά το να τους δώσουμε μια ειλικρινή τοποθέτηση για την ανάγκη της παρουσίας τους, για τον πραγματικό ΠΑΟΚτσή αρκεί. Για την προσπάθεια που κάνουμε, αυτός είναι ο στόχος και μπορεί να αποδεικνύεται και με τα νούμερα ότι είμαστε και σε καλό δρόμο».

Ξεκινώντας τις ερώτησεις, ο κ. Καρακούσης απάντησε:

Για την κουβέντα γύρω από το αγωνιστικό και τους στόχους που μπορεί να έχει η ομάδα:«Σε πρώτη φάση στόχος είναι να σωθεί η εταιρεία. Κάναμε μία ομάδα, που έκανε ο προπονητής σε πολύ λίγο χρόνο με το μισό μπάτζετ από πέρσι. Πιστεύουμε ότι θα είναι ανταγωνιστικό».

Το Νίκο Σταυρόπουλο και το ρόλο του μετά την παραίτηση του Τέλη Ζουρνατσίδη:«Θα είναι μαζί μας ο κ. Σταυρόπουλος, με λίγο πιο διευρυμένο ρόλο. Δεν ήταν ότι δε συμμετείχε και πριν, τώρα τον βλέπω υγιέστατο. Αν χάσει άλλα 10 κιλά, θα τον βάλουμε να παίξει κι αν χρειαστεί. Θα είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε».

Για τα συναισθήματά του μετά τις παραιτήσεις Ζουρνατσίδη-Καραμπέρη:«Για τον κ. Ζουρνατσίδη, προσπαθούσα να τον μεταπείσω μισή μέρα. Ήταν ανένδοτος, είχε πάρει την απόφαση του. Είχα δίπλα μου τον κ. Καραμπέρη 20 χρόνια. Ένας ήρεμος κι ένας φωνακλάς. Ο καλός κι ο κακός μπάτσος. Φυσικά και θα τον ήθελα, αλλά ήταν δική του η απόφαση. Εγώ ήμουν δέκτης των παραιτήσεων. Ο πρώτος που έμαθε για την παραίτηση του Τέλη, ήμουν εγώ και προσπαθούσα να τον μεταπείσω τουλάχιστον 4 ώρες».

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε:«Η ιδέα είναι το καλό του ΠΑΟΚ, Δεν έχουμε καμία εισαγγελική διάθεση απόδοσης ευθυνών. Δεν ήρθαμε ούτε ως σωτήρες ούτε ως τιμωροί. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Με αυτήν τη φιλοσοφία προέκυψαν οι αρχές μας. Είναι η διαφάνεια και η εξωστρέφεια.Για τη διοίκηση του Μπάνε, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ΠΑΟΚ.Ο Μπάνε ειναι τοτέμ! Του αξίζει κάθε τιμή και αναγνώριση. Δεν είχε καμία υποχρέωση να αναλάβει τη θέση του προέδρου. Λένε ότι χρωστάμε παντού. Αν είναι έτσι, τότε στον Μπάνε δε χρωστάμε; Δεν είναι αποστολή μας να αποδώσουμε ευθύνες. Τους τιμούμε όλους και προχωράμε μπροστά.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με το χθες. Σήμερα, δεν περισσεύει κανένας.Είμαστε όλοι τεχνοκράτες. Η ΚΑΕ ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει . Πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δίνεται με μείωση εξόδων και αύξηση εσόδων. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι καν σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε. Προσπαθούμε όλοι καθημερινά. Ο πρώτος στόχος είναι προϋπόθεση για το δεύτερο που δεν είναι άλλος από το να βρεθεί ένας ιδιοκτήτης., που θα βρει ένα σοβαρό οργανισμό, που θα επενδύσει χρήματα.Είναι αυτονόητο ότι ψάχνουμε ιδιοκτήτη. Δεν ήταν σκοπός της ζωής μας να γίνουμε παράγοντες.

Πώς θα ψάξουμε ιδιοκτήτη αν δε του παρουσιάσουμε μια επένδυση γι΄αυτόν; Έχουμε έτοιμο, για πρώτη φορά, κοστολογημένο χορηγικό πρόγραμμα. Υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς και διαφημιστικές. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι ελκυστικό προϊόν. Όσο βλέπουν μια τεχνοκρατική προσέγγιση, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ενδιαφέρον.Η ΚΑΕ δεν είναι ένας οργανισμός που θα τον πάρει κάποιος σε τιμή ευκαιρίας, αλλά είναι value for money. Είναι συμπεράσματα από συζητήσει με ανθρώπους που ασχολούνται με το μάρκετινγκ αθλητικών εταιρειών. Κάθε μέρα δίνουμε αγώνα για να αυξήσουμε τα έσοδα.

Με τον Λεωνίδα (σ.σ. Δεδέογλου), είχαμε μία συνάντηση με τη συντονιστική των συνδέσμων. Τους παραθέσαμε τις συνθήκες και τους ζητήσαμε συσπείρωση. Δε χρειαζόταν να μας πουν ότι είναι δίπλα μας, φαίνεται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του κι εκείνος θα είναι εδώ για πάντα. Εκείνους σεβόμαστε περισσότερο κι εκεί ανήκουμε κι εμείς. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λύσουμε. Είμαστε θετικά αιφνιδιασμένοι με την ωριμότητα που αντιμετώπισαν την κατάσταση την ΚΑΕ. Τους χρειαζόμαστε όλους τους φιλάθλους. Ας αφήσουμε πίσω τις προσωπικές ατζέντες. Ομόνοια και συσπείρωση τώρα, κριτική αύριο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι και δε θα γίνει μαγαζάκι σε τιμή ευκαιρίες. Ανήκει και θα ανήκει στο λαό του».

Ο Λεωνίδας Δεδέογλου από την πλευρά του, είπε:«Για το κομμάτι των διαφημιζόμενων εταιριών, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, θα αναφέρουμε διαρκώς την ενότητα και την εξωστρέφεια. Χωρίς αυτά, δε μπορεί να υπάρξει μέλλον.Με συσπείρωση και ενότητα των φιλάθλων θα μπορέσουμε να γεμίσουμε το γήπεδο μας, σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση. Τόσο με διαρκείας όσο και με μεμονωμένα εισιτήρια.Η εύρεση νέων χορηγών και η αναδιάρθρωση συμφωνιών είναι στην ατζέντα μας και θα κριθούν από την πληρότητα του γηπέδου μας. Υπήρχε δυσπιστία αλλά αυτό δείχνει να αλλάζει με την ανταπόκριση των φιλάθλων και των συνδέσμων. Αυτή η προσπάθεια είναι το βασικό μας όπλο.Η συνάντηση με τη συντονιστική ήταν πολύ εποικοδομητική. Γίνεται καθημερινή δουλειά, με εταιρεία, επιχειρηματίες, διαφημιστικές. Το προϊόν μας είναι ένα γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος που πρέπει να στηρίξει.Χωρίς τον κ. Αμοιρίδη και τον κ. Σαββίδη μάλλον δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να μιλάμε. Επίσης υπάρχουν κάποιοι που βοήθησαν ανιδιοτελώς. Δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να το δείξουμε με την παρουσία μας στο γήπεδο».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το πως θα στηρίξει περισσότερο ο κόσμος την προσπάθεια:«Ένας βασικός άξονας, είναι η εξωστρέφεια. Οι συναντήσεις, η καθημερινή επαφή, από τον απλό φίλαθλο, μέχρι τον εκπρόσωπο των συνδέσμων θα φέρει κοντά τον κόσμο. Το πρώτο σημάδι φαίνεται, τα διαρκείας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα περσινά διαρκείας. Πέρσι ήταν περίπου στα 800 και σήμερα το πρωί ήταν 1350 με αυξητικές τάσεις».

Για το πως θα επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί με τις οφειλές που υπάρχουν και τον Ιβάν Σαββίδη:«Το πλάνο γίνεται ανεξάρτητα από αυτό. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, αφορά και διακανονισμό υποχρεώσεων. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να τις εξυπηρετούμε. Θέλουμε να φτάσουμε στο να είμαστε αυτάρκεις. Και μετά θα είναι πιο εύκολο για οποιονδήποτε να τοποθετήσει κεφάλαια. Για τον κ. Σαββίδη, δε μπορώ να τοποθετηθώ. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, πόσω μάλλον ο πατριάρχης της οικογένειας".

Για το αν μπορεί να μπει κάποιος στόχος στο οικονομικό:«Ρεαλιστικός στόχος είναι να κάνουμε λιγότερα τα μηνιαία μας έξοδα. Εξυπηρετώντας διακανονισμούς, καλύπτοντας υποχρεώσεις. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη πόσο γρήγορα ή αν θα το πετύχουμε καν. Δουλεύουμε όλοι μας καθημερινά στην ΚΑΕ, οπότε δε μπορούμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Καμία εταιρεία δε μπορεί να εκθέσει νούμερα. Υπάρχουν διάφορα σενάρια, όπως σε όλες τις οικονομικές καταστάσεις. Το καλό, το κακό και το ενδιάμεσο. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένα θετικό κλίμα σε όλους μας, ότι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και φέτος και να συμμαζέψουμε το οικονομικό».

Για το τι θα γίνει αν πέσουν έξω στις προσπάθειες τους:«Από την πρώτη του μηνός ξεκινάμε έναν αγώνα για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας στο τέλος του μήνα. Πέρα από τους δύο μεγάλους υποστηρικτές, τον κ. Αμοιρίδη και τον κ. Σαββίδη, υπάρχει και η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, δίπλα μας είναι και ο Α.Σ. Δεν πιστεύω ότι μια μεγάλη οικογένεια σαν αυτήν του ΠΑΟΚ, δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες στο τέλος του μήνα. Προσπαθούμε να μειώσουμε αυτές τις ανάγκες και να αυξήσουμε τα έσοδα».

Για τους λόγους που δεν υπήρχε στήριξη από τον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια:«Δε νομίζω ότι υπήρχαν κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι που δε γέμιζε το γήπεδο. Θεωρώ ότι ήταν μια εσωστρέφεια που είχε η προηγούμενη διοίκηση. Για αυτό βάλαμε σημαντικό άξονα την εξωστρέφεια. Όσο είμαστε εξωστρεφείς θα γεμίζει το γήπεδο».

Για το αν έχει κάνει ο ίδιος κάποια επαφή με τον Μπάνε Πρέλεβιτς:«Το μισό Δ.Σ σχεδόν, αποτελείται από παράγοντες που ήταν και στο προηγούμενο Δ.Σ, οπότε έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Δεν έχει γίνει κάποια επαφή με τον Μπάνε. Σίγουρα θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί και ποιος δε θα ήθελε τον Μπάνε δίπλα στο μπασκετικό ΠΑΟΚ ξανά;»

Για την ατάκα του ότι η ΚΑΕ "δεν πωλείται σε τιμή ευκαιρίας":«Υπάρχουν περιστατικά μετά την αποχώρηση του Μπάνε, με ανθρώπους που ήθελαν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε τιμή ευκαιρίας. Ακόμα και να ήξερα, δεν θα αναφερόμουν σε συγκεκριμένα ονόματα, το τόνισα για να ακουστεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εξωστρέφεια έχει πολλές εκφάνσεις. Δεν θέλω να πω αν ήταν εξωστρεφής η προηγούμενη διοίκηση, εμείς έχουμε πολλές ενέργειες υπόψιν. Όπως το να καλέσουμε τους συνδέσμους, το να μιλήσουμε με ανθρώπους, το να επισκεφτούμε χώρους και να κάνουμε εκδηλώσεις σε σχόλια, ιδρύματα, το να μιλήσουμε στα Μέσα περισσότερο. Όσο μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά και όσο λιγότερο ασχολούμαστε με τα προβλήματα, τόσο περισσότερο θα αυξάνουμε και αυτές τις ενέργειες».

Για τη στήριξη του κόσμου πέρα από το οργανωμένο κομμάτι:"Άποψη μου είναι ότι ο κόσμος φέρνει κόσμος. Εμείς ερχόμασταν αι μεσοβδόμαδα στο γήπεδο που είχε 200 άτομα Αυτή η εικόνα σε αποθαρρύνει. Όσο ο κόσμος βλέπει κόσμο, θα έρχεται. Ο απλός ΠΑΟΚτσής νομίζω ότι θα αγαπήσει το μπάσκετ, με τη διάθεση του κόσμου, τη δική μας και της ομάδας".
Keywords
ομαδα, καε παοκ, η καθημερινή, καε, ΠΑΟΚ, καλοκαιρι, αρης, εεα, νέα, διευκρίνιση, συμμετοχή, προσφορες, τιμ, εταιρεία, εισιτήρια, αναδιαρθρωση, προυπολογισμος, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αδεια, δουλεια, θαυματα, ιβαν, καθημερινη, μπασκετ, ονοματα, προγραμμα, πωλειται, τα νεα, αγαπη, αυξηση, αξιζει, αξονας, ατζεντα, βρισκεται, γινει, γινεται, γηπεδο, δαχτυλο, δευτερο, διευκρίνιση, διοικηση, δικη, δειχνει, εεα, ευκολο, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εξωστρεφεια, εξοδα, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, ετοιμο, ευρωπη, ζωης, ιδεα, η καθημερινή, υπηρχαν, θετικο, εικονα, καε παοκ, καε, κιλα, κλιμα, κωνσταντινιδης, λαθη, λεωνιδας, λογο, μεμονωμενα, μειωση, νικο, παντα, οικογενεια, ομονοια, ωριμοτητα, παιδια, προβληματα, πρωι, πωλησεις, ρεκορ, ρολο, σεζον, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σχολια, τιμη, τιμ, φυσικα, φορα, χαρα, ανηκει, ερωτησεις, ετοιμη, κακος, κομματι, μπροστα, ομαδες, θελω να, θεματα, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα