Εθνική ομάδα: Ο Πογέτ θέλει να μείνει και το δείχνει

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ σε ιρλανδικά ΜΜΕ, σήκωσαν λίγη σκόνη γύρω από το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ. Σύμφωνα με τον Ουρουγουανό τεχνικό, η συμφωνία που υπάρχει με την Ομοσπονδία κάνει λόγο για παρουσία του στα playoff του Μαρτίου χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί τί θα γίνει σε περίπτωση πρόκρισης της ομάδας στην τελική φάση του EURO της Γερμανίας.

Η κοινή λογική λέει πως αν η Ελλάδα

προκριθεί από τους διπλούς τελικούς του Μαρτίου, τότε ο Γκουστάβο Πογέτ θα την οδηγήσει κανονικά στην μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου καθώς οτιδήποτε άλλο θα είναι άδικο για την όλη του προσφορά στη “γαλανόλευκη”. Αν η ομάδα αποκλειστεί τότε φυσιολογικό είναι να γίνουν συζητήσεις που θα αφορούν το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Απλά επειδή η κοινή λογική δεν είναι “συμβόλαιο”, είναι εύλογο κι ο ίδιος ως επαγγελματίας να είναι ανοιχτός σε ζητήματα που αφορούν το μέλλον του. Τώρα βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη θα είναι τουλάχιστον άκομψο εφόσον η Ελλάδα προκριθεί να μην πάει με τον Πογέτ στην Γερμανία. Από την άλλη, ο τεχνικός της ομάδας σε ερώτηση από τους ιρλανδούς απάντησε με πάσα ειλικρίνεια ότι αν του γίνει επίσημη πρόταση γιατί να μην την σκεφτεί; Νομίζω ότι είναι λογικό.

Τώρα αν θεωρεί κάποιος ότι θα έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του και να πει κάτι τετριμμένο του στιλ: “Είμαι αφοσιωμένος στην Ελλάδα”, μάλλον δεν γνωρίζει καλά τον Γκουστάβο Πογέτ. Είναι τόσο ανοιχτός ο χαρακτήρας του, έως και παρορμητικός, που αυτό που σκέφτεται και νιώθει, θα το πει. Και πέρα από τις προπονητικές του ικανότητες, αυτό είναι ένα μεγάλο του προσόν, το οποίο έχουν εκτιμήσει όλοι οι παίκτες και έχουν “χτίσει” όλοι μαζί υπάροχο κλίμα στα αποδυτήρια.

Άλλωστε το αν είναι αφοσιωμένος στην Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ, το αποδεικνύουν οι πράξεις του. Κάνει τα πάντα για να επαναφέρει τη σύνδεση κόσμου-ομάδας. Παλεύει για να είναι εκείνος που θα βάλει την πρώτα πέτρα σε ένα νέο “σπίτι” της “τσιγγάνας” σήμερα Εθνικής και πολλές φορές είναι κυματοθραύστης της τοξικότητας που απορρέει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αν μιλήσουμε για καθαρά αγωνιστικά δεδομένα, τότε οι 9 νίκες σε 13 επίσημες αναμετρήσεις θα έπρεπε ήδη να είχαν δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Οι τρεις ήττες μάλιστα από Γαλλία και Ολλανδία και οι δύο στο νήμα. Και ναι μπορεί να μην συμφωνούμε με τις επιλογές του στις κλήσεις κάποιες φορές, αλλά ούτε με του Ρεχάγκελ συμφωνούσαμε. Έτσι είναι πάντα με τους εκλέκτορες.

Ο Γκουστάβο Πογέτ θέλει φυσικά να μείνει στην Εθνική Ελλάδος. Αλλά κι ο Φαν’τ Σχιπ ήθελε.

Keywords
Τυχαία Θέματα