Εθνική Superleague

Το novasports.gr ψάχνει στο ελληνικό πρωτάθλημα για παίκτες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα βάσει απόδοσης στον πρώτο γύρο και βρήκε 20 παίκτες που θα μπορούσαν να χτυπήσουν την πόρτα του Σκίμπε.

Έχει εξελιχθεί σε εθνικό σπορ να αμφισβητούμε τις κλήσεις του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού γιατί έτσι μας αρέσει. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μόνο η γνώμη του προπονητή. Ενόψει της νέας Εθνικής ομάδας που θα «χτίσει» ο Μίκαελ Σκίμπε με φόντο το EURO
2020 το novasports.gr κάνει αναφορά σε παίκτες που ξεχώρισαν στην Superleague και χτύπησαν την πόρτα του Γερμανού τεχνικού.

Σημείωση 1: Στην παρακάτω λίστα δεν περιλαμβάνονται παίκτες που έχουν ήδη πολλές συμμετοχές και κλήσεις στην Εθνική ομάδα.
Σημείωση 2: Δεν θεωρούμε με την παρακάτω λίστα πως θα μπορούσαν όλοι παρακάτω παίκτες να κληθούν ταυτόχρονα στην Εθνική ομάδα.
Σημείωση 3: Η παρακάτω λίστα επί της ουσίας αποτελείται από Έλληνες παίκτες που ξεχώρισαν και που ίσως θα μπορούσαν να πάρουν κλήση στο μέλλον.

Τερματοφύλακες

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός)
Οι εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκο αποτέλεσαν διαβατήριο για την μεταγραφή του στην Μπενφίκα, αλλά ακόμα δεν έχουν αποτελέσει διαβατήριο για την κλήση του στην Εθνική ανδρών. Με τον κίνδυνο να χαθεί όπως χάθηκε ο Λοντίγκιν, ίσως θα έπρεπε να συντομευτεί μια κλήση για τον «’Οντι» πριν τον αρπάξει η Γερμανία.

Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος)
Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα και αυτό το λένε οι αριθμοί, το μηδέν παθητικό σε 9 από τα 13 ματς που αγωνίστηκε, τα 8 συνεχόμενα. Στο ενεργητικό του πολλές «απίστευτες» επεμβάσεις που χάρισαν βαθμούς στον Ατρόμητο. Από αυτόν ουσιαστικά ξεκίνησε η αντεπίθεση των Περιστεριωτών ως την κορυφή της βαθμολογίας. Έχει ήδη κληθεί μια φορά αναμένεται σύντομα η επόμενη κλήση του στην Εθνική.

Αμυντικοί

Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ)
Ο νεαρός μπακ της ΑΕΚ διανύει εξαιρετική χρονιά και σίγουρα είναι στο μυαλό του Σκίμπε για τις επόμενες κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Άλλωστε ο Μπακάκης θεωρείται ήδη μέλος της γαλανόλευκης καθώς έχει μετρήσει μια συμμετοχή στη φιλική αναμέτρηση με τη Σερβία στα Χανιά τον Νοέμβριο του 2014.

Λεονάρντο Κούτρης (Ολυμπιακός)
Ο καλκύτερος νέος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος έχει πάρει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να τραβήξει το βλέμμα του Σκίμπε. Μετρά 11 ματς, 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ έχει πάρει και σπουδαίες εμπειρίες από τις συμμετοχές του στο Champions League κόντρα στις παρέες του Μέσι και του Ντιμπάλα. Η λογική λέει πως αργά ή γρήγορα ο Κούτρης θα φορέσει τη γαλανόλευκη.

Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (Αστέρας Τρίπολης)
Στα 21 του χρόνια έχει πάρει φανέλα βασικού στον απαιτητικό Αστέρα Τρίπολης και δεν χάνει ματς. Ψηφίστηκε MVP στο Καραϊσκάκη στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, και ήδη έχει προσελκύσει τα βλέμματα των θεωρητικά μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί να μη γίνει το ίδιο και με τον Σκίμπε, σε μια θέση βέβαια όπου η Εθνική είναι άτρωτη, αλλά δεν είναι κακό να γίνονται κινήσεις και για το μέλλον.

Κυριάκος Κιβρακίδης (Ατρόμητος)
Μετά τον Τοροσίδη η Εθνική ομάδα δεν έχει άλλο μπακ στις τάξεις της εδώ και αρκετό καιρό. Ένας παίκτης που φωνάζει μήνες πως αξίζει μια κλήση είναι και ο Κυριάκος Κιβρακίδης. Στην καλύτερη του σεζόν έχει δύο γκολ και πολλές τελικές προσπάθειες. Ένα επιθετικογενές μπακ με μεγάλα πνευμόνια για ανεβοκατεβάσματα που παίζει και σκυλίσια άμυνα. Του λείπει η εμπειρία αλλά δίπλα στον Τοροσίδη θα μπορούσε να μάθει πολλά.

Κώστας Γιαννούλης (Αστέρας Τρίπολης)
Έχει ήδη πάρει μυρωδιά Εθνικής ομάδας από όταν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο. Πλέον διάγοντας την πιο ώριμη ποδοσφαιρική του ηλικία και έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου με τους Αρκάδες, ο Κώστας Γιαννούλης είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του πρωταθλήματος και η Εθνική χρειάζεται σταθερότητα.

Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος)
Δανεικός από τον Ολυμπιακό ο Σπύρος Ρισβάνης συνεχίζει την εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία μετά την περσινή του χρονιά στον Πανιώνιο. Στυλοβάτης της άμυνας του Ατρόμητου παρέα με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα αλλά και με τον Ανδρέα Γιαννιώτη έχουν συνθέσει μια άτρωτη αμυντική γραμμή. Σίγουρα στα στόπερ η Εθνική δεν έχει ελλείψεις, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει μέλος της 23άδας της Εθνικής.

Δημήτρης Γιαννούλης (Ατρόμητος)
Δανεικός από τον ΠΑΟΚ αγωνίζεται στον Ατρόμητο και έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια πλην από ένα που ήταν τιμωρημένος. Όσο το παιδί αυτό παίζει τόσο καλύτερος γίνεται. Με συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό ο 22χρονος μπακ, η κλήση θα έρθει. Στα πολύ θετικά ότι μικρότερος έπαιζε ως αριστερό εξτρέμ και δεκάρι οπότε μπορεί να βοηθήσει και σε θέση στη μεσαία γραμμή.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ο θηριώδης στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ίσως ο πιο ανερχόμενος νέος της Superleague. Έχει ήδη βάλει τρία γκολ, αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής για την εμφάνισή του στον αγώνα με την ΑΕΚ και ήδη οι φήμες τον θέλουν να αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Στόχος και για τον Σκίμπε ο οποίος έχει ευχάριστο πονοκέφαλο μόνο για τις θέσεις των στόπερ. Είναι από τις περιπτώσεις που επειδή μόλις μας παρουσιάστηκαν χρειάζεται να επιδείξουν την απαραίτητη διάρκεια για να μπουν στους κόλπους της Εθνικής ομάδας. Το έχει.

Μέσοι

Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)
Μέτρησε 11 από τα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου σε μια ομάδα όπου στο κέντρο υπάρχον πολλές επιλογές για τον Χιμένεθ. Με συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες είναι στη data base των ανθρώπων της μεγάλης Εθνικής και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και παίρνει ματς τότε θα περάσει και την πόρτα της μεγάλης Εθνικής ομάδας.

Θοδωρής Βασιλακάκης (Ατρόμητος)
Πολλοί πίστευαν πως η φετινή χρονιά θα τον έβρισκε σε κάποιον από τους μεγάλους του κέντρου. Ο Ατρόμητος όμως έκανε την έκπληξη και έκανε δικό του ένα σπουδαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (29) και με τις εμφανίσεις του φωνάζει στον Σκίμπε για μια κλήση στην Εθνική. Παίκτης που θα μπορούσε να πλαισιώσει άνετα τα δύο αμυντικά χαφ της γαλανόλευκης και να δώσει έξτρα βοήθεια στην ανασταλτική λειτουργία. Θυμηθείτε τα τρία υπέροχα γκολ του και το ότι έπαιξε σε όλα τα ματς του πρώτου γύρου. Την αξίζει την κλήση.

Επιθετικοί

Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ)
Μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές εσωτερικού, ο Λημνιός πήγε από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ και στον πρώτο γύρο μέτρησε 9 συμμετοχές. Βοήθησε κι αυτός να ανακάμψει ο ΠΑΟΚ και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ήταν ο ηγέτης όλων των μικρών Εθνικών ομάδων και πολλοί ευρωπαίοι σκάουτερ τον έχουν διπλοτσεκάρει στα μπλοκάκια τους. Η βελτίωση στην αποτελεσματικότητά του και ο συνεχής αγωνιστικός ρυθμός είναι δεδομένα που μπορούν να τον στείλουν σύντομα στην Εθνική ανδρών.

Ευθύμης Κουλούρης (ΠΑΟΚ)
Ένας ποδοσφαιριστής κεφάλαιο για την Εθνική ομάδα. Βασικός στις μικρές Εθνικές περιμένει την ευκαιρία του και στην μεγάλη. Η ευκαιρία του δίνεται στον ΠΑΟΚ και αρκεί να την αρπάξει από τα μαλλιά για να έρθει και η κλήση. Ο Σκίμπε είναι σε επικοινωνία και με τον Νικοπολίδη για την περίπτωση του Κουλούρη και είναι στο χέρι του νεαρού επιθετικού να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα σε μια θέση που η Εθνική δεν έχει και πληθώρα επιλογών.

Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων)
Ο επιθετικός του Απόλλωνα έπαιξε σε όλα τα ματς, όταν άρχισε να βρίσκει ρυθμό άρχισε και να σκοράρει (έβαλε 4 σε 15 ματς). Έμαθε τα μυστικά της μπάλας στην Γερμανία και στις μικρές ομάδες της Βέρντερ Βρέμης, της Αϊντραχτ και της Φράιμπουργκ ενώ έχει συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Με το πρόβλημα στην επίθεση της Εθνικής να είναι εμφανές, είναι στο χέρι του Αλμπάνη να γίνει ο επιθετικός της Superleague που θα καλέσει ο Σκίμπε σε κάποια από τις μελλοντικές κλήσεις.

Μιχάλης Μανιάς (Αστέρας Τρίπολης)
Είναι ένας από τους λίγους Έλληνες επιθετικούς στην Superleague ου έχει βρει δίχτυα (5 γκολ) και ήδη τον έχει τσεκάρει ο Σκίμπε. Ωστόσο θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του αν θέλει να είναι εκείνος που θα πλαισιώσει Μήτρογλου και Καρέλη στις πρώτες κλήσεις του Μαρτίου.

Νίκος Καλτσάς (Αστέρας Τρίπολης)
Ανέκαθεν η Εθνική είχε πρόβλημα στους παίκτες που αγωνίζονται στην γραμμή κρούσης, πρόβλημα που γίνεται ακόμα πιο εμφανές στις θέσεις των ακραίων επιθετικών (λέγε με εξτρέμ). Ένας παίκτης που έχει εντυπωσιάσει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είναι ο Νίκος Καλτσάς που με τα τέσσερα γκολ του και το πάθος του έχει χαρίσει βαθμούς στον Αστέρα. Θα αποτελούσε καλή λύση για τις θέσεις των εξτρέμ που σπανίζουν στη γαλανόλευκη.

Πέτρος Γιακουμάκης (Λεβαδειακός)
Για ακόμα μια χρονιά η πορεία του είναι ανοδική και εξελίσσεται σε ηγετική φυσογνωμία του Λεβαδειακού. Έχει ήδη πετύχει 4 γκολ σε 14 ματς και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα αυτής. Δεδομένο πως για να στρέψει το βλέμμα του Σκίμπε προς Βοιωτία μεριά θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν και σε ακόμα καλύτερο ρυθμό. Ήδη όμως καταθέτει τα διαπιστευτήριά του.

Λάζαρος Λάμπρου (Πανιώνιος)
Δανεικός από τον ΠΑΟΚ ο Λάζαρος Λάμπρου στην καλύτερη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία βρίσκει ρόλο σε μια ομάδα μεγάλων απαιτήσεων όπως είναι ο Πανιώνιος. Ρόλο είχε φυσικά και στις μικρές Εθνικές ομάδες και αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό θα τον δούμε να έχει ρόλο και στην Εθνική ανδρών. Χρειάζεται διάρκεια και συνεχή βελτίωση για τον ίδιο σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του διότι το ταλέντο περισσεύει.

Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος)
Παίκτης που έχει εντυπωσιάσει τον Σκίμπε ουκ ολίγες φορές και διά ζώσης στα παιχνίδια που παρακολουθεί ο Σκίμπε στη Νέα Σμύρνη. Ένας ακόμα παίκτης που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στις θέσεις των εξτρέμ και με έφεση στο σκοράρισμα. Και στη δική του περίπτωση η διάρκεια και οι πολλές συμμετοχές μπορούν να αποτελέσουν το διαβατήριό του για την μεγάλη Εθνική ομάδα.
Keywords
superleague, εθνικη, superleague, champions league, novasports, euro, ΑΕΚ, συμμετοχή, χανια, ολυμπιακος, γκολ, league, mvp, ΠΑΟΚ, data, χαφ, κουλουρης, λύση, πανιωνιος, νέα, παναθηναικος, Καλή Χρονιά, εξτρα, βλαχοδημος, διαβατηριο, γερμανια, γνωμη, ηγετης, κοντρα, ονειρα, παιχνιδια, πνευμονια, ρυθμος, σμυρνη, φημες, mvp, novasports, novasports.gr, αξιζει, αμυνα, ατρομητος, βοιωτια, βλεμμα, βοηθεια, βρισκεται, γκολ, γινει, γινεται, γινονται, δεδομενο, δικη, διχτυα, δωσει, ευχαριστο, ευκαιρια, υπαρχει, εμφάνιση, επικοινωνια, επρεπε, ιδιο, ηλικια, κεφαλαιο, λαθος, λειτουργια, λειπει, λύση, μαλλια, μεσι, μηνες, μηδεν, μυαλο, μυστικα, νεα σμυρνη, ομαδα, ολα τα παιχνιδια, ουσιαστικα, παιδι, παθος, ποδοσφαιρο, πορτα, ρολο, σερβια, σεζον, σιγουρα, συντομα, συμμετοχή, στα ακρα, τρια, φυσικα, φοντο, φορα, χερι, χαθηκε, χαφ, χιμενεθ, data, εμφανισεις, euro, εθνικο, κληση, κωστας, λαζαρος, league, μια φορα, ομαδες, παιχνιδι, σπυρος, σωστο, θεσεις, θετικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα