Έσπασαν την σιωπή τους κατά της βίας

Με τον πιο ηχηρό τρόπο έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας των γυναικών, οι αθλήτριες της Volleyleague κατά την διάρκεια της 7ης αγωνιστικής, τιμώντας όλες τις γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, οι αθλήτριες των 11 ομάδων, πριν την έναρξη των αγώνων τους, ανήρτησαν πανό με μήνυμα «STOP Violence against women, Σπάσε τη σιωπή!» το οποίο και συνυπέγραψαν λίγο πριν το πρώτο σερβίς των αγώνων. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να παρακινήσουν όσες γυναίκες
έχουν υποστεί βία προκειμένου να αντιδράσουν και να σπάσουν την σιωπή τους.

Η κεντρική του Ολυμπιακού, Τζίνα Λαμπρούση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84" έδωσε το δικό της μήνυμα σε όσες γυναίκες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με οποιοδήποτε φαινόμενο βίας. «Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία που γίνεται και στηρίζεται μέσω του βόλεϊ, μού άρεσε πολύ το μότο που χρησιμοποίησε η Ε.Ο.ΠΕ. "Σπάσε τη σιωπή". Οι γυναίκες που έχουν δεχτεί κάθε είδους βία πρέπει να σπάνε τη σιωπή τους και να μην φοβούνται να μιλήσουν. Είναι μία ενέργεια που πρέπει να την στηρίξουμε όλοι», ήταν τα λόγια της έμπειρης κεντρικής. Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνέντευξη της πασαδόρου του Άρη, Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς, στην εφημερίδα "ΈΘΝΟΣ".

Αναλυτικά:

«Ήταν πολύ όμορφη αυτή η κίνηση της Ομοσπονδίας. Όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδους βίας πρέπει να βγουν και να μιλήσουν. Πρέπει να τις υποστηρίζουμε και να είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο μπορούμε και αυτό το μήνυμα μέσω του αθλητισμού είναι ό,τι καλύτερο. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρόβλημα πρέπει να μιλούν ανοιχτά για αυτό. Όσο το κρατούν μέσα τους, τόσο χειρότερο είναι. Πόσο πιο άσχημα θα είναι τα πράγματα αν το μοιραστούν στα κοντινά τους πρόσωπα; Αποκλείεται να είναι χειρότερα απ'ότι όταν κρατάς το στόμα σου κλειστό. Ίσα ίσα αν το μοιραστούν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν πιο εύκολα». Την πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ χαιρέτησε και με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα