Επίθεση Τσέφεριν στους Άγγλους

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ επιτέθηκε στους Άγγλους για την κριτική που δέχτηκε λόγω της διεξαγωγής του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έγινε αποδέκτης παραπόνων από την Αγγλία, καθώς οι φιναλίστ της διοργάνωσης Άρσεναλ και Τσέλσι δεν μπόρεσαν να διαθέσουν τα 6.000 εισιτήρια που είχαν λάβει για τον τελικό στο Αζερμπαϊτζάν.

Όμως ο Σλοβένος τόνισε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ότι και άλλοι
φίλαθλοι στην Ευρώπη εκτός από τους Άγγλους έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

«Στην εκλογή μου στην προεδρία έλαβα την υποστήριξη από το 76% των ομοσπονδιών, όχι όμως από τους Άγγλους, που ψήφισαν τον άλλο υποψήφιο. Όταν έχουμε παράπονα από αγγλικές ομάδες είναι τρελό! Δεν βοηθούν τον εαυτό τους και την δημοφιλία τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο. Αν με ρωτήσει κάποιος γιατί παίξαμε στο Μπακού θα του απαντήσω: ''Επειδή ζουν άνθρωποι εκεί. Homo sapiens ζουν εκεί. Είδαν το ματς στις 11 το βράδυ λόγω διαφοράς ώρας αλλά κανείς δεν παραπονέθηκε. Αν δύο ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να παίξουν στο Λονδίνο κανείς δεν θα παραπονιόταν. Θα έρχονταν να παίξουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αποφασίσαμε πριν από 1.5 χρόνο να γίνει στο Μπακού, που έχει ένα μοντέρνο γήπεδο 70.000 θεατών. Νομίζω ότι στην Αγγλία υπάρχει μόνο ένα μεγαλύτερο από αυτό. Έπρεπε να δείτε την ευτυχία και την ταπεινότητα των ανθρώπων εκεί, που είδαν τους σούπερ σταρ που λατρεύουν. Πρέπει να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο παντού και όχι μόνο σε Γερμανία και Αγγλία», είπε ο Τσέφεριν, που παραδέχτηκε όμως ότι οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να διεξάγονται μόνο στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, έστω και αν είναι σχεδόν κάθε χρόνο τα ίδια:

«Σκέφτομαι πλέον ότι οι τελικοί πρέπει να γίνονται στα μεγαλύτερα γήπεδα, ακόμα και αν πηγαίνουμε στα ίδια 4-5 μέρη κάθε χρόνο. Στη Μαδρίτη είχαμε 62.000 εισιτήρια και 980.000 αιτήματα. Αν είχαμε παίξει στο Γουέμπλεϊ θα είχαμε 30.000 εισιτήρια παραπάνω. Πιθανότατα για ένα κορυφαίο γεγονός σαν κι αυτό θα πρέπει να βρισκόμαστε μόνο στα κορυφαία γήπεδα, αλλά το Γιουρόπα Λιγκ και όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα μοιραζόμαστε και με άλλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα