Επιστροφή στις νίκες για τη ΣΠΑΛ (video)

Η ΣΠΑΛ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της Εμίλια-Ρομάνια με την Πάρμα, επικρατώντας με 1-0, με τους γηπεδούχους να αγχώνονται στο τελευταίο 25λεπτο, μετά την αποβολή του Στρεφέτσα.
Από την εκκίνηση της αναμέτρησης η ΣΠΑΛ μπήκε καλύτερα, είχε μεγαλύτερη διάθεση κι ενέργεια στις κινήσεις της, ο Στρεφέτσα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο από τη δεξιά πλευρά απειλώντας με σουτ στο 7' και στο 10'.

Η Πάρμα ήταν απογοητευτική, δίχως ροή παιχνιδιού, κινούμενη σε χαμηλό ρυθμό, με την επιθετική τριάδα των Ζερβίνιο-Κορνέλιους-Κουλουσέφσκι απομονωμένη, εξάλλου είναι ενδεικτικό
πως στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε προσπάθεια προς την εστία.

Στο 31' οι γηπεδούχοι πήραν δικαίως το προβάδισμα με το τρίτο γκολ του Πετάνια στο τρέχον πρωτάθλημα, ύστερα από σουτ του Στρεφέτσα. Το σύνολο του Σέμπλιτσι έφτασε κοντά στο 2-0 στο 42', εντούτοις ο Σέπε με περίφημη επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στον Μισιρόλι, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο εκκίνησε με τρεις σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, στο 56' με τον Φλόκαρι, στο 58' με τον Πετάνια, στο 59' με τον Στρεφέτσα, ωστόσο το 2-0 δεν ήρθε. Στο 70' ο Στρεφέτσα με θεατρινισμό προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι απο το διαιτητή, ο οποίος δικαίως τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι «Παρμένσι» παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, παρέμειναν ανούσιοι και φλύαροι, με αποτέλεσμα η ΣΠΑΛ να διατηρήσει το υπέρ της 1-0 μέχρι τέλους.

7η αγωνιστική Serie A

ΣΠΑΛ-Πάρμα 1-0

«Παόλο Μάτσα», Φεράρα

Διαιτητής: Μάρκο Γκουίντα
Κίτρινες κάρτες: Στρέφετσα 17’, Πετάνια 45+2’, Κούρτιτς 89’, Σάλα 90’ – Ερνάνι 45+2’, Γκαλιόλο 82’
Κόκκινες κάρτες: Στρεφέτσα 70’

ΣΠΑΛ (3-5-2): Μπερίσα – Τόμοβιτς, Βίκαρι, Ίγκορ – Στρεφέτσα, Μισιρόλι, Βαλντιφιόρι (84’ Βαλότι), Κούρτιτς, Ρέτσα – Φλόκαρι (73’ Σάλα), Πετάνια (86’ Παλόσκι)

Προπονητής: Λεονάρντο Σέμπλιτσι

Πάρμα (4-3-3): Σέπε – Ιακοπόνι, Άλβες (αρχ.), Γκαλιόλο, Πετσέλα – Κούτσκα, Ερνάνι (57’ Σπροκάτι), Μπαριλά (71’ Ινκλέζε) – Κουλουσέφσκι (46’ Σκοτσαρέλα), Κορνέλιους, Ζερβίνιο

Προπονητής: Ρομπέρτο Ντ’ Αβέρσα
Keywords
Τυχαία Θέματα