Εναέρια νίκη, «ερυθρόλευκη» κορυφή!

Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και με δύο τέρματα μέσα σε 4,5 λεπτά πήρε τη νίκη με σκορ 1-2 στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης. Κι αυτό διότι ασφαλώς έδειξε πως είχε το πάθος και την διάθεση να κατακτήσει τους τρεις πόντους με χαρακτήρα και παρά τις αντιξοότητες όπως αυτές προέκυψαν στην πορεία με τους τραυματισμούς των Ποντένσε και Τσιμίκα!

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Ο Αποστόλης Τερζής δεν είχε να «κρύψει» κάτι παρατάσσοντας
μια περίπου αναμενόμενη 11αδα για τον Άρη
Ο Έμεν κάτω από τα δοκάρι. Τετράδα στην άμυνα οι Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Ρόουζ, Βέλεθ. Τέσσερις στη μεσαία γραμμή : Φετφατζίδης, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Σάσα. Ο Ντιγκινί πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Ιντέγιε

Αλλαγές σε σχέση με ότι παρουσίασε στα τελευταία ματς, έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στο αρχικό σχήμα βρέθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντί του Μεριά

O Σα κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο. Στη μεσαία γραμμή οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και πιο μπροστά τους οι Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει από τα άκρα δίχως να μπορεί να φέρει τη μπάλα με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Κόντρα σε αυτό το δεδομένο, ο Άρης βρήκε… ανάσα με τον ιδανικότερο τρόπο στο 7ο λεπτό!

Ο Ματίγια «γέμισε» εκτελώντας φάουλ στην περιοχή του Ολυμπιακού κι εκεί ο Ντιγκινί πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους έκανε το 1-0 βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες.
Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» αναμενόμενη με επιμονή στην αναζήτηση της δημιουργίας από τα άκρα..

Ο χρόνος κυλούσε, οι επιθετικές ενέργειες προς την εστία του Έμαν δεν «έβγαιναν» εύκολα ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν στο ίδιο χρονικό διάστημα, ως το 30ο λεπτό, να αξιοποιήσουν την κίνηση στον ανοιχτό χώρο.

Για να φτάσουμε στο 34ο λεπτό όταν ο Τσιμίκας από τα αριστερά σέντραρε κι ο Μασούρας προλαβαίνοντας τον Έμεν με κεφαλιά ισοφάρισε σε μια φάση η οποία ανέτρεψε σε εκείνο το σημείο το ψυχολογικό βαρόμετρο της συνάντησης!

Φάνηκε αυτό περίπου άμεσα καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 1-2 αξιοποιώντας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά… Ένα ακόμα γκολ με το κεφάλι στο ματς!
Αυτή η φάση, μάλιστα διαδραματίστηκε την ώρα της αναγκαστικής αποχώρησης του Ποντένσε λόγω τραυματισμού.

Ο Σουντανί πήρε τη θέση του και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε (!!) Το γκολ όμως δεν μέτρησε καθώς μετά την προσπάθεια του Μασούρα από τα δεξιά η μπάλα κόντραρε στον γκολκίπερ του Άρη και το χέρι του Αλγερινού κάτι που διαπιστώθηκε «επίσημα» κι από το VAR στο 42ο λεπτό!

Στην επανάληψη ο Τερζής προσπάθησε να «διορθώσει» την κίνηση στη μεσαία γραμμή περνώντας τον Μαντσίνι αντί του Φετφατζίδη.

Ο Αργεντινός παίκτης είχε και το πρώτο επικίνδυνο σουτ της επανάληψης εκτός της εστίας του Σα.

Την ίδια ώρα ο Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε να καλύψει άλλο ένα απρόοπτο καθώς ο Τσιμίκας αποχώρησε με πόνους στη μέση. Τη θέση του πήρε ο Τοροσίδης.
Ο αγώνας συνεχίστηκε σε έναν πιο δυνατό ρυθμό με πολλά μαρκαρίσματα και λίγες καλές φάσεις. Μια από αυτές στο 77ο λεπτό έφερε τον Μασούρα σε καλή θέση, έπειτα από αντεπίθεση, όμως το σουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Άρη!

Είχε προηγηθεί ένα σουτ του Ντιγκινί από τα αριστερά, στην γωνιά που έκλεινε ο Σα ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ..

Στο φινάλε ο Ολυμπιακός μπόρεσε να διαχειριστεί τον ρυθμό και κράτησε μια δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη που τον διατηρεί μόνον πρώτο στη βαθμολογία!

Ο Άρης έμεινε με το καλό ξεκίνημα και τίποτε παραπάνω «εισπράττοντας» στο φινάλε οι παίκτες τις αποδοκιμασίες της εξέδρας..

Άρης (Απόστολος Τερζής) :
Έμαν, Κόρχουτ, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ, Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Νίκο Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγιε

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) :
Σα, Ελαμπντελαουί, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ποντένσε (38’ Σουντανί), Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο)
Keywords
Τυχαία Θέματα