Ενα γκολ, ένα Πρωτάθλημα

Είναι μια φωτογραφία ξεχωριστή. Είναι μια φωτογραφία από τις πιο αναγνωρίσιμες στο άλμπουμ της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Με το Νο11 στη φανέλα, ο Νέτο Γκουερίνο έχει σκαρφαλώσει στα κάγκελα της Θ4. Θέλει να γίνει ένα με τον κόσμο, θέλει να αγκαλιαστεί με όλους γιατί ξέρει. Ξέρουν όλοι.
Δευτερόλεπτα πριν, το δικό του γκολ χαρίζει τη νίκη στον ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ
και επί της ουσίας χαρίζει και το Πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, το πρώτο στην ιστορία του.
Ηταν 2 Μαϊου 1976 και ήταν το παιχνίδι για την 27η αγωνιστική. Ο χρόνος περνούσε το 0-0 έμενε. Ολα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ήταν της μιας φάσης, του ενός γκολ. Αν έμπαινε… Ο ΠΑΟΚ στο 18’ είχε χάσει πέναλτι με τον Σαράφη. Είχε αποκρούσει ο Σιδηρόπουλος. Το ρολόι έδειχνε το 89’ και εκεί άλλαξαν όλα.
Ο Γκουερίνο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, σκοράροντας στο τέρμα που βρίσκεται μπροστά στη Θ4. Ενα ολόκληρο γήπεδο (κόπηκαν 45.010 εισιτήρια, το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ) κραύγαζε από χαρά.
Ο Γκουερίνο πηγαίνει στα κάγκελα. Στο πρώτο βήμα για να σκαρφαλώσει πάνω στη μεταλλική πινακίδα, λίγο γλιστράει. Αγκιστρώνεται στα κάγκελα, τραβάει πάνω το κορμί, πατάει γερά τα πόδια και πανηγυρίζει.
Λίγο μετά (άλλη χαρακτηριστική φωτογραφία) επιστρέφοντας προς το γήπεδο έχει την εικόνα ενός ανθρώπου που τα έχει δώσει όλα.

Ο ΠΑΟΚ, με προπονητή τον Λόραντ, θα πάρει το Πρωτάθλημα το 1976 κάνοντας μόνο δύο ήττες. Ο Νέτο Γκουερίνο ήταν τότε στη δεύτερη σεζόν στον ΠΑΟΚ και είχε πετύχει 11 γκολ σε 30 συμμετοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα