Αυτός είναι ο διαφορετικός ΟΦΗ!

Αυτός είναι ο διαφορετικός ΟΦΗ!mkouzoulΔευ, 11/23/2020 - 12:16

Ο Μπιλ Σάνκλι είχε αναφέρει πως: “Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από αυτό".  

Ο θρύλος της Λίβερπουλ είχε πέσει απόλυτα μέσα όταν το είπε αυτό.  

Το ερώτημα που θα έρθει στο μυαλό κάποιου είναι αν πράγματι το ποδόσφαιρο είναι τόσο σημαντικό.  

Η απάντηση που μπορεί να δοθεί από κάθε άνθρωπο είναι σίγουρα διαφορετική, όμως οι πράξεις είναι καλύτερες από τα λόγια!  

Η Κρήτη,

“χτυπήθηκε” άσχημα από τα καιρικά φαινόμενα πριν από λίγες μέρες. Νερά μπήκαν στα σπίτια συνανθρώπων μας με αποτέλεσμα οι κόποι μιας ζωής να χαθούν. Άνθρωποι να δίνουν μάχη, απέναντι στις λάσπες, τα νερά και το κρύο.  

 

Ο ΟΦΗ, εν έτη 2020, ήρθε ν΄αποδείξει τα λεγόμενα του Μπιλ Σάνκλι. 

Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και πολλοί άνθρωποι του ΟΦΗ, φόρεσαν τη φόρμα τους, άφησαν για λίγο τις προπονήσεις και βρέθηκαν δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  

Ως ΟΜΑΔΑ, ως ένα σύνολο, χωρίς να το σκεφτούν, πήγαν να δώσουν την πολύτιμη βοήθεια τους στους συνανθρώπους τους.  

Ναι, οι ποδοσφαιριστές. Απέδειξαν, πως δεν κάνουν μόνο προπονήσεις, δεν πίνουν μόνο καφέ και δεν νοιάζονται για τίποτα.  

“Τσαλάκωσαν” το προφίλ του ποδοσφαιριστή, γέμισαν λάσπες τα παπούτσια τους, τις φόρμες τους τα χέρια τους.  

Πάτησαν σε λάσπες, μπήκαν σε σπίτια συνανθρώπων τους, που είχαν ανάγκη κουβάλησαν σακιά. Ίσως το “προφίλ” του ποδοσφαιριστή να τσαλακώθηκε, όμως στα μάτια όλων, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έγιναν πιο προσιτοί, οι φίλοι που θα ήθελε κανείς να έχει σε μια δύσκολη ώρα. Έδειξαν πως οι ποδοσφαιριστές είναι πάνω απ΄όλα άνθρωποι, που έχουν ανησυχίες, φοβίες, συναισθήματα.  

Τα παπούτσια τους λερώθηκαν. Ε και; Ο Γιώργος Σίμος είπε κάτι που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.  

“Νιώσαμε άβολα που λερώθηκαν τα παπούτσια μας, αλλά εδώ μιλάμε πως οι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους”. 

 

Και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν σκέφτηκαν ούτε δευτερόλεπτο τα ακριβά τους παπούτσια, την κούραση, την ταλαιπωρία. Αν τους ζητούσαν ξανά να βοηθήσουν θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ως ΜΙΑ ομάδα, θα πήγαιναν πάλι εκεί που άλλοι δεν πήγαν, για να βοηθήσουν.  

Αλληλεγγύη. Μια λέξη τόσο απλή. Η ομάδα του ΟΦΗ, έδειξε όμως τι σημαίνει. Και της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Απ΄όλους. Φίλους από κάθε ομάδα. 

Και είναι σημαντικό να σκεφτούμε ένα πράγμα. Αν αυτό είχε συμβεί σε οποιονδήποτε από μας, θα θέλαμε να ξέρουμε πως υπάρχουν άνθρωποι αλληλέγγυοι που θα βοηθούσαν χωρίς να το σκεφτούν.  

Ένα μπράβο τουλάχιστον. Αν και είναι λίγο. 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ - Ποδόσφαιρο Off Off mkouzoul Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ Παίκτες λερωμένοι, λασπωμένοι, κουβαλώντας κουβάδες μέσα από τα σπίτια. Κουρασμένοι. Αλλά θα το έκαναν και πάλι. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ δεν παίζουν μόνο μπάλα... Article publish on Δευ, 11/23/2020 - 12:16 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα