Η μέχρι τώρα ιστορία του φετινού Champions League

Η μέχρι τώρα ιστορία του φετινού Champions LeaguegliorisΔευ, 11/23/2020 - 11:20

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ "κάναμε μια βουτιά" στους αριθμούς της στατιστικής, προσπαθώντας να εντοπίσουμε ό,τι κι όποιους έχουν ήδη ξεχωρίσει.

Μεγαλώνει τη συλλογή του ο Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να σκοράρει απέναντι στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε κάθε αντίπαλο που βρίσκει στο διάβα του. Ο Αργεντινός επέκτεινε τη συλλογή του βρίσκοντας δίχτυα στο ματς της πρεμιέρας των ομίλων κόντρα στη Φερεντσβάρος. Η ουγγρική ομάδα έγινε η 36η κόντρα στην οποία σκόραρε ο Μέσι

στη διοργάνωση, επίδοση που ουδείς άλλος έχει φτάσει στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον ακολουθούν με 33 ομάδες στη συλλογή τους ο Ραούλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. 
Ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει συνολικά 41 ομάδες και οι μοναδικές πέντε κόντρα στις οποίες δεν έχει βρει δίχτυα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης (σε 4 ματς), η Ίντερ (σε 4 ματς), η Ρούμπιν Καζάν (σε 4 ματς), η Μπενφίκα (σε 2 ματς) και η Ουντινέζε (σε 1 ματς).
Παράλληλα ο Μέσι σκόραρε για 16η διαδοχική σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και μοιράζεται την πρώτη θέση της σχετικής λίστα με τους Ράιαν Γκιγκς, Καρίμ Μπενζεμά. 

Ο Ρονάλντο συνεχίζει απτόητος
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε το πρώτο του φετινό ματς στη διοργάνωση την 3η αγωνιστική, συμπληρώνοντας 18 χρόνια στη διοργάνωση. Περισσότερα έχουν μόνο ο Ράιαν Γκιγκς που είναι στα 19 και ο Ίκερ Κασίγιας με 20. 
Ωστόσο η 18η διαδοχική σεζόν του Πορτογάλου στη διοργάνωση υπολείπεται μόνο της εικοσαετούς άνευ διακοπής παρουσίας του Κασίγιας, το ρεκόρ του οποίου σημαδεύει και μπορεί να ισοφαρίσει την επόμενη σεζόν.  

Η αρμάδα της Μπάγερν συνεχίζει την προέλαση της
Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε 12 γκολ στις πρώτες 3 αγωνιστικές και χρειάζεται άλλα τόσα στις 3 που ακολουθούν για να ισοφαρίσει το ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της στη διοργάνωση που κρατά από περύσι με 24 γκολ. Το ρεκόρ όλων των εποχών στους ομίλους της διοργάνωσης κατέχει η ΠΣΖ με 25 γκολ από την περίοδο 2017/18. 
Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι επεκτείνει το μεγαλύτερο σερί που έχει θεσπίσει από πέρυσι στη διοργάνωση φτάνοντας στα 14 ματς!

Γκολ, πολλά γκολ...
Τα 156 γκολ στα πρώτα 48 ματς της φετινής διοργάνωσης παράγουν μέσο όρο τερμάτων ανά παιχνίδι υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά στη διοργάνωση. Τα 3,25 γκολ /ματς είναι ελαφρώς καλύτερη αναλογία από τα 3,24/ματς με τα οποία ολοκληρώθηκε η περυσινή χρονιά. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off glioris Off Off UEFA Champions League ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Μπάγερν Μονάχου μαγνητίζουν την προσοχή στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του φετίνου Τσάμπιονς Λιγκ Article publish on Δευ, 11/23/2020 - 11:20 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα