Εμβολιασμοί: Υποχρεωτικοί και για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς – Ποιοι άλλοι κλάδοι παίρνουν σειρά

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς, θα αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για τους παραβάτες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, προβλέπονται πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ την πρώτη φορά και 10.000 ευρώ την επόμενη για όσους δεν εμβολιαστούν. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω Μητρώου Εμβολίων.

Σημειώνεται ότι από 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σχετικά

με την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν στο ΕΣΥ από πιθανές αναστολές, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει αυτό από τις εξής πηγές:

1. Αναδιάταξη προσωπικού
2. Χρήση ιδιωτικών υπηρεσιών
3. Πρόσληψη με 3μηνες συμβάσειςΑνοίγει η υποχρεωτικότητα και σε άλλους κλάδους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προτίθεται να κάνει πίσω, αλλά αν χρειαστεί θα επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες.

Η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ στερεί κάθε επιχείρημα για την επικινδυνότητα του εμβολίου και αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω υποχρεωτικότητα.

Το επόμενο βήμα δεν είναι χρονικά κοντά, αλλά ήδη γίνεται συζήτηση για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τα σώματα ασφαλείας και οι δημόσιοι υπάλληλοι που λόγω της θέσης τους συναλλάσσονται με πολύ κόσμο.

Ο στρατός, λοιπόν, είναι στη λίστα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ενώ αυτό ισχύει και για όσους καταταγούν για να υπηρετήσουν την πατρίδα αλλά και γενικότερα στους ένστολους.

Οι δηλώσεις Κικίλια

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι πάνω από 90% των ασθενών σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι, κάνοντας λόγο για πανδημία των ανεμβολίαστων. Όπως είπε, τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά και δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία αποκλειστικά covid.

Επίσης, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται άλλο ένα εκατ. εμβολιασμούς ακόμη, πέραν των 6 εκατ. εμβολιασμένων ήδη, για να φτάσουμε το επίπεδο άλλων χωρών, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Σημείωσε σε ότι θα υπάρξουν μέτρα δημόσιας υγείας φθινόπωρο και χειμώνα, αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. Ο στόχος είναι η προστασία από τις μεταλλάξεις και η θωράκιση του ΕΣΥ.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα