Champions League: Άντεξαν και μπήκαν ομίλους Μπενφίκα, Γιούνγκ Μπόιζ, Μάλμε (hls)

Αϊντχόφεν-Μπενφίκα 0-0

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κατέβασε «ρολά» και στο δεύτερο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν και δικαιότατα θα βρεθεί στους ομίλους. Μετά το 2-1 στο «Ντα Λούζ» οι «αετοί της Λισαβώνας» αμύνθηκαν υποδειγματικά στην Ολλανδία και παρότι έμειναν με 10 παίκτες λίγο μετά το ημίωρο (αποβολή Λούκας Βερίσιμο), τα κατάφεραν. Η Μπενφίκα στα προκριματικά είχε αποκλείσει και την Σπαρτάκ Μόσχας με 2 νίκες, ενώ η Αϊντχόφεν θα παίξει στο Europa League.

Φερεντσβάρος-Γιούνγκ Μπόιζ 2-3

Οι Γιούνγκ Μπόιζ επιστρέφουν

στους ομίλους και το κάνουν… in style που θα έλεγαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Με δύο νίκες, με δύο «χορταστικά» 3-2! Οι Ελβετοί βρήκαν πρώτοι δίχτυα στο 5ο λεπτό με τον Ζέσιγκερ αλλά πριν το 30λέπτο οι Μαγυάροι ανέτρεψαν την κατάσταση. Βίνγκο στο 18′ και Μάε στο 27′ τα γκολ. Η ομάδα του Βάγκνερ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος και στο 56ο λεπτό με τον Φάσναχτ ισοφάρισε (2-2) Στο 64’ο Λαιντούνι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε δει πέντε λεπτά νωρίτερα). Στο 72′ ο Σιεμπατσέου έχασε πέναλτι για τους Ελβετούς αλλά στις καθυστερήσεις ο Μαμπίμπι υπέγραψε τον θρίαμβο.

Λουντογκόρετς-Μάλμε 2-1

Η Λουντογκόρετς του Πιέρου Σωτηρίου νίκησε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση στους ομίλους καθώς στη Σουηδία η Μάλμε είχε νικήσει 2-0. Μετά την πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού, η βουλγαρική ομάδα αποκλείστηκε και θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Νεντιάλκοφ στο 10ολεπτό έδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους αλλά στο 42′ ο Μπιρμάντσεβιτς ισοφάρισε και ουσιαστικά χάρισε τη πρόκριση στους Σουηδούς. Ο Σωτηρίου σκόραρε με τη συμπλήρωση μίας ώρας με πέναλτι αλλά η Λουντογκόρετς όσο και αν πίεσε, γκολ δεν βρήκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα