Εμφάνιση πρωταθλήτριας

Όταν μετά από μια μεγάλη σε διάρκεια διακοπή στις αγωνιστικές διοργανώσεις επιστρέφεις με επιβλητική εμφάνιση, εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και εκτός έδρας νίκη με τέσσερα γκολ, τότε αν μη τι άλλο φροντίζεις από νωρίς να δείξεις τις προθέσεις σου. Αυτό έπραξε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι, παρά την ισοπαλία - γκέλα με τον Απόλλωνα Σμ. στο ΟΑΚΑ
στο φινάλε του Α' γύρου, δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο. Όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά, αλλά η εικόνα της δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Αν μάλιστα θελήσει κάποιος να εντοπίσει ποιοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη του Δικεφάλου επί του Παναιτωλικού, μάλλον θα μπει σε δίλλημα, αφού οι υποψήφιοι είναι πολλοί. Ο Τάσος Μπακασέτας πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι στα κιτρινόμαυρα και δεν είναι μόνο το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε, η ...μαγική ασίστ που μοίρασε, το δοκάρι που είχε και το κερδισμένο πέναλτι, αλλά η συνολικότερη παρουσία του, η οποία άγγιξε το τέλειο. Ατελείωτα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, σημαντική βοήθεια στον ανασταλτικό τομέα, δημιουργία και άμεση συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ήταν η δικαίωση ενός ποδοσφαιριστή που ταλαιπωρήθηκε πολύ το καλοκαίρι από τον τραυματισμό στο γόνατο, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Μπαίνει πλέον όλο και πιο δυνατά στο "κάδρο" της ενδεκάδας.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έτρεχε, μάρκαρε και πίεζε λες και ήταν το ...ντεμπούτο του. Σαν να ήθελε να αποδείξει την αναμφισβήτητη ποδοσφαιρική του αξία. Το γεγονός άλλωστε και μόνο ότι σε μια ακόμα έδρα οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας σηκώθηκαν όριθιοι για να τον χειροκροτήσουν τη στιγμή της αλλαγής, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τη ...λίστα με τους MVP. Όσες φορές χρειάστηκε κράτησε όρθια την ομάδα του με εντυπωσιακές αποκρούσεις, δείγμα της δουλειάς που έχει κάνει από το προηγούμενο καλοκαίρι όταν και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Όποιος δουλεύει άλλωστε, συνήθως στο τέλος δικαιώνεται.

Για το δίδυμο της μεσαίας γραμμής τι να πρωτοπεί κανείς; Έκαναν την πιο αθόρυβη αλλά και ουσιαστική δουλειά μέσα στο γήπεδο. Κονέ και Γαλανόπουλος "κατάπιαν" πολλά χιλιόμετρα και σταμάτησαν σχεδόν όλες τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γήπεδούχων από τον άξονα. Η απουσία του Σιμόες δε φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και οι δυο τους έδειξαν να συνεργάζονται άψογα.

Όσο για τον Σοτζέι Μασούντ και το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από επιτυχημένο. Ναι μεν δεν σκόραρε, αλλά μοίρασε μια ...μαγική ασίστ στον Λόπες (η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα) και είτε αγωνιζόταν αριστερά, είτε δεξιά αποτελούσε τον μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Ιρανός είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και ο Μανόλο Χιμένεθ θα προβληματιστεί (ευχάριστα) στο άμεσο μέλλον για τις επιλογές του στην μεσοεπιθετική γραμμή, αφού γενικά η ΑΕΚ διαθέτει πλέον αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στη γραμμή κρούσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα