Έμειναν όρθιοι οι «πολεμιστές»! (video)

Οι Μπλέιζερς έφτασαν κοντά στο break, όμως οι Ουόριορς κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στους τελικούς της Δύσης, επικρατώντας με 114-111!

To Πόρτλαντ είχε χάσει σχετικά εύκολα τον πρώτο τελικό, όμως έδειξε αποφασισμένο για το 1-1 στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και βρέθηκε μπροστά με 108-100 στα τελευταία λεπτά.

Όμως οι πρωταθλητές έκλεισαν το ματς με επιμέρους σκορ 14-3 και πήραν ισχυρό προβάδισμα πριν τη μετακόμιση της σειράς στο Πόρτλαντ για τα δύο επόμενα παιχνίδια.

Μεγάλο ματς για τους νικητές έκανε ο Στεφ Κάρι με 37 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Τόμπσον πρόσθεσε
24 πόντους.

Για τους Μπλέιζερς, ο Λίλαρντ είχε 23 πόντους και 10 ασίστ, ο ΜακΚόλουμ 22 πόντους και ο Σεθ Κάρι 16.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν παίζοντας δυνατή άμυνα πάνω στον Κάρι, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι πέτυχαν 11 τρίποντα, με έξι εύστοχα απο τον ΜακΚόλουμ. Οι Μπλέιζερς βρέθηκαν μπροστά ακόμα και με 17 πόντους στην δεύτερη περίοδο, κλείνοντας τελικά το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 65-50.

Οι Ουόριορς, χρειάστηκαν λιγότερα από δέκα λεπτά στην τρίτη περίοδο για να «σβήσουν» το προβάδισμα, παίρνοντας τα ηνία με 79-77. Οι Μπλέιζερς συνήλθαν προς το τέλος και οι δύο ομάδες πήγαν στην τέταρτη περίοδο ισόπαλες με 89-89.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τους Μπλέιζερς να ξεκινούν με επιμέρους σκορ 10-2. Οι πρωταθλητές απάντησαν με δέκα σερί πόντους και προηγήθηκαν με 110-108 δύο λεπτά πριν από το τέλος. Ο Σεθ Κάρι με τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά το Πόρτλαντ, όμως συνεχόμενα καλάθια από Λούνι και Γκριν, έφεραν ξανά στο προβάδισμα τους γηπεδούχους.

Στην τελευταία επίθεση των Μπλέιζερς, ο Ιγκουοντάλα έκλεψε τη μπάλα από τον Λίλαρντ και οι Ουόριορς κατέγραψαν την όγδοη σερί νίκη τους στα πλέι - οφ επί των Μπλέιζερς.
Keywords
Τυχαία Θέματα