Παλικαρίσια στην “8αδα” ο Στέφανος – VIDEO

Μέσα στο… εχθρικό Pietrangeli, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι δεν μασάει. Παίζοντας ουσιαστικό και συνάμα εντυπωσιακό τένις, ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε του Φάμπιο Φονίνι στα δυο σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης…

Μπορεί στο κατάμεστο Pietrangeli οι ιαχές για τον Φάμπιο Φονίνι να μην σταμάτησαν δευτερόλεπτο, όμως ο 21χρονος Έλληνας δεν είχε όρεξη για αστεία.

Πείσμωσε, απέδωσε ουσιαστικό τένις, δεν πτοήθηκε σε κανένα διάστημα της αναμέτρησης και έφυγε με το… διπλό από το court, θέτοντας νοκ-άουτ

τον home favorite Φονίνι, που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Stef-tacular! @StefTsitsipas rounds out Rome’s elite 8 with a 6-4 6-3 victory over Fabio Fognini at #ibi18 pic.twitter.com/MTQmoek4RL

Tennis TV (@TennisTV) 16 Μαΐου 2019


Μετά από 72 λεπτά αγώνα, ο Στεφ επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 και έκανε το 2×2 την Πέμπτη στη Ρώμη, παίρνοντας την παρθενική του πρόκριση για τα προημιτελικά του Internazionali BNL D’ Italia.

Δυο νίκες μέσα στην ημέρα, δυο Ιταλικά… θύματα. Μετά τον Γιανίκ Σίνερ, και ο Νο12 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του “καυτού” Στέφανου.

Επόμενη στάση ; Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει για ακόμη μια φορά φέτος τον Ελβετό Βασιλιά, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι και… φαβορί, με δεδομένο την αγωνιστική κατάσταση του καθενός, αλλά και την ποιότητα που βγάζουν στο χώμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήξερε πως αν αφήσει στον αντίπαλό του χώρο και χρόνο για να βρει ρυθμό, τότε τα πράγματα θα ήταν αρκετά δύσκολα, μιας και ο Φονίνι είναι εμφανέστατα ένας τενίστας που βγάζει το ψωμί του από την καλή ψυχολογία.

Ήξερε επίσης, πως αν τον… πλήγωνε νωρίς και ανάγκαζε το κοινό στο Pietrangeli να απογοητευτεί, θα είχε βάλει στο τσεπάκι του τη μισή νίκη.

Αυτό κι έκανε λοιπόν. Με ένα… πυραυλοκίνητο ξεκίνημα, ο Στέφανος μέσα σε μόλις έξι λεπτά προηγήθηκε με 3-0 και έκανε ευκολότερο το έργο του.

Το 3-0 έγινε 4-1 και ο Έλληνας τενίστας προπορευόταν με άνεση. Μέχρι που ο Φάμπιο αφυπνίστηκε. Έπαιξε μερικούς θαυμάσιους πόντους, έβαλε στην εξίσωση τον κόσμο και με ένα κρεσέντο τριών σερί κερδισμένων γκέιμ, ισοφάρισε σε 4-4!

Κάπου εκεί, ο Στεφ έπρεπε να ηρεμήσει, να βάλει μπάλες μέσα, κρατώντας μεγάλα ράλι, και φυσικά, να μην απογοητευτεί. Κόντρα σε έναν τενίστα όπως ο Φονίνι, η αυτοπεποίθηση παίζει τεράστιο ρόλο στο court, και ο Στέφανος την είχε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τότε.

Τρία λεπτά αγώνα χρειάστηκε, για να μετατρέψει το 4-4 και τις ιαχές των Ιταλών, σε 6-4 και… σιωπή.

Οκτώ πόντοι από τους επόμενους εννιά, ήταν υπεραρκετοί για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έβαλε στις αποσκευές του το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης και έγινε το απόλυτο αφεντικό στο ματς.

Το δεύτερο σετ κύλησε παρόμοια. Ο Στεφ ξεκίνησε με 2-0 κάνοντας ένα πολύ σημαντικό μπρέικ, όμως ο Φονίνι μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας εκ νέου έξοχο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η μια ευκαιρία που δημιούργησε στη συνέχεια όμως ο Έλληνας τενίστας, για να “σπάσει” το σερβίς του αντιπάλου του, ήταν και αυτή που του έδωσε τελικά τη νίκη. Ο Στέφανος κέρδισε τρία συνεχόμενα γκέιμς, κάνοντας το 5-2 και βάδισε προς τη νίκη.

Μπορεί ο Φονίνι να μείωσε προσωρινά σε 5-3, μένοντας στο ματς, όμως ο Τσιτσιπάς με ένα άψογο σέρβις γκέιμ, ολοκλήρωσε τον αγώνα εντυπωσιακά και “πέταξε” για τα προημιτελικά του Rome Masters.

ATP INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Παλικαρίσια στην “8αδα” ο Στέφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα