FORZA MARIA – VIDEO

Σπουδαία νίκη για την Μαρία Σάκκαρη, που εκμεταλλεύτηκε την απόσυρση της Πέτρα Κβίτοβα στα μέσα του τρίτου σετ της μεταξύ τους αναμέτρησης και πανηγύρισε την παρθενική της πρόκριση στα προημιτελικά του Internazionali BNL D’ Italia…

Μια βραδιά που θα αργήσει να ξεχάσει η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια. Στο δεύτερο παιχνίδι της την Πέμπτη στη Ρώμη, κόντρα σε seeded τενίστρια, η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση

και απέκλεισε από τη συνέχεια του θεσμού, την Πέτρα Κβίτοβα!

Έχοντας φοβερά ψυχικά αποθέματα, αποδίδοντας εξαιρετικό τένις και δείχνοντας πως κουβαλάει το τελευταίο χρονικό διάστημα, περίσσια αυτοπεποίθηση, η Μαρία έκανε την μεγαλύτερη νίκη-πρόκριση της για φέτος.

Due to injury, Kvitova has retired.@mariasakkari advances to the @InteBNLdItalia quarterfinals with a 7-5, 5-7, 4-0 ret. win. pic.twitter.com/OCTNgdHteG

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019


Η Μαρία πήρε εκδίκηση για την ήττα της από την Τσέχα πριν μερικές εβδομάδες στο Μαϊάμι και έθεσε νοκ-άουτ το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, μετά από σπουδαία μάχη δυόμιση ωρών περίπου.

Η Τσέχα εγκατέλειψε με το σκορ στο 7-5, 5-7, 4-0 υπέρ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, λόγω τραυματισμού στο αριστερό της πόδι. Η 23χρονη έτσι, “τσέκαρε” το εισιτήριό της για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα παίξει κόντρα στην φορμαρισμένη Γαλλίδα Κριστίνα Μλαντένοβιτς, την Παρασκευή.

Αυτήν, ήταν η 5η σερί νίκη για την Μαρία στην “αιώνια” πόλη, και η 13η νίκη της στα τελευταία 16 ματς που έχει δώσει στο Tour της WTA.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να ξεκίνησε… εφιαλτικά την αναμέτρηση, βλέποντας την Κβίτοβα να κερδίζει οκτώ σερί πόντους σερβίροντας, ενώ ενδιάμεσα έκανε και μπρέικ, προηγούμενη με 0-3 στο δεύτερο changeover, όμως η συνέχεια του αγώνα ήταν ονειρεμένη για την Ελληνίδα!

Η φοβερή έναρξη της αναμέτρησης για την Τσέχα, δεν πτόησε σε καμία των περιπτώσεων την 23χρονη πρωταθλήτρια μας, που “χτύπησε” πίσω, παίζοντας τρία συνεχόμενα φοβερά γκέιμς και έγινε εκείνη η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα.

Δείχνοντας τον καλύτερό της εαυτό στο court, η Σάκκαρη ισοφάρισε πρώτα σε 3-3 και στη συνέχεια πίεσε ασφυκτικά την Νο5 τενίστρια του πλανήτη.

.@mariasakkari throws a little finesse with the dropshot! #ibi19 pic.twitter.com/KexUdo6csv

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019


Αν και δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μέχρι το 5-5, η Μαρία έδειχνε πως είχε το πάνω χέρι στα περισσότερα ράλι, ήταν πιο φρέσκια και έτοιμη για να τρέξει στους μεγάλους σε διάρκεια πόντους, και εξαργύρωσε την μαχητικότητά της λίγες στιγμές αργότερα.

.@mariasakkari is making her move and slams the forehand #ibi19 pic.twitter.com/OaBZ8M2Cov

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019


Η Σάκκαρη χρειάστηκε μια ευκαιρία, για να πάρει το πρώτο της προβάδισμα στο ματς. Ήταν στο 5-5 και 15-40, όταν έπαιξε έναν εκπληκτικό πόντο και πήρε το κεφάλι στο σκορ με 6-5, για να πάρει τις μπάλες στα χέρια της, ώστε να σερβίρει για το 1-0.

.@mariasakkari storms back from a break down to take the opening set on Kvitova, 7-5! #ibi19 pic.twitter.com/hoWLTVQGP8

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019

Το τένις που απέδιδε η Μαρία ήταν εξαιρετικό. Είτε όταν χρειαζόταν να επιτεθεί, είτε όταν χρειαζόταν να αμυνθεί, η Ελληνίδα τενίστρια είχε απαντήσεις στην Κβίτοβα, που έδειχνε να έχει αιφνιδιαστεί τελείως.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όμως με την Τσέχα να εκμεταλλεύεται την πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε για μπρέικ, και να περνάει μπροστά, με 1-3.

@Petra_Kvitova #ibi19 pic.twitter.com/Gjp7c7LJqG

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά της Νο39 τενίστριας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Η Μαρία έδειξε ότι δεν σκοπεύει να παρατήσει τόσο εύκολα το σετ, και μείωσε κατευθείαν σε 2-3, παίρνοντας πίσω το μπρέικ της Τσέχας.

Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα, έσωσε μπρέικ πόιντ της Κβίτοβα και ισοφάρισε σε 3-3, παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

.@mariasakkari drops the down the T before ripping the forehand #ibi19 pic.twitter.com/XVyl4XiDFo

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019


Οι δυο αθλήτριες πήγαν μέχρι το 5-5 χωρίς ανησυχίες στα σέρβις γκέιμ τους. Κάπου εκεί, όπως ακριβώς έγινε και στο πρώτο σετ, η Μαρία θέλησε να πάρει τα ηνία του αγώνα στα χέρια της.

Παίζοντας μερικούς θεσπέσιους πόντους, η Σάκκαρη προηγήθηκε με 30-40 στο σερβίς της αντιπάλου της και έφτασε μια ανάσα από ένα πολύτιμο μπρέικ. Όμως, η Κβίτοβα είχε διαφορετική άποψη.

Αφού έσωσε αυτήν την ευκαιρία της Μαρίας, κράτησε και το σερβίς της, κάνοντας το 6-5 και μετέφερε έτσι το βάρος στις πλάτες της Ελληνίδας, που έμελλε να σερβίρει για να μείνει στο δεύτερο σετ.

Ότι έκανε η ίδια η Μαρία στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης όμως, το έκανε τώρα η Πέτρα Κβίτοβα, που προηγήθηκε με 15-40 στο 5-6 και δημιούργησε διπλό σετ πόιντ. Μπορεί το πρώτο να το έσωσε η Ελληνίδα, όμως το δεύτερο πήγε στη ρακέτα της Τσέχας, που έκανε το 5-7 και έστειλε το ματς σε τρίτο και τελικό σετ.

What a rally!@Petra_Kvitova takes it and roars to the second set, 7-5! #ibi19 pic.twitter.com/kgbCzWF3Hs

WTA (@WTA) 16 Μαΐου 2019

Μπορεί να είχε το μομέντουμ και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, όμως δεν είχε την κατάλληλη φυσική κατάσταση η Κβίτοβα, που έδειξε να υστερεί σε σχέση με την Μαρία, από την αρχή του καθοριστικού κομματιού της αναμέτρησης.

Αυτό, μεταφράστηκε και στο σκορ, με την Ελληνίδα τενίστρια να μπαίνει φουριόζα και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με διπλό(!) μπρέικ.

Μόλις δυο πόντους έχασε στα πρώτα τρία γκέιμς του αγώνα η Σάκκαρη και προηγήθηκε με 3-0, δείχνοντας εμφανέστατα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την αντίπαλό της. Κάπου εκεί, ήρθε και το πρώτο ιατρικό timeout για την Κβίτοβα.

Η Τσέχα πονούσε στο αριστερό της πόδι και κάλεσε γιατρό. Μετά το μασάζ που της έγινε, η Νο5 τενίστρια του κόσμου επανήλθε στον αγώνα. Όχι για πολύ όμως. Μόλις οκτώ πόντους ακόμη άντεξε η Κβίτοβα, που όταν προηγήθηκε η Σάκκαρη με 4-0, εγκατέλειψε το ματς.

WTA INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post FORZA MARIA – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα