Ελέγξτε το Xbox One σας με το Google Assistant

Για ρίξτε μια ματιά

Οι κάτοχοι Xbox One έχουν ήδη την δυνατότητα να χειριστούν την κονσόλα τους με την Alexa ή την Cortana, αλλά πλέον θα έχουν στην διάθεσή τους και το Google Assistant.

Η Microsoft ανακοίνωσε πως οι δυνατότητες ψηφιακού βοηθού επεκτείνονται με το Xbox Action for Google Assistant.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο σε μορφή beta και με υποστήριξη αγγλικής γλώσσας, αλλά στόχος είναι η ευρεία κυκλοφορία του το φθινόπωρο με εκτεταμένη υποστήριξη γλώσσας, με την βοήθεια της Google.

Για να εγγραφείτε στη beta απαιτείται να είστε μέλος στο Xbox Google Group, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google με τον οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό. Μόλις εγγραφείτε, μπείτε στο Xbox, εγκαταστήστε μετά στην εφαρμογή Google Home (iOS ή Android) μία νέα συσκευή και αναζητήστε τη [beta] Xbox η οποία θα πρέπει να βρίσκεται στο "Have something already set up?". Μόλις το επιλέξετε, κάντε sign in με τον λογαριασμό που αντιστοιχεί στο Xbox σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Κάνοντας την σύνδεση, καθίσταται δυνατή η χρήση του Google Assistant για να (απ)ενεργοποιήσετε την κονσόλα, να ξεκινήσετε παιχνίδια και εφαρμογές, να παίξετε/σταματήσετε βίντεο, να τραβήξετε screenshots και να ρυθμίσετε τον ήχο. Αυτές είναι μερικές από τις λειτουργίες που παρέχει ο Google Assistant, με την πλήρη λίστα να βρίσκεται στο subreddit του Xbox Insiders.

Η Microsoft επιθυμεί την γνώμη του κοινού στο πόσο καλά λειτουργεί ούτως ώστε να μπορέσει να διορθώσει τυχόν προβλήματα πριν την κυκλοφορία του φθινοπώρου. Η ομάδα Xbox υπόσχεται επίσης πως αυτή είναι μόνο η αρχή του φωνητικού ελέγχου για την κονσόλες και πως σκοπεύει να επεκτείνει τις δυνατότητες της.

Πηγή: PCMag Greece

IGN Greece To Xbox αποκτά το δικό του σαμπουάν Ανακοινώθηκαν τα Xbox Games With Gold του Μαΐου Τα νέα Studios της Microsoft μας έχουν εκπλήξεις για τη φετινή Ε3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα