Blood and Truth Review

Καπνισμένες PS VR κάνες....

BloodandTruth ή αλλιώς ελληνιστί.... Αίμα και αλήθεια. Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου δημιουργήματος της SIELondonStudio για το PlaystationVR. Τίτλος ο οποίος πήρε σάρκα και οστά με την βοήθεια της LSSDKEngine όπου δημιούργησε η ίδια η εταιρεία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πακέτο PlaystationVRWorlds. Από το σύνολο, ιδιαίτερη εντύπωση είχε κάνει το μικρού μήκους actionshooter, LondonHeist. Το studio,

εισπράττοντας την θετική ανταπόκριση που είχε στο κοινό το συγκεκριμένο παιχνίδι δράσης, και έχοντας έτοιμη την μαγιά, προχώρησε στην δημιουργία μιας παρόμοιας πρότασης αλλά αυτή την φορά αρκετά πιο ολοκληρωμένα και περιποιημένα.

Η εισαγωγή του παιχνιδιού εφόσον σετάρουμε την θέση μας στον χώρο για το VR, αλλά και επιλέξουμε τα χειριστήρια που θα χρησιμοποιήσουμε, είτε το Dualshock4, είτε τα PSMoveControllers, μας οδηγεί στην γνωριμία με τον πρωταγωνιστή μας. Το εκπαιδευμένο μέλος των ειδικών δυνάμεων του στρατού RyanMarks. Καθισμένος σε καρέκλα ανάκρισης, και απειλούμενος ότι εφόσον δεν αποδειχτεί συνεργάσιμος, το μέλλον του μέσω των κατηγοριών που τον βαραίνουν θα είναι ιδιαίτερα ζοφερό και δυσοίωνο. Μέσω μιας αποστολής στην Μέση Ανατολή υπό τη μορφή flashback, που λειτουργεί και σαν tutorial του τίτλου, ξεκινάει το σενάριο της περιπέτειάς μας. Πρέπει να τονίσουμε, ότι οι developers καταφέρνουν σε αυτό το σημείο να συστήσουν στους μηχανισμούς με ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο και να μας δώσουν μία μικρή γεύση, του τι πρόκειται να ακολουθήσει στις επόμενες δέκα περίπου ώρες ενασχόλησης με τον τίτλο.

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, μας υποδέχεται ο αδερφός μας μέσω του οποίου ενημερωνόμαστε για την κατάσταση που έχει επέλθει η οικογένειά μας, μετά τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα μας. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να σας αποκαλύψουμε παραπάνω λεπτομέρειες, η διαμάχη μας με τον υπόκοσμο του Λονδίνου έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο. Αποφασίζοντας ότι δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι σε αυτήν την κατάσταση, η επιλογή του Ryan σαν αιχμή του δόρατος για δυναμική αντίδραση, λόγω της εκπαίδευσής του στις ειδικές δυνάμεις, αποτελεί μονόδρομο.

Αν και η πλοκή δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, καταφέρνει με τα προσεγμένα voice overs, την μπλοκμπαστερική σκηνοθεσία και την σωστή επιλογή του soundtrack, να φέρει εις πέρας την αποστολή της και να μας βυθίσει στον underground κόσμο της Βρετανίας. Πολλές φορές κατά την διάρκεια του playthrough μας, αισθανθήκαμε ότι ήμασταν μέρος γκανγκστερικής ταινίας του GuyRitchie, παρασυρόμενοι σε ένα ανελέητο πιστολίδι με σκηνές δράσης που θα μας έκαναν να αναφωνήσουμε διάφορες ακατανόμαστες φράσεις, ενώ η αδρεναλίνη μας χτυπούσε κόκκινο.

Φυσικά σε αυτή την κορύφωση συνέβαλε το αριστουργηματικά στημένο και εθιστικό gameplay, αλλά και το leveldesign όπου το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Η όλη εμπειρία προφανώς εκτοξεύεται κατακόρυφα με την χρήση των χειριστηρίων PSMove. Στο τομέα των όπλων η ποικιλία των επιλογών που μας δίνεται ξεκινάει με τα κλασσικά Glock και περίστροφα και φτάνει σε semi και autorifles, shotguns, snipers, grenadelaunchers. Το καθένα από δαύτα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να μην μας κάνουν όλα για όλες τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Κινούμενοι μέσα στα levels με το σύστημα pointnmove, οι developers έχουν φροντίσει να μας έχουν διαθέσιμα τα πολεμοφόδια που βολεύουν στο εκάστοτε setting του shootinggallery, διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να έχουμε στην κατοχή μας δύο pistollikeόπλα, ένα στο κάθε hip, και δύο “βαριά” τοποθετημένα δεξιά και αριστερά στους ώμους μας.

Το τράβηγμα του όπλου ενώ κρεμόμαστε με το ένα χέρι από ένα σωλήνα αιωρούμενοι δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος, και προσπαθώντας να "λοκάρουμε" τους εχθρούς που μας γαζώνουν τριγύρω, το αγχωτικό reloadπαίρνοντας με το ένα χέρι την γεμιστήρα από το στήθος μας και τοποθετώντας την στο όπλο που κρατάμε με το άλλο ενώ είμαστε pinneddown πίσω από ξύλινες παλέτες που διαλύονται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι σημεία του τίτλου που τα συναντήσαμε συχνά και μας άρεσαν ιδιαίτερα. Κορυφαίο sequence… η στιγμή που το παιχνίδι μας βάζει στις “ράγες” ξεκινώντας μία συνεχόμενη διαδρομή, χωρίς πλέον το pointandmove σύστημα, αφήνοντας μας να συγκεντρωθούμε στο bodycount μέχρι να φτάσουμε στο τελικό checkpoint!

Επικουρικά, σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού έχουν προστεθεί minigames που έχουν να κάνουν με παραβίαση κλειδαριών, επισκευές ηλεκτρονικών πινάκων, απενεργοποιήσεις συναγερμών, ενώ υπάρχουν και κάποιες στιγμές που θα πρέπει να κινηθούμε stealthy στον χώρο για να φέρουμε εις πέρας τα objectives που μας έχουν ανατεθεί. Προφανώς κάθε σοβαρό brit τυπάκι σαν εμάς που έχει αποστολή να τα βάλει με τον υπόκοσμο του Λονδίνου πρέπει να έχει και το safe house του. Εκεί θα συναντήσουμε τα PlaystationVRWorldscollectibles, και όχι μόνο, που έρχονται στην κατοχή μας κατά την διάρκεια της ενασχόλησης μας με τον τίτλο. Μπορούμε να μοντάρουμε τα όπλα μας με σιγαστήρες, να τα βάψουμε σε χρώματα της επιλογής μας, αλλά και να τεστάρουμε καθένα από αυτά στο προσωπικό μας shootingrange.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PlayStation VR, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas.

IGN GreeceΤο Twitch Prime και η Rockstar Games ανακοινώνουν συνεργασία για τα GTA Online και Red Dead OnlineNintendo, Microsoft, και Sony παίρνουν θέση για τους δασμούς της Κυβέρνησης TrumpΑνακοινώθηκε το Dota Underlords

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα