Εκεί που αρχίζουν τα "πρέπει"!

Οι κερδισμένες εντυπώσεις δεν δίνουν βαθμούς, δεν φέρνουν σταθερότητα, δεν φτιάχνουν την ψυχολογία και είναι δεδομένο πως οδηγούν στα μεγάλα ποδοσφαιρικά "πρέπει". Σ' αυτά αναφέρθηκε ο Σάββας Παντελίδης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στην Τρίπολη.

Οι Αρκάδες μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχουν απολύτως τίποτα στο αγωνιστικό σακούλι,
μετά από τρία ιδιαιτέρως δύσκολα και παρόμοια στην προσέγγιση και στη ροή παιχνίδια. Ο Αστέρας έκανε ένα βήμα κάθε φορά. Κόντρα στον ΠΑΟΚ έμεινε στις ευκαιρίες που θα μπορούσε να κάνει γκολ, κόντρα στην ΑΕΚ είχε το δοκάρι του Μανιά που θα άλλαζε το πρόσωπο του αγώνα, κόντρα στον Ολυμπιακό έφτασε στο γκολ, αλλά η "λάβα" του Καραϊσκάκη τον... έλιωσε!

Ο Σάββας Παντελίδης με μετρημένα κουκιά στο ρόστερ, δεν μπορεί να κάνει υπερβάσεις και μεγάλες αλλαγές. Η μοναδική μεγάλη αλλαγή στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι προφανώς η επανεμφάνιση του Μάρτιν Τόνσο, ο οποίος με την είσοδο του έφερε τα πάνω κάτω στο ματς! Κράτησε την μπάλα, έδωσε ρυθμό και πνοή στον Αστέρα και φυσικά πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Αν ο "flaco" είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Τρίπολη νωρίτερα στη σεζόν, ο Αστέρας ίσως ήταν μέσα στο ευρωπαϊκό ταξίδι και να είχε ήδη τους πρώτους του βαθμούς στην εν Ελλάδι δοκιμασία. Είναι σίγουρο πως ο Παντελίδης δεν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει για ολόκληρο 90λεπτο τον Αργεντινό, ωστόσο θα δώσει χρήσιμη βοήθεια στα επόμενα καυτά παιχνίδια!

Το ρόστερ του Αστέρα δεν δίνει επιλογές στον Έλληνα προπονητή, ειδικά στη θέση του επιτελικού μέσου. Ο Ρόλε φαίνεται πως είναι εκτός ρυθμού και μακριά από τα θέλω του Παντελίδη, ο Τσιλιανίδης ανυπομονεί να επιστρέψει ο Τόνσο και να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις στον άξονα, ενώ ο Βαλιέντε μπορεί να βοηθήσει μόνο ανασταλτικά δίπλα σε Ιγκλέσιας, για να προωθείται ο Μουνάφο, σε ματς ειδικών καταστάσεων, όπως το χθεσινό.

Η νίκη με τον Απόλλωνα είναι το πρώτο μεγάλο "πρέπει" της σεζόν για τον Αστέρα Τρίπολης, πριν τη δεύτερη δεσμίδα δύσκολων ματς που ακολουθούν με Άρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο. Μια ανάσα απαραίτητη που θα προσφέρει ηρεμία και καθαρό μυαλό διοικητικά και αγωνιστικά!
Keywords
Τυχαία Θέματα