Είναι ο Ράσμους Χόιλουντ, ο Χάαλαντ part 2;

Ο πρώτος που θεωρείται διάδοχος είναι μόλις δύο χρόνια νεότερος του Νορβηγού που έτσι κι αλλιώς είναι μόλις 22 χρόνων. Από μόνο του μοιάζει τρομακτικό για το πόσα γκολ θα πετύχει στην καριέρα του.

Ο Ράσμους Χόιλουντ της Αταλάντα είναι 20 χρόνων και Δανός. Γεννημένος στην Κοπεγχάγη μια ώρα μακριά από εκεί που γεννήθηκε ο Χάαλαντ, το Λιντς της Αγγλίας, μια ώρα με αεροπλάνο φυσικά.

Το να σε συγκρίνουν με τον Χάαλαντ

που ήδη έχει σπάσει καμιά εικοσαριά ρεκόρ σε τρία πρωταθλήματα και στο Champions League είναι κολακευτικό και ο Χόιλουντ μοιάζει να έχει κερδίσει την σύγκριση αυτή.

Στα βασικά μοιάζουν. Και οι δύο έχουν μακριά ξανθά μαλλιά. Ο Χάαλαντ είναι 1.95 ο Χόιλουντ είναι 1.91. Έχουν και οι δύο δυνατό αριστερό πόδι και μέσα στην περιοχή αν πάρουν την μπάλα εκεί που θέλουν, πιθανότατα θα σκοράρουν.

“Έχει καλή νοοτροπία, ενέργεια, ένταση αλλά και απίστευτη ποιότητα. Έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Χάαλαντ. Είναι γρήγορος. Κάνει τα 100 μέτρα κάτω από έντεκα δευτερόλεπτα και χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα. Παρά το ύψος του έχει χαμηλό κέντρο βάρους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει εξαιρετική καριέρα. Κάθε μέρα είναι και πιο δυνατός” δηλώνει ο προπονητής της Αταλάντα, ο Γκασπερίνι.

Το περίεργο με την περίπτωση του Χόιλουντ είναι ότι στην Κοπεγχάγη, στο θεωρητικά πιο εύκολο πρωτάθλημα της Δανίας πέτυχε πέντε γκολ σε τριάντα-δύο ματς (0,15 συμμετοχή σε γκολ ανά παιχνίδι). Από την ημέρα που έφυγε και πήγε σε Στουρμ Γκρατς και Αταλάντα μετράει είκοσι-δυο γκολ και οκτώ ασίστ σε πενήντα-πέντε ματς (0,54 συμμετοχή σε γκολ ανά παιχνίδι). Σαν να του αρέσουν τα δύσκολα, οι προκλήσεις.

Οι επαφές με την μπάλα στο γήπεδο για τον Ράσμους ΧόιλουντΟι “εκτελέσεις” του Χόιλουντ

Επειδή μιλήσαμε για τις ομοιότητες υπάρχουν φυσικά και διαφορές. Μεγάλες διαφορές αν και το δείγμα που έχουμε και για τους δύο είναι μικρό. Ο Χάαλαντ στην καριέρα του σε Αυστρία, Γερμανία και Αγγλία έχει 3,8 τελικες και 0,9 xGoals ανά 90 λεπτά. Ο Χόιλουντ σε Αυστρία και Ιταλία απέχει αρκετά με 2,4 τελικές και 0,4 xGoals ανά 90 λεπτά. Παρόλα αυτά το 0,47 xGoals ανά 90 λεπτά που είχε φέτος ο Χόιλουντ στην Serie A ήταν η 11η καλύτερη επίδοση.

Ο Χόιλουντ κάνει το 24% των τελικών του προσπαθειών με το κεφάλι σε αντίθεση με το 22% του Χάαλαντ ενώ το 25% των τελικών του προσπαθειών είναι με το δεξι πόδι σε αντιθεση με το φτωχό 15% του Χάαλαντ ένα θέμα για το οποίο μίλησε και ο σπουδαίος Τιερί Ανρί μετά τον τελικό του Champions League : “Αν κάνει τις ίδιες κινήσεις που κάνει για να εκτελεί και με το δεξί πόδι, έχουν τελειώσει όλα. Θα πετυχαίνει 100 γκολ κάθε σεζόν”.

Ο Χόιλουντ δεν είναι στο επίπεδο του Νορβηγού και δεν έχει την αυτοπεποίθηση του Χάαλαντ και μέχρι στιγμής δεν είχε ούτε τον Μάρκο Ρόις, ούτε τον Κέβιν ντε Μπρόινε να τον ταΐζουν. Ακόμη και στην Αυστρία δεν ήταν στην κυρίαρχη Ζάλτσμπουργκ αλλά στην συνύθως δευτεροτριτοτέταρτη Στουρμ Γκρατς. Το σίγουρο είναι ότι έχει τα προσόντα, την διάθεση και την ποιότητα να προσπαθήσει να αγγίξει το επίπεδο του Νορβηγού και πιθανότατα αξίζει το ρίσκο, όχι μόνο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία λατρεύει από παιδί ο Χόιλουντ αλλά για οποιαδήποτε ομάδα, φυσικά εκτός της Μάντσεστερ Σίτι γιατί εκεί υπάρχει το θηρίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα