Έγινε Ατρόμητος στο δεύτερο (video)

Ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε προβάδισμα κόντρα στην ΑΕΛ η οποία όμως δυσκολεύθηκε υπερβολικά στο κομμάτι της κατοχής. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αποτελεσματικότητα ανάλογη της ποιότητας τους, αριθμητικό πλεονέκτημα και την τύχη με το μέρος του στο τέρμα του Μπρούνο φτάνοντας στη νίκη και τους δέκα βαθμούς μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.
Διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Βρέσκα εξέφρασε η ΑΕΛ.

Τα
αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε ο Νταμίρ Κάναντι τον Ατρόμητο, αλλάζοντας το 3-5-2 που εφάρμοσε στο τελευταίο ματς κόντρα στη Λαμία. Ο Μέγερι ήταν στην εστία, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης στην τετράδα της άμυνας ενώ οι Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο ο Βασιλακάκης, δεξί εξτρέμ ο Μπρούνο, αριστερό ο Ουγκράι και στην κορυφή ο Κουλούρης.

3-4-3 η διάταξη των φιλοξενούμενων με τον Κρίστινσον στο τέρμα και τους Γκόλια, Γρομητσάρη, Χούμπτσεφ στην τριάδα των στόπερ. Καρανίκας και Ντέλετιτς στις πτέρυγες, Φατιόν και Κόεφ στον άξονα, ενώ οι Μόρσι, Μιλοσάβλιεβιτς ήταν τοποθετημένοι πίσω από το μοναδικό προωθημένο Κούνιτς.

Η υπεροχή δεν έφερε το προβάδισμα
Από την αρχή του ματς ήταν εμφανείς οι επιδιώξεις των ομάδων. Ο Ατρόμητος αναζήτησε την κατοχή και την πίεση, η ΑΕΛ την κάλυψη των χώρων και την αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δύο περιπτώσεις μια ανάσα από το προβάδισμα, ωστόσο ο Κουλούρης δεν είχε καλό τελείωμα σε κάποια από αυτές. Στην πρώτη περίπτωση δαπάνησε με πλασέ πάνω από την εστία το γύρισμα του Γιαννούλη και στη δεύτερη από δύσκολη γωνία δε σημάδεψε σωστά μετά την επέμβαση του Κρίστινσον στο σουτ του Ουγκράι.

Αποτελεσματικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος
Η είσοδος των Πίτι, Λεοζίνιο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου βοήθησε τους φιλοξενούμενους να βελτιώσουν την επίδοση τους στον τομέα της κατοχής. Έγινε μάλιστα άμεσα αισθητή καθώς απείλησαν με τον Λεοζίνιο στο 47ο λεπτό αλλά το τάκλιν του Μάντσον έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Η τύχη όμως ήταν με το μέρος του Μπρούνο όταν οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά το ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 57ο λεπτό ο Ουγκράι «γέμισε» στην περιοχή, ο Μπρούνο διεκδίκησε με το Γρομητσάρη και ό, τι ακολούθησε ήταν υπέρ του Βραζιλιάνου. Η μπάλα κόντραρε στους δύο ποδοσφαιριστές, εξουδετέρωσε με την πορεία της τον Κρίστινσον κι αφού χτύπησε στο δοκάρι έμεινε μπροστά στον επιθετικό του Ατρόμητου που απλά … άνοιξε το σκορ.

Η αποβολή του Χούμπτσεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο σκόρερ, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των «βυσσινί» να επιστρέψουν στο ματς. Ο Ουγκράι στο 85ο λεπτό οριστικοποίησε την επικράτηση των γηπεδούχων, με τον Κρίστινσον σε αυτή την περίπτωση να μην έχει απάντηση όπως είχε κάνει νωρίτερα στο ματς σε προσπάθεια του Βαασιλακάκη. Ο πορτιέρε της ΑΕΛ έκανε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση πριν το τέλος του ματς σε κεφαλιά του Κωτσούπουλου.

Ο Ατρόμητος διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, έφτασε τους δέκα βαθμούς και ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική στη Λιβαδειά. Η ΑΕΛ από την πλευρά της υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό θα αναζητήσει την επιστροφή στις νίκες, μετά από εκείνη της πρεμιέρας στη Ριζούπολη.

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Κίτρινες: Καρανίκας (23’), Μιλοσάβλιεβιτς (45’), Πίτι (57’), Λεοζίνιο (66’)
Κόκκινες: Χούμπτσεφ (69’)

Ατρόμητος: Μέγερι – Σάκιτς (87’ Νάτσος), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης – Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς – Ουγκράι, Βασιλακάκης (78’ Μούγιακιτς), Μπρούνο – Κουλούρης (83’ Κωτσόπουλος)
ΑΕΛ: Κρίστινσον – Γκόλιας, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ- Καρανίκας, Φατιόν, Κόεφ (46’ Πίτι), Ντέλετιτς – Μιλοσάβλιεβιτς,
Keywords
Τυχαία Θέματα