Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός των εναρκτήριων τίτλων Richard Alan Greenberg

Σε ηλικία 71 ετών.

Φτωχότερος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος καθώς έφυγε από την ζωή ένας πρωτοπόρος. Ο Richard Alan Greenberg ήταν γραφίστας και δημιουργός των τίτλων εισαγωγής μεγάλων ταινιών της δεκαετίας του '70 και '80.

Μέσω της εταιρείας που άνοιξε με τον αδερφό του Robert, την R/Greenberg Associates, δημιουργούσε διαφημίσεις και τίτλους αρχής για πολλές ταινίες. Έγινε γνωστός το 1977 με την ταινία "Superman" του Richard Donner. Τον επόμενο χρόνο δημιούργησε του τίτλους αρχής για την ταινία "Alien" του Ridley Scott.

Από εκεί και πέρα η καριέρα του όλο και εκτοξευόταν.

Ο Richard Alan Greenberg

Δέχτηκε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερων εφέ το 1988 για την ταινία "Predator" και υποψηφιότητα για BAFTA το 1983 για την ταινία "Zelig". Άλλες του δουλειές ως σχεδιαστής ήταν τα "The World According to Garp", "Altered States", "Dirty Dancing", "The Untouchables", η σειρά "Lethal Weapon", "Dracula", "Independence Day", "Seven" και "The Matrix".

Ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη σε ηλικία 71 ετών.

Ας αναπαυτεί εν ειρήνη!

Πηγή άρθρου: Variety και Slashfilm

Read more on [SITE_NAME]Ο George Clooney ίσως σκηνοθετήσει ταινία επιστημονικής φαντασίαςΟι νέες αφίσες της εβδομάδας 11/06 - 17/06Το παραμυθένιο "Missing Link" μεγαλώνει την ομάδα του

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα