Έφερε στα όριά του τον Βασιλιά του παγκόσμιου τένις

Υψηλά εμπόδια έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, τον Ρότζερ Φέντερερ στον πρώτο αγώνα της συνάντησης της Ελλάδας με την Ελβετία για την τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Hopman Cup που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.

Ωστόσο, η εμπειρία του 37χρονου Ελβετού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα κρίσιμα σημεία του αγώνα που κρίθηκε τελικώς στις λεπτομέρειες. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σετ
τα κατέκτησε ο Φέντερερ στο τάι-μπρεικ, με 7-6(5), 7-6(4), γεγονός που αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό πως ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έφερε στα όριά του τον Βασιλιά του παγκόσμιου τένις.

Χάρη στη νίκη του Φέντερερ, η Ελβετία εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα τα ματς της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπελίντα Μπέντσιτς, καθώς και το μικτό των Τσιτσιπά/Σάκκαρη – Φέντερερ/Μπέντσιτς.

Είναι αξιοσημείωτο πως στις εξέδρες του κεντρικού σταδίου του Πέρθ βρέθηκαν πολλοί Έλληνες. Yποστήριξαν με θέρμη τον Τσιτσιπά, ο οποίος στο τάι-μπρέικ του πρώτου σετ προηγήθηκε με 4-1. Όμως, ο Φέντερερ πήρε τους 6 από τους επόμενους 7 πόντους και κατ’ επέκταση το πρώτο σετ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελβετός έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωταθλητή: «Πότε δεν παίζεις για να χάσεις. Πάντα παίζεις για να κερδίζεις. Δεν ξέρω γενικά αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το να είσαι φαβορί. Ο Στέφανος έπαιξε εξαιρετικά. Έκανε ένα σπουδαίο ματς, όπως και εγώ. Είχε ορισμένα αβίαστα λάθη. Ήταν μικρές οι διαφορές. Λεπτομέρειες έκριναν το νικητή. Είναι απολαυστικό να παίζεις με νεαρούς τενίστες. Ήταν ένα υψηλού επιπέδου ματς και υψηλής ποιότητας και το διασκέδασα».
Keywords
Τυχαία Θέματα