Εχθροί για μία μέρα

Έγραψαν μαζί ιστορία με Εθνική Γαλλίας και Άρσεναλ, είναι κολλητοί φίλοι, αλλά απόψε Τιερί Ανρί και Πατρίκ Βιεϊρά θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά ως προπονητές στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής.

Οι δύο Γάλλοι, κατέκτησαν με τους «τρικολόρ» το Μουντιάλ του 1998 και το Euro 2000, ενώ αποτέλεσαν εξέχοντα μέλη της ομάδας της Άρσεναλ που κατέκτησε αήττητη την Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας
το 2004 υπό τον Αρσέν Βενγκέρ. Για χρόνια γείτονες στο Λονδίνο και αχώριστοι φίλοι, απόψε (20.00) θα προσπαθήσουν να πληγώσουν ο ένας τον άλλον στο Μονακό - Νις για το γαλλικό πρωτάθλημα.

«Στις διακοπές πάντα συναντιόμαστε στο Λονδίνο για καφέ, μιλάμε για ποδόσφαιρο και πολλά άλλα. Όμως τώρα έχουμε μία δουλειά και πρέπει να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε μαζί. Είναι παράξενο, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμασταν αντίπαλοι ως προπονητές σε ένα ντέρμπι όπως αυτό», είπε πριν από το ματς στην L' Equipe ο τεχνικός της Νις, Βιεϊρά, ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο...συνάδελφος Ανρί: «Ήμασταν συμπαίκτες ως ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό πλέον δεν έχει σημασία, Μονακό και Νις είναι πιο σημαντικές αυτή τη στιγμή. Για λίγη ώρα δεν θα τον συμπαθώ».

Οι δύο «κολλητοί», αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν για τις ομάδες τους. Η Μονακό του Ανρί είναι προτελευταία στη βαθμολογία με μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές, ενώ η Νις του Βιεϊρά έχει μείνει πίσω στο κυνήγι της Ευρώπης με μία νίκη σε πέντε αγώνες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς αναμένεται να παίξει ένας κοινός φίλος των δύο και έτερο μέλος των «αήττητων» της Άρσεναλ, ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος άφησε πρόσφατα την Τσέλσι για τη Μονακό.

Ωστόσο παρά την κρισιμότητα του αγώνα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα η φιλία τους δεν πρόκειται να επηρεαστεί.

«Είναι φίλος μου και αυτό δεν θα αλλάξει μετά από αυτό το παιχνίδι», διαβεβαιώνει ο Ανρί, ενώ ο Βιεϊρά συμφωνεί: «Ήμασταν φίλοι πριν από το παιχνίδι και θα είμαστε και μετά ότι και αν συμβεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα