Best Car 2019: Ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς!

Το Best Car 2019, ο θεσμός ανάδειξης του καλύτερου αυτοκινήτου της χρονιάς για την ελληνική αγορά, ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των βραβείων στα μοντέλα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες από τις ψήφους των 38.352 συμμετεχόντων.

Με βάση την τελική καταμέτρηση, "Best Car 2019" αναδείχθηκε η Mercedes A-Class συγκεντρώνοντας 7.084 ψήφους (18,5%). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Ford Focus,

με 5.232 ψήφους (13,6%). Την τρίτη κατέλαβε η Toyota Corolla με 3.096 ψήφους (8,1%), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν το νέο Audi Q3 με 3.054 ψήφους (8,0%) και το KIA Ceed με 2.576 ψήφους (6,7%) αντίστοιχα.

Συνολικά απονεμήθηκαν 25 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες όπως "Best Value for Money", "καλύτερη τεχνολογία", "καλύτερη εμφάνιση", "ασφαλέστερο αυτοκίνητο" κ.α. Αξίζει επίσης να αναφερθεί η απονομή "ειδικού βραβείου κοινωνικής ευθύνης" στην Teoren Motors AΕ, για την πρωτοβουλία της σχετικά με την ενίσχυση των πυρόπληκτων από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Στην εκδήλωση -που μεταδόθηκε μέσω live streaming- έδωσαν το "παρών" κορυφαία στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων, ακολούθησε live η διαδικασία για να αναδειχθούν οι νικητές των δώρων μεταξύ όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Από την διαδικασία αυτή αναδείχθηκαν 32 νικητές και 68 επιλαχόντες για τα δώρα που διέθεσαν οι δωροθέτες.

Ο διαγωνισμός Best Car, έχει γίνει πλέον θεσμός στην Ελλάδα αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες ψήφους, για την ανάδειξη του καλύτερου αυτοκινήτου της χρονιάς. Να σημειωθεί, ότι φέτος για πρώτη φορά οι βραβεύσεις επεκτάθηκαν και σε ξεχωριστές κατηγορίες μικρών και μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων.

Τη διοργάνωση του Best Car, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επιμελείται το περιοδικό Auto Τρίτη.

Τον θεσμό υποστηρίζουν έμπρακτα κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως οι: Coral Gas, Petronas, Hertz Autohellas καθώς και φορείς όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς".

Τα αναλυτικά τελικά αποτελέσματα για το Best Car 2019, καθώς και τα ονόματα των νικητών που κέρδισαν τα δώρα, έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο autotriti.gr

Οργάνωση: Auto Τρίτη (www.autotriti.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα