Δώνης: "Έχουμε κόντρα με τη Βοσνία"

Ο Τάσος Δώνης έχει εκείνο το ποδοσφαιρικό θράσος που είναι απαραίτητο αρκεί να μην ξεπερνά τα όρια. Το ταλέντο περισσεύει και πλέον στα 23 του χρόνια επιζητά τη διάρκεια. Η Εθνική είναι για εκείνον το ποδοσφαιρικό σκαλοπάτι που κάθε πιτσιρικάς ονειρεύεται. Πλέον ζει το όνειρο και θέλει να προσφέρει τα μέγιστα φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα. Μετά από οκτώ συμμετοχές ήρθε και το πρώτο του γκολ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου γκολ με την Εθνική
ομάδα. Επίσης για τους τρεις βαθμούς, "κλέιδωσα" τη νίκη. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή εμφάνιση της ομάδας. Ξέρουμε ότι το Λιχτενστάιν είναι ένας αδύναμος αντίπαλος αλλά δεν παύει να ήταν ένα δύσκολο ματς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, ήμασταν σοβαροί, είχαμε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι. Σίγουρα στην τελική πάσα θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο καλύτεροι για να σκοράρουμε κι άλλα γκολ, αλλά κρατάμε τους τρεις βαθμούς οι οποίοι είναι πολύτιμοι για τη συνέχεια."

Η νέά γενιά της Εθνικής καλείται να πάρει την ομάδα στις πλάτες της. Αυτό που χρειάζεται είναι η κατάλληλη νοοτροπία, το ομαδικό πνεύμα και οι... σωστές πάσες. Όπως αυτή που του έβγαλε ο Μασούρας στο 2-0 με το Λίχτενστάιν.

"Ήταν πολύ καλή πάσα, ήταν "ξυράφι" από το κεφάλι του αμυντικού οπότε μου ήρθε κατευθείαν στο στήθος, την κατέβασα και σούταρα με όλη μου τη δύναμη. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με όλα τα παιδιά μπροστά . Έχουμε όλοι πολύ καλές σχέσεις και φαίνεται αυτό στον αγωνιστικό χώρο."

Στην ομάδα του τη Στυτγκάρδη έχει πολλά ups and downs που επηρεάζουν την απόδοσή του ενώ εσχάτως δε τυγχάνει της απαραίτητης εμπιστοσύνης του προπονητή του. Γι' αυτό εξηγεί στο novasports.gr με αφοπλιστική ειλικρίνεία το πόσο πολύ χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση.

"Το χρειάζομαι προσωπικά γιατί έρχομαι από μια δύσκολη κατάσταση στην ομάδα μου, δεν έχω διάρκεια, δεν αγωνίζομαι αρκετά, δε με στηρίζει αρκετά ο προπονητής είναι η αλήθεια, οπότε ήταν σημαντικό να έρθω εδώ, να βρω τα πατήματά μου, να αγωνιστώ, να παίξω κάποια λεπτά, χαίρομαι που αγωνίστηκα, που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και πάντα θα δίνω το 100% για την ομάδα."

Προερχόμενος από ποδοσφαιρική οικογένεια, η επόμενη ερώτηση ήταν τί του είπε ο πατέρας του μετά το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα. Εκείνος ως όφειλε, ήταν λακωνικός.

"Ο πατέρας μου απλά μου έστειλε: "Συγχαρητήρια παιδί μου"."

Είχε αγωνιστεί ως φορ στο ματς με το Βέλγιο στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά και τώρα αντικατέστησε επάξια τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Τάσος Δώνης είναι εδώ για να βοηθήσει την Εθνική ανεξαρτήτως σε ποια θέση θα τον βάλει ο προπονητής.

"Σε οποιαδήποτε θέση μπορώ να αγωνιστώ, σίγουρα μπορώ να παίξω και εξτρέμ και δεύτερο φορ και φορ. Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής και εγώ θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό."

Το ντεμπούτο με την Εθνική ήταν στις 7 Ιουνίου 2017 στη Ζένιτσα. Είχε κάνει τότε μια πολύ καλή εμφάνιση βοηθώντας την ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που αργότερα θα την οδηγούσε στα μπαράζ. Αυτή η εμφάνιση αποτέλεσε το διαβατήριό του για την καθιέρωσή του στην ομάδα. Τί θυμάται και τί περιμένει;

"Στη Βοσνία ήταν το ντεμπούτο μου, θυμάμαι ότι έχουν μια πολύ καυτή έδρα, υπάρχει μια κόντρα ανάμεσά μας. Έχουν ποιοτικούς παίκτες, έχουν καλή ομάδα και θα είναι δύσκολο ματς. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια."

Αναμφίβολα πάντως ο ματς της Τρίτης θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το ματς του Σαββάτου.

"Σίγουρα είναι διαφορετικό το ματς με τη Βοσνία. Απέναντι στο Λίχτενστάιν είχαμε την κατοχή της μπάλας, δε χρειάστηκε να αμυνθούμε αρκετά σε αυτό τον αγώνα. Στη Βοσνία θα κάνουμε και άμυνα αρκετά γιατί ξέρουμε ότι έχουν ποιοτικούς παίκτες μπροστά αι στο κέντρο. Οπότε είμαστε έτοιμοι γι' αυτό."
Keywords
Τυχαία Θέματα