"Διπλό" με εννιά παίκτες!

Η μοναδική νίκη του ΠΑΟΚ σε ολόκληρη τη δεκαετία του '80 σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας έχει αρκετά σημεία αναφοράς. Για παράδειγμα, δεν σημειώθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά στο ΟΑΚΑ, που εκείνη την ημέρα ήταν κατάμεστο, καθώς κόπηκαν 74.232 εισιτήρια, τα περισσότερα που κόπηκαν ποτέ σε αγώνα μεταξύ
των δύο ομάδων -με δεδομένο, μάλιστα, ότι ένα μέρος του σταδίου ήταν κλειστό, λόγω εξέδρας που είχε στηθεί για εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα.
Άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι ο "Δικέφαλος" τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες, καθώς στο 40ό είδε κόκκινη κάρτα ο Λαγωνίδης και στο 81ο ο Καραγεωργίου. Κι ο Ολυμπιακός, πάντως, τελείωσε με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 40ό μαζί με τον Λαγωνίδη αποβλήθηκε και ο Φούνες.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπορμπόκης στο 56ο, με εναέριο πλασέ από κοντά. Γενικώς, ο ΠΑΟΚ εκείνη την ημέρα πρόσεξε ιδιαίτερα την άμυνά του και φρόντισε να απειλεί τον Ολυμπιακό του Λάγιος Ντέταρι με αντεπιθέσεις. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολλανδός, Ρίνους Ίσραελ, ενώ σε αυτόν τον Ολυμπιακού ο Πολωνός, Γιάτσεκ Γκμοχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα