Διήμερος ο αγώνας με το 10άρι να διεξάγεται Σάββατο απόγευμα

Την απόφαση για αύξηση των συμμετοχών στους αγώνες δρόμου που διεξάγονται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δημοσιοποίησε επίσημα ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος για το λόγο αυτό θα αλλάξει από φέτος την ημέρα διεξαγωγής των 10 χλμ και θα την μεταφέρει το απόγευμα του Σαββάτου.

Έτσι, ο Μαραθώνιος του 2019 (37ος) θα γινει κανονικά
στις 10 Νοεμβρίου, ενώ την παραμονή (Σάββατο 9/11) θα γίνουν τα 10 χλμ ανδρών και γυναικών.

Η μετάθεση αυτή, δίνει τη δυνατότητα στον ΣΕΓΑΣ να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το όριο των εγγραφών για τα 10 χλμ και να ικανοποιήσει τη μεγάλη ανάγκη για τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του πιο μυημένου κομματιού της δρομικής κοινότητας της χώρας μας.

Σε ό,τι αφορά τον Μαραθώνιο δρόμο, ο ΣΕΓΑΣ έχει αποφασίσει μία μικρή προς το παρόν αύξηση των ορίων του στους 20.000 δρομείς, ενώ την ίδια μέρα, θα διεξαχθεί πια και ένας μεγάλος ενιαίος αγώνας δρόμου 5 χλμ το πρωί μόνο, με περιθώριο εγγραφών υπερδιπλάσιο των τελευταίων χρόνων.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει αποφασίσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και σταδιακή αύξηση των συμμετοχών, με στόχο το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου δρόμου, με τις συνολικές εγγραφές σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης να ξεπερνούν τις 80.000.

Στο μεταξύ η ομσπονδία έκανε γνωστο ότι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, το μεσημέρι (θα ανακοινωθεί σύντομα η συγκεκριμένη ώρα) ανοίγουν οι ατομικές εγγραφές για όλους τους αγώνες του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα