Διέλυσε την Άλμπα και επέστρεψε στην Ευρωλίγκα η Βαλένθια

Τροπαιούχος του Eurocup είναι και πάλι η Βαλένθια, που με 89-63 επικράτησε τη Άλμπα Βερολίνου στην Ισπανία, έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών κατακτώντας το φετινό Eurocup και παίρνοντας το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της νέας χρονιάς.

Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου από τις "νυχτερίδες" (2003, 2010, 2014) που επιστρέφουν στην Ευρωλίγκα μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Οι
Γερμάνοι αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού προηγήθηκαν με 11-0, ωστόσο κάπου εκεί η κατάσταση άλλαξε άρδην. Η Βαλένθια κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, πήγε μόλις στο -1 στην ανάπαυλα της πρώτης περιόδου (17-18) κάνοντας ότι ήθελε στη συνέχεια.

Στα δύο επόμενα δεκάλεπτα, οι γηπεδούχοι κράτησαν τους Γερμανούς στους 26 μόλις πόντους με το σκορ στο 30' να είναι 63-44 και τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Ο Γουίλ Τόμας είχε 15 πόντους και αναδείχθηκε MVP των τελικών, ενώ Ματ Τόμας (19π), Ντούμπλιεβιτς (18π, 8ρ) και Σαν Εμετέριο (18π) ήταν η τριάδα που ξεχώρισε από τους θριαμβευτές. Ο Γκιεντράιτις με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Άλμπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα