Δια περιπάτου πρόκριση για την Μάντσεστερ Σίτι (video)

Σε αναμέτρηση που η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος, κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στην έδρα της Όξφορντ Γιουνάιτεντ (ομάδα 1ης κατηγορίας) και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Λιγκ καπ.

Η Σίτι είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, όμως το καλό της διάστημα ήταν από το 20' έως το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ζιντσένκο απείλησε με μακρινό σουτ στο 24' και δύο λεπτά αργότερα από την ίδια έμπνευση του Σίλβα η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 31ο λεπτό ο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ, ο Κομπανί πήρε την κεφαλιά όμως ο Νέλσον απομάκρυνε
τη μπάλα προτού απειληθεί ο τερματοφύλακας Μίτσελ.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 1-0 στο 36ο λεπτό όταν μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Ντίαθ, η μπάλα κόντραρε στους αμυνόμενους και ευνόησε τον Ζεσούς που ανενόχλητος την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ήταν στο 44 με καλό σουτ του Μαχρέζ και τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Όξφορντ Γιουνάιτεντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι βελτιώθηκε και δημιούργησε περισσότερες φάσεις με τους Φόντεν, Ζεσούς, Ντανίλο, Μαχρέζ και Στέρλινγκ που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι.
Στο 78ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν μπάλα μετά από κόρνερ της Όξφορντ, ο Φόντεν σημάδεψε με καταπληκτική πάσα στην αντεπίθεση τον Μαχρέζ κι εκείνος με εξαιρετική εκτέλεση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μίτσελ, που έξι λεπτά νωρίτερα του είχε αρνηθεί το γκολ σε τετ-α-τετ.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αντέδρασε εξαιρετικά και σε εκτέλεση του Φόντεν στο 87' παραχωρώντας κόρνερ, αλλά και στο 90ο όταν απέναντί του ήταν ο Στέρλινγκ.

Στο 3ο των καθυστερήσεων η Σίτι βρήκε για δεύτερη φορά ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, ο Στέρλινγκ πάσαρε στον Φόντεν κι εκείνος εκτέλεσε στην κίνηση με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στη Σίτι.

Όξφορντ Γιουνάιτεντ: Μίτσελ, Λονγκ, Νέλσον, Ντίκι, Γκέιρμπατ, Χάνσον (67' Χένρι), Μπαπτίστ, Γουάιτ, Μπράναγκαν (55' Ράφελς), Χολμς (77' Σμιθ), Ομπίκα.

Μάντσεστερ Σίτι: Μούτιτς, Ντανίλο, Κομπανί, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Στόουνς, Μαχρέζ (85 Μπερνάμπε), Ντίαθ (55' Στέρλινγκ), Σίλβα (63' Γκουντογκάν), Φόντεν, Ζεσούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα