Οι μεγάλοι μιλούν για τον Ναβάρο (Video)

Όλοι είχαν να πουν κάτι. Γκασόλ, Ρούμπιο, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Γιασικεβίτσιους, Καλάθης, Πασκουάλ, Γιουλ, Ντε Κολό, Λάκοβιτς είναι μόνο κάποιοι από τους σούπερ σταρ του μπάσκετ που κατέθεσαν τον θαυμασμό τους για τον τεράστιο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Πάου Γκασόλ: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, αυτό είναι σίγουρο. Ήμουν πάρα πολύ τυχερός που τον είχα μαζί μου από τις πρώτες στιγμές μου στην ομάδα. Μεγαλώσαμε μαζί μπασκετικά και αυτό μας βοήθησε όχι μόνο στην Μπαρσελόνα, αλλά και στην εθνική Ισπανίας. Ένας πραγματικός ηγέτης,
μια σπουδαία προσωπικότητα»

Ρίκι Ρούμπιο: «Ειλικρινά μια πανέμορφη προσωπικότητα και οδηγός για το μέλλον μου. Στο φάιναλ φορ του 2009 δεν θα ξεχάσω τις μπομπίτες που έκανε στον ημιτελικό, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Τότε συνειδητοποίησα πόσο μεγάλος παίκτης είναι».

Μαρκ Γκασόλ: «Ενστικτώδης, εκρηκτικός, σκέτη έμπνευση»

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Πάρα πάρα πολύ ταλαντούχος».

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Μπορούσε να σουτάρει από την αριστερή πλευρά, από τη δεξιά πλευρά, να σταματήσει και να κάνει τη γνωστή «Λα Μπόμπα».

Τσάβι Πασκουάλ: «Θυμάμαι την τελευταία φορά που κατέκτησε το βραβείο του MVP σε Final-4, γύρισε και μου είπε ότι MVP δεν είναι ο ίδιος, αλλά όλη η ομάδα, το έμβλημα της Μπαρσελόνα. Μετά από δύο ώρες απλά ήθελε να πάει για προπόνηση.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Έχω πάρα πολλές ωραίες αναμνήσεις μαζί του, πολλές όμορφες στιγμές, γιατί συνοδεύτηκαν από νίκες»

Νικ Καλάθης: «Ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους που είχα ποτέ στην καριέρα μου».

Σέρχιο Γιουλ: «Θεωρώ προνόμιο το ότι πρόλαβα να παίξω αντίπαλος του. Δώσαμε μερικές σπουδαίες παραστάσεις στους φιλάθλους μας και αυτές θα μείνουν για πάντα στην ιστορία».

Νάντο Ντε Κολό: «Ένας από τους εξυπνότερους αθλητές που έχουν υπάρξει ποτέ. Είχε πάντα τον τρόπο να βρίσκει τη λύση σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε η αντίπαλη άμυνα».

Τζιανλούκα Μπαζίλε: «Ένας πραγματικός εκτελεστής από τη γραμμή του τριπόντου. Ο καλύτερος σουτέρ που έχουν δει τα μάτια μου. Τρομερό ένστικτο, φοβερή ευστοχία».

Μπονιφάς Ντόνγκ: «Γεννημένος νικητής»

Μαρσελίνιο Χουέρτας: «Υπέροχος».

Άντερσον Βαρεζάο: «Πολύ δοτικός»

Γιάκα Λάκοβιτς: «Ένας μύθος»

Άντε Τόμιτς: «Γεννημένος για να παίρνει τις αποφάσεις»

Ροζεέρ Γκριμάου: «Ένας συνοδοιπόρος στις επιτυχίες της ομάδας»

Βίκτορ Σάδα: «Όταν μιλάς για Μπαρτσελόνα, εννοείς τον Ναβάρο»

Ζοάν Μόντες (ο πρώτος του προπονητής): «Από την πρώτη κιόλας μέρα έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες, ότι θα είναι ένας παίκτης που θα άλλαζε την ιστορία της ομάδας».

Ρομπέρτο Ντουένιας: «Ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος, φρόντιζε να κερδίζει ακόμα και το παραμικρό από τους μεγαλύτερους. Έμοιαζε με ένα αληθινό σφουγγάρι».

Ζόρντι Τρίας: Από την πρώτη στιγμή, την πρώτη ημέρα στην ανδρική ομάδα ήταν συγκεντρωμένος 100%. Προσπαθούσε να μάθει τα πάντα και να τα αφομοιώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Χαβιέ Μοντόλιο: «Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος, μια πραγματική έμπνευση για τη νέα γενιά».

Άλεξ Αμπρίνες: «Η σημαντικότερη ανάμνηση μου είναι οι τελικοί του 2014 και το ότι ήταν σαν πατέρας μας καθ΄ όλη τη διάρκεια τους. Ήταν σίγουρα ο πιο στοργικός μπασκετικός πατέρας που είχα».

Άλεξ Μουμπρού: «Όταν αναφέρεσαι στην Μπαρτσελόνα, πάντα αναφέρεσαι στον Ναβάρο».

Φερνάντο Σαν Εμετέριο: «Θυμάμαι τον τελικό του Copa Del Rey, δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε με τίποτα».

Ραούλ Λόπεθ: «Εξαιρετική συντροφιά, εξαιρετικός άνθρωπος εκτός από μπασκετμπολίστας».

Keywords
Τυχαία Θέματα