«Δένει» την Ευρώπη (video)

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες, 1-0 την ΑΕΛ και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιώνιου από τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε... άλμα για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Περιστεριώτες κρατούν πλέον «σφιχτά» στα χέρια τους την τέταρτη θέση κι ενώ το πιθανότερο είναι ότι... διαβατήρια θα τσεκάρει και ο πέμπτος της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ.

«Αφεντικό» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα του Περιστερίου, δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την είσοδο του νεοαποκτηθέντα Μπρούνο σκόραρε στο δεύτερο και
έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά δε χρειάστηκε.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Κάναντι παρέταξε τους γηπεδούχους με 4-2-3-1 και εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Μάντσον από το αρχικό σχήμα (μπήκε αργότερα, στην πρώτη του συμμετοχή ως. αναπληρωματικός) Στο τέρμα ήταν ο Γιαννιώτης, μπακ οι Κιβρακίδης (δεξιά), Γιαννούλης και στόπερ οι Ρισβάνης, Χατζηισαΐας. Μπουσούλατζιτς και Ούμπιντες ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Βασιλακάκη μπροστά τους, τους Σάκιτς, Ντιγκινί στις πτέρυγες και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Παρόμοια διάταξη, αλλά με σαφώς πιο αμυντικό προσανατολισμό και από τον Φυντάνη, με τον Μπόζοβιτς στην εστία και τους Ρέντζα, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Λαγός και Φατιόν ήταν οι δύο στον άξονα και οι Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη.

Ανούσια υπεροχή

Ο Ατρόμητος πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία της αναμέτρησης και ήταν αυτός που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Κατά διαστήματα το έκανε. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, ποτέ στα πρώτα 45' να βάλει δύσκολα στον Μπόζοβιτς.

Από τις 7 τελικές των «κυανόλευκων», οι 2 πήγαν προς την εστία, αλλά χωρίς να ανησυχήσουν τον τερματοφύλακα των «βυσσινί». Ένα ξαφνικό σουτ του Χατζηισαΐα από το ημικύκλιο μετά από φάση διαρκείας στο 32' θα έλεγε κανείς ότι ήταν η σημαντικότερη φάση για τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΛ στον αντίποδα, είχε ξεκάθαρα στόχο να μη δεχθεί γκολ, ενώ επηρεάστηκε και από τον τραυματισμό του Ρέντζα στο 20' που υποχρέωσε τον Φυντάνη σε αλλαγή προσώπου (Κρίζμαν) και θέσεων. Ο Ναζλίδης στο 39' με απευθείας εκτέλεση φάουλ απλά «ζέστανε» τον Γιαννιώτη, ο οποίος ήταν θεατής στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου.

Έκανε τη διαφορά

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Κάναντι έριξε στη «μάχη» το τελευταίο μεταγραφικό του απόκτημα, Μπρούνο, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στο να ανέβει επιθετικά η ομάδα του. Σημαντική συνεισφορά στη δημιουργία είχαν και οι Ντιγκινί, Βασιλακάκης, με τον δεύτερο, ωστόσο, να τα... χαλάει δύο φορές στο τελείωμα.

Στο 53' ο Ντιγκινί γύρισε από δεξιά την μπάλα στον Μπρούνο, ο οποίος κατάφερε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή, αλλά ο επόμενος συνδυασμός των δύο έφερε και το γκολ για τον Ατρόμητο. Στο 61' ο Βραζιλιάνος έκανε την κάθετη στον Γάλλο κι αυτός από δεξιά το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, όπου ο επερχόμενος Ντάουντα με πλασέ πέτυχε το τέρμα που έκρινε το ματς.

Η ΑΕΛ... ποτέ

Οι Περιστεριώτες είχαν δύο ακόμη μεγάλες φάσεις για να σκοράρουν. Στο 79' ο Βασιλακάκης από κεφαλιά πάσα του Ντάουντα με σουτ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 85' ο ίδιος παίκτης κατέβασε την μπάλα στην περιοχή από μπαλιά του Ούμπιντες, όμως το κοντινό του σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπόζοβιτς.

Από την άλλη μεριά, ο Φυντάνης που έκανε... αλλαγή στην αλλαγή, βγάζοντας έξω τον Κρίζμαν για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος, στο 75' έριξε στη «μάχη» και τον Περόνε. Η ΑΕΛ, ωστόσο, δεν μπόρεσε ποτέ να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ και θεωρητικά εκείνη έπρεπε να ψάξει το γκολ, αν το παιχνίδι είχε ακόμη 15-20 λεπτά και με βάση την εικόνα του, τότε εκείνη δε θα σκόραρε ποτέ, αλλά αντίθετα, ίσως θα δεχόταν ένα ακόμη τέρμα.

Ατρόμητος (Κάναντι, 4-2-3-1): Γιαννιώτης - Κιβρακίδης (46' Μπρούνο), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης - Μπουσούλατζιτς (73' Μάντσον), Ούμπιντες - Σάκιτς, Βασιλακάκης (88' Καρασαλίδης), Ντιγκινί - Ντάουντα

ΑΕΛ (Φυντάνης, 4-2-3-1): Μπόζοβιτς - Ρέντζας (20' Κρίζμαν (65' Μλαντένοβιτς), Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ - Λαγός, Φατιόν - Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (75' Περόνε) - Ναζλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα