Με buzzer-beater το διπλό ο ΠΑΣ (Video)

Με γκολ του Τζημόπουλου στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΣ πέρασε από την Πλατεία, νικώντας 1-0 τον Πανιώνιο, και «καλοβλέπει» την 5η θέση πλέον.

Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες ήθελα τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, ο Πανιώνιος είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΣ το γκολ, που με κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 90’ σημείωσε μεγάλο διπλό στη Νέα
Σμύρνη, και πλησίασε τους γηπεδούχους στην 5η θέση.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Ο Κότνικ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπανανά και Σταυρόπουλο να είναι τα δύο σέντερ μπακ. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Βλάχος και ο Σαραμαντάς στο αριστερό. Τα δύο χαφ με ανασταλτικά καθήκοντα ήταν ο Κόρμπος με τον Σιώπη, ενώ ο τρίτος στο κέντρο με περισσότερο δημιουργικό ρόλο ήταν ο Σαββίδης. Η επιθετική τριάδα απαρτιζόταν από τον Μασούρα δεξιά, Λάμπρου αριστερά και νοτυρμισάι ως «9άρι».

Από την άλλη ο Γιάννης Πετρακής επέλεξε το 3-5-2 για την ομάδα του. Ο Βελλίδης ήταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Τζημόπουλος, Μπέριος και Μιχαήλ τα τρία στόπερ, με τους Αναστόπουλο και Καρανίκα να παίζουν σε όλη την πλευρά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι τρεις κεντρικοί ήταν οι Γαρουφαλιάς, Μπέτρα και Γιάκος, με τους Βιντάλ και Κόντε να είναι οι δύο επιθετικοί της ομάδας από τα Γιάννενα.

Ξεκίνημα και χαμένη ευκαιρία ο Κόντε

Ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν με ανασταλτικούς προσανατολισμούς εξ αρχής, μία γρήγορη αντεπίθεση στο 8’, βρήκε τον Κόντε να κάνει ωραία κίνηση και να βγαίνει απέναντι από τον Κότνικ, αλλά το πλασέ του να είναι αρκετά δυνατό και να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του κίπερ του Πανιωνίου.

Πεσμένος ρυθμός και δοκάρι για Πανιώνιο

Από το τετ α τετ του Κόντε, και μέχρι το 24’, ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα πεσμένος, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση στην αναμέτρηση. Τότε ήταν που ο Πανιώνιος πραγματοποίησε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του, με τον Σιώπη να σουτάρει έξω από την περιοχή του Βελλίδη, αλλά το σουτ κόντραρε στο σώμα του Αποστολόπουλου και πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του ΠΑΣ στην πολύ καλή φάση των γηπεδούχων. Σε ανέβασμα από τα δεξιά, ο Λάμπρου που είχε προωθηθεί, έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, η οποία πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, που ήταν εξουδετερωμένος σε περίπτωση που η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία.

1-1στα… δοκάρια

Και εκεί που ο Πανιώνιος έδειχνε ότι με το 65% της κατοχής υπέρ του, είχε τον έλεγχο του ματς, ήρθε μια πολύ ωραία συνεργασία των Γιαννιωτών, για να ταράξει τους Νεοσμυρνιώτες.
Στο 43’ μετά από πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη, ο Κόντε πάσαρε στον Μπέτρα και ο τελευταίος πάτησε στον Γιάκο, που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κότνικ.

Δεύτερο ημίχρονο με αλλαγμένο και «ανεβασμένο» Πανιώνιο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή του Γρηγορίου. Ο τεχνικός των γηπεδούχων πέρασε τον πιο επιθετικό Μπραχίμι στη θέση του Σαββίδη, με στόχο να δώσει μια επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Η είσοδος του, φάνηκε ότι έδωσε ώθηση στους συμπαίχτες του. Στο 49’, ο Μασούρας συνέκλινε από τα δεξιά, περνώντας τον Καρανίκα, αλλά το σουτ με το κακό του αριστερό πόδι δεν ήταν αυτό που θα ήθελε. Η πολιορκία συνεχίστηκε και στο 56’ χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Βελλίδη για να μείνει το «0», μετά από σουτ του Λάμπρου έξω από την περιοχή.

Κούραση και μοιραίος Γεσίλ

Σταδιακά, η κούραση άρχισε να επέρχεται και στις δύο ομάδες, με τους παίχτες εκατέροθεν να μην έχουν ανάσες, όσο πλησιάζε το παινχίδι προς το τέλος του.
Στο 74’ ο Γεσίλ βρήκε ευκαιρία να μπει στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό του, αλλά ο Βελλίδης ήταν για άλλη μια φορά εκει για να αρνηθεί το γκολ.

«Έκλεψε» το τρίποντο ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις

Και εκει που όλα έδειχναν ότι θα μείνει το 0-0 μ\έχρι τέλους, ήρθε στις καθυστερήσεις το πρώτο κόρνερ του ματς για τον ΠΑΣ, για να αλλάξει τα δεδομένα. Παρά το γεγονός ότι ήταν ακίνδυνος σε όλο το δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά του Τζημόπουλου, μετά από κόρνερ του Μανθάτη και κεφαλιά πάσα του Μπέριου.

Ο εναπομείναντας χρόνος δεν ήταν αρκετός για να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι και έτσι ο ΠΑΣ πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας.

Έτσι ο Πανιώνιος μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ, βρίσκεται στην 5η θέση, ισόβαθμος με την Ξάνθη στους 27 βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΣ αναρριχήθηκε στην 9η θέση, με 22 βαθμούς και ατενίζει την 5η θέση σε απόσταση 5 βαθμών

Οι ενδεκάδες:

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Λάμπρου, Σαββίδης(46’ Μπραχίμι), Ντουρμισάι(63’ Γεσίλ)
ΠΑΣ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Γιάκος(73’ Χαλκιαδάκης), Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπετρά(59’ Μανθάτης), Βιντάλ(87’ Σκόνδρας), Κόντε, Γαρουφαλιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα