Ανατροπή με «χρυσή» αλλαγή! (video)

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στα Πηγάδια αλλά η Ξάνθη επέστρεψε και πήρε το τρίποντο με τον Φασίδη να έρχεται από τον πάγκο για να διαμορφώσει το τελικό 2-1!

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Οι Βοιωτοί, κατάφεραν να μπλοκάρουν τους ακρίτες στο πρώτο μέρος και να προηγηθούν με τον Γιουσούφ στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι όμως μέσα σε ένα επτά λεπτό στο β' μέρος κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές, με τον Ντε Λούκας να ισοφαρίζει και τον Φασίδη
να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Η Ξάνθη έτσι έμεινε στο «κόλπο» της κατάκτησης θέσης στην πεντάδα, ενώ ο Λεβαδειακός υποχώρησε βαθμολογικά με δεύτερη σερί ήττα.

Τα αρχικά πλάνα

Η Ξάνθη ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης, αριστερό ο Σιλά, σέντερ μπακ οι Μελιόπουλος και Λισγάρας. Αμυντικά χαφ οι Μεχία και Ντε Λούκας, στα άκρα οι Τριάδης και Κίκε, ο Ντουρίτσκοβιτς πίσω από τον Γέντρισεκ.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Επασί, δεξί μπακ ο Τσαμπούρης, αριστερό ο Ντιόγκο, σέντερ μπακ οι Λεονάρντο και Τριποτσέρης. Αμυντικά χαφ οι Μητρόπουλος και Νιασέ, στα άκρα Μπελγκαζουανί και Γιουσούφ, ο Σουμπίνιο πίσω από τον Γιακουμάκη.

Αιφνιδίασε με Γιουσούφ

Τι κι αν ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε χωρίς τον προπονητή του Ζοζέ Ανιγκό που απουσίασε λόγω ίωσης, με τον συνεργάτη του Μπερνάρ Ροντρίγκεζ να κάθεται στον πάγκο; Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο, με τους Βοιωτούς να περιμένουν στο μισό γήπεδο την πίεση της Ξάνθης, για να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε λάθος των γηπεδούχων. Το πλάνο τουλάχιστον στο α' πέτυχε απόλυτα, με τους ακρίτες να έχουν εδαφική κυριαρχία και κατοχή, αλλά τον Λεβαδειακό να έχει την ουσία και να προηγείται.

Το ματς ξεκίνησε με τρεις τελικές στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 2' ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μελιόπουλος βρήκε την μπάλα με τον ώμο στην μικρή περιοχή στέλνοντάς την άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός είχε ένα μακρινό σουτ του Γιακουμάκη που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Γέντρισεκ απάντησε με τον ίδιο τρόπο. αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Η Ξάνθη έφτασε ακόμα και στο 61% την κατοχή της μπάλας και στο 21' ο Κίκε έκανε σέντρα - σουτ από αριστερά, με τον Γέντρισεκ να αστοχεί με κεφαλιά. Στο 29' οι ακρίτες έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο 1-0, όταν ο Ντουρίτσκοβιτς έκλεψε την μπάλα από αριστερά και γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Γέντρισεκ, ο οποίος δεν έπιασε καλά το πλασέ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Σουμπίνιο να κάνει την κάθετη μπαλιά ανάμεσα στους μπακ της Ξάνθης, τον Γιακουμάκη να αφήνει έξυπνα για τον ολομόναχο Γιουσούφ, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Ζίβκοβιτς για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση αλλά δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική μπαλιά και δεν έκαναν άλλη σημαντική ευκαιρία πλην της κεφαλιάς του Γέντρισεκ που πέρασε άουτ στο 32' από την μικρή περιοχή μετά την σέντρα του Τριάδη.

Ο Λεβαδειακός από την άλλη συνέχισε να ακολουθεί το πλάνο του και στο 39' ο Μπελγκαζουανί διέσχισε το μισό γήπεδο από αριστερά, όμως το σουτ που επιχείρισε εντός περιοχής κατέληξε άουτ.

Ανατροπή σε επτά λεπτά

Με το ξεκίνημα του β' μέρους ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Φασίδη να παίρνει την θέση του Τριάδη.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την πρωτοβουλια με αιχμή του δόρατος τον Γέντρισεκ, ο οποίος στο 53' έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό πλάσαρε από πλάγια θέση αριστερά τον Επασί, ο οποίος κατάφερε να διώξει.

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αντίδρασε σωστά μπλοκάροντας και στο μακρινό σουτ του Ντουρίτσκοβιτς στο 56ο λεπτό.

Ωστόσο, στο 57' η πίεση των ακριτών καρποφόρησε, όταν ο Μεχία τροφοδότησε αριστερά τον Κίκε, αυτός έκανε την σέντρα, ο Τριποτσέρης αποπειράθηκε να διώξει όμως έστρωσε άθελά του στον άξονα για τον επερχόμενο Ντε Λούκας, ο οποίος με δυνατό σουτ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1!

Η Ξάνθη έπαιζε πλέον με ανεβασμένο ηθικό και στο 64' έκανε την ανατροπή, με τον πολύ δραστήριο Ντουρίτσκοβιτς να κάνει ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά και τον Φασίδη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι για να κάνει το 2-1 με προβολή, προλαβαίνοντας Μητρόπουλο και Επασί.

Οι Βοιωτοί, δεν είχαν κάνει τελική στο β' μέχρι εκείνο το σημείο και έτσι ο Σαβαντογκό μπήκε στην θέση του Μπελγκαζουανί για κάτι καλύτερο επιθετικά. Ο Ράσταβατς «έδεσε» το κέντρο με Καμαρά αντί Ντε Λούκας, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο επανεμφανίστηκε και ο Μπρίτο αντί του Κίκε.

Τελικά, έπρεπε το ματς να φτάσει στο 87ο λεπτό προκειμένου οι Βοιωτοί να απειλήσουν στο β', όμως ο Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την κεφαλιά του Νιασέ μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ και «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την κατάκτηση των τριών πόντων.

ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 19η Αγωνιστική, Ξάνθη Arena
Γκολ: 57' Ντε Λούκας, 64' Φσίδης - 31' Γιουσούφ
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Χατζηνάκος (Δράμας)
Κίτρινες: Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Γέντρισεκ - Επασί, Νιασέ, Τριποτσέρης
Κόκκινες: -
ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σιλά - Μεχία, Ντε Λούκας (70' Καμαρά) - Κίκε (80' Μπρίτο), Τριάδης (46' Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς - Γέντρισεκ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ανιγκό, 4-2-3-1): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ντιόγκο - Μητρόπουλος (85' Καλτσάς), Νιασέ - Μπελγκαζουανί (72 Σαβαντογκό), Γιουσούφ, Σουμπίνιο - Γιακουμάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα