Δεν το τελείωσε και το πλήρωσε… (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος από τον Παναιτωλικό, είχε δύο δοκάρια αλλά έμεινε στο 1-1 χάρη στο εκπληκτικό τέρμα του Μοράρ για την ομάδα του Αγρινίου.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Ιστορικό το γκολ του παίκτη του Παναιτωλικού καθώς ήταν το πρώτο για την ομάδα του Αγρινίου στους Ζωσιμάδες, παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα σε μία ακόμα δύσκολη έδρα.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με ένα
σύστημα 3-4-2-1 με τον Βελλίδη κάτω απ' τα δοκάρια, τους Μιχαήλ, Μαυροπάνο και Σκόνδρα στην άμυνα, στο κέντρο οι Μανθάτης - Λίλα, δεξί μπακ χαφ ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Ναδάλες, μπροστά τους οι Σολτάνι - Γιάκος και αιχμή του δόρατος ο Κόντε.

Απ' την άλλη, ο Μάκης Χάβος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Τσενάμο κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μιχάϊ, Χαντάκια και Μύγα στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μπεχαράνο - Πάουλο, δεξιά ο Ρόσα, αριστερά ο Ρότσα, στην επίθεση ο Ντίας και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Μάζουρεκ.

Ανώτερος ο ΠΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό του και να πάρει την κατοχή της μπάλας. Σκοπός των παικτών του Πετράκη ήταν να σκοράρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να τους φύγει το άγχος από τα πόδια και στη συνέχεια να κάνουν το παιχνίδι τους πιο εύκολο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και σημειώθηκε στο έκτο λεπτό με τον Κόντε να επιχειρεί το σουτ από τον άξονα, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ απείλησε ξανά αυτή τη φορά με τον Ναδάλες να πραγματοποιεί το σουτ σε πρώτο χρόνο από τα αριστερά, εντός περιοχής, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν άστοχη.

Η υπεροχή της ομάδας των Ιωαννίνων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 22ο λεπτό. Ο Μπουκουβάλας σέντραρε από τα δεξιά, ο Σολτάνι είχε το χώρο και το χρόνο να κατεβάσει μέσα στην περιοχή, να ζυγίσει το σουτ του και στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσέναμο.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά με τον Παναιτωλικό να είναι ιδιαίτερα νωθρός και να μην μπορεί να κρατήσει ούτε στο ελάχιστο την μπάλα στην κατοχή του. Μάλιστα ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να πάει με δύο γκολ διαφορά στα αποδυτήρια αλλά το πλασέ του Κόντε στο 37ο λεπτό κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Ισοφάρισε με γκολ – ποίημα!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον ΠΑΣ θέλοντας να πετύχει γρήγορα ένα γκολ που θα τον έβαλε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ρόσα να πραγματοποιεί την ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του από τα όρια της περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός ενώ στο 64ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0. Ο Κόντε πραγματοποίησε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ο Μάκης Χάβος έριξε στο παιχνίδι τον Μοράρ για να δώσει μεσοεπιθετική «φρεσκάδα» στην ομάδα του και δικαιώθηκε αφού ο παίκτης του Παναιτωλικού τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με ένα φανταστικό πλασέ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, από τα αριστερά, κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός στην παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό το γκολ έφερε «παγωμάρα» στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣ, ο οποίος όμως δεν πτοήθηκε, ανέβασε στροφές και προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα. Στο 76ο λεπτό ο Ναδάλες εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαυροπάνος έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε ξανά στο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες πήραν από έναν πόντο στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Σκόνδρας (77' Κοζορώνης), Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Μανθάτης, Λίλα, Γιάκος, Σολτάνι, Κόντε

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Τσενάμο, Μαρινάκης (58' Μαρκόφσκι), Μιχάϊ, Χαντάκιας (73' Ροντρίγκες), Μύγας, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρότσα, Ρόσα (66' Μοράρ), Μάζουρεκ, Ντίας

Δείτε όλα τα γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή τους, αποκλειστικά στο match center του Novasports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα