"Πάγωσε" τη Λεωφόρο η ΑΕΚ (video)

Με γκολ του Λιβάια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-1) και πέρασε μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Σε ένα κακό σε ποιότητα και με λίγες φάσεις ματς, το 1-1 ίσως ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα, που σίγουρα όμως αφήνει παραπονεμένους τους πράσινους αφού ισοφαρίστηκαν δευτερόλεπτα πριν
τη λήξη.

Ο Μολέδο έδωσε το προβάδισμα στο 10', ενώ αντικαταστάθηκε στο πρώτο μισό λόγω τραυματισμού, η Ένωση έδειχνε πως δύσκολα θα σκοράρει αλλά βρήκε τελικά τη λύση μετά από ωραία έμπνευση του Αϊντάρεβιτς. Απρέπεια από τον Χιμένεθ που χειρονόμησε στην εξέδρα.

Στους 21 πόντους ο δικέφαλος που είναι μόνος πρώτος, με τους Ατρόμητο (ματς λιγότερο) και Ολυμπιακό να ακολουθούν με 20. Στους 14 ο Παναθηναϊκός που είναι 8ος.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Με 4-2-3-1 έπαιξε ο Παναθηναϊκός, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρατάσσει τους (από αριστερά) Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιο και Κουλιμπαλί μπροστά από τον Βλαχοδήμο. Σιλά και Κουρμπέλης κινήθηκαν στο κέντρο, με την τριάδα των Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες και Λουντ να παίζει πίσω από τον Μολίνς.

Το 3-5-2 του Μανόλο Χιμένεθ, είχε τριάδα στόπερ τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο και Βράνιες μπροστά από τον Ανέστη, με τους Λόπες αριστερά και Γκάλο δεξιά να κινούνται στις πτέρυγες. Οι τρεις του κέντρου ήταν οι Γαλανόπουλος, Σιμόες και Μπακασέτας, με τους Λιβάια, Κλωναρίδη επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Στοχευμένα στο ματς μπήκε ο Παναθηναϊκός, αφού περίμενε ξεκάθαρα την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να κλέψει και να βγει στην κόντρα. Το γκολ ήρθε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών για τον Παναθηναϊκό και είχε δράστη τον Μολέδο. Ο Λαμπρόπουλος έχασε τον Βραζιλιάνο, που βγήκε πρώτος στην μπάλα μετά το φάουλ του Χίλιεμαρκ για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Το ίδιο σκηνικό πάντως συνεχίστηκε και μετά το γκολ. Η Ένωση ήταν πολύ φλύαρη με την άμυνα του Παναθηναϊκού να κρατάει με άνεση το προβάδισμα, ενώ η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 26ο λεπτό. Ο Γκάλο σέντραρε από δεξιά, ο Γαλανόπουλος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου. Η χειρότερη είδηση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήρθε στο 37ο λεπτό, όταν ο σκόρερ (Μολέδο) αντικαταστάθηκε αναγκαστικά λόγω χτυπήματος και αιμορραγίας στο φρύδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει στο γήπεδο και να προσπαθεί να φτιάξει περισσότερες φάσεις, ψάχνοντας το 2-0. Ο Κουλιμπαλί είχε ένα σουτ που έφυγε άουτ, ωστόσο η καλή στιγμή ήρθε για την ΑΕΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος που πέρασε στο παιχνίδι λίγο μετά τη σέντρα στο β' μέρος, έκανε το σουτ, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο Λιβάια στην επαναφορά σούταρε ολομόναχος άουτ!

Το παιχνίδι κινήθηκε στη μετριότητα από εκεί και πέρα, ενώ παρότι μετά το 70' η μπάλα πήγαινε από τη μία περιοχή στην άλλη, δίνοντας την εντύπωση πως δεν υπάρχουν παίκτες στο κέντρο (!), φάση και πάλι δεν προέκυψε. Η ένταση ανάμεσα σε Λόπες-Βιγιαφάνιες, προκάλεσε αναταραχή και οδήγησε τον Χιμένεθε σε απρεπή χειρονομία προς την εξέδρα, με αποτέλεσμα να απολβηθεί.

Το "Απόστολος Νικολαΐδης" ήταν έτοιμο να πανηγυρίσει ένα ακόμα τρίποντο σε ντέρμπι, αλλά ο Λιβάια είχε άλλα σχέδια. Ο Αϊντάρεβιτς άλλαξε πολύ ωραία το παιχνίδι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, βρήκε τον Λιβάια που έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ και κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το τελικό 1-1!

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37' λ. τρ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90'+2' Ρέις).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια.
Keywords
Τυχαία Θέματα