Δεν μπορεί να κριθεί αυτή η ΑΕΚ

Πέρασαν 12 μέρες δουλειάς για την ΑΕΚ στην Πολωνία και δύο φιλικά. Η Ένωση επιστρέφει στην πατρίδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι τεράστιο λάθος να μπει κάποιος στη διαδικασία να κρίνει την ομάδα που "χτίζει" ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κι αν στο αμυντικό κομμάτι δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού επιθυμία του είναι να διαφοροποιήσει εντελώς τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης των ποδοσφαιριστών του. Αυτό δε γίνεται από τη μια βδομάδα στην άλλη. Πόσο μάλλον όταν ο προπονητής
δεν έχει υπό τις οδηγίες του ένα πλήρες ρόστερ.

Πέρυσι τέτοιες μέρες γράφαμε ότι ο Μανόλο Χιμένεθ είχε την τύχη να δουλέψει με τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Φέτος την ίδια τύχη δεν την είχε ο Ουζουνίδης. Αυτός είναι κατά την ταπεινή μας γνώμη ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν είναι δυνατόν να κριθεί αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ. Και εξηγούμαστε...

Να κρίνουμε τι; Ένα σύνολο στο οποίο μέσα στις επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν τουλάχιστον τρεις παίκτες που θα κληθούν να χτυπήσουν την "πόρτα" της ενδεκάδας; Μα αν συμβεί αυτό, το ...ντόμινο που θα δημιουργηθεί ουσιαστικά θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό όσα βλέπουμε ως τώρα. Θα αναρωτηθεί κάποιος: "Τότε για ποιο λόγο γίνεται η προετοιμασία, αφού με το σκεπτικό σου θα αλλάξουν πολλά μόλις έρθουν οι μεταγραφές;"

Μα ο προπονητής οφείλει να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Δεν είναι δυνατόν να περιμένει να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Πόσο μάλλον όταν έχει στη διάθεσή του τον κορμό ενός ρόστερ που πριν λίγο καιρό κατέκτησε τον τίτλο. Προσωπικά δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι η εικόνα της ομάδας στα δύο πρώτα φιλικά προετοιμασίας. Όχι ήταν καλή, απλώς δεν θα έπρεπε να εμπνέει ανησυχία. Γνωρίζοντας άλλωστε το σκεπτικό του Ουζουνίδη, αν μπορούσε δεν θα έβαζε καν φιλικά ματς πριν περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες δουλειάς. Έτσι βρήκε όμως το πρόγραμμα και το ακολούθησε. Δεν είχε άλλη επιλογή.

Το στοίχημα από εδώ και στο εξής είναι κατά πόσο θα μπορέσει να ενσωματώσει άμεσα στο σύνολο τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν, αφού όλο και πλησιάζει η μέρα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Γι' αυτό όμως δεν ευθύνεται ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, αλλά ο προγραμματισμός που έγινε τους προηγούμενους μήνες. Εδώ που έφτασε πάντως η κατάσταση, το χειρότερο δυνατό θα είναι να ισοπεδωθεί η δουλειά που γίνεται καθημερινά, απλά και μόνο επειδή η ΑΕΚ δε νίκησε στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας. Ή επειδή ακόμα δεν μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο. Ας κάνουμε λίγο υπομονή. Όλοι θα κριθούν στην ώρα τους!
Keywords
Τυχαία Θέματα