Το πάνω χέρι ο Νόλε και… to be continued!- VIDEO

Κρατήστε δυνάμεις γιατί… έπεται συνέχεια. Σε ένα από τα πιο όμορφα από άποψη θεάματος ματς του φετινού Wimbledon, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον Σέρβο να προηγείται με 2-1 σετ, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του ανδρικού ταμπλό που διακόπηκε στις 23:02, τοπική ώρα!

Οι παραδόσεις είναι… παραδόσεις, αλλά και οι ματσάρες… ματσάρες!

Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς παρέδωσαν μαθήματα τένις για

τρεις περίπου ώρες στο κεντρικό court του All England Club, στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας μετά τον μαραθώνιο αγώνα του Άντερσον με τον Ίσνερ, μη προλαβαίνοντας να λύσουν τις διαφορές τους όμως την Παρασκευή, ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού τους για την επομένη, στις 15:00GR.

Μπορεί οι αυστηροί κανονισμοί των Άγγλων να λένε πως μέχρι τις 23:00 Αγγλίας επιτρέπεται να είναι σε εξέλιξη μια αναμέτρηση στο Wimbledon, όμως η συγκεκριμένη… δεν θα μπορούσε διακοπεί πριν να τελειώσει αυτό το μαγικό τρίτο σετ.

To be continued…#Wimbledon pic.twitter.com/bgmIxkKaPB

Wimbledon (@Wimbledon) 13 Ιουλίου 2018


Μερικές παραπάνω ώρες αναμονής μέχρι την έναρξη της τιτανομαχίας, αφού Άντερσον και Ίσνερ δεν έλεγαν να τελειώσουν με τίποτα, στοίχισαν σε όλους ένα γεμάτο παιχνίδι που έβρισκε ολοένα και περισσότερο ρυθμό θυμίζοντας σπουδαίες μάχες του παρελθόντος ανάμεσα στους δυο, όμως και η… δεύτερη δόση της αναμέτρησης, μόνο αδιάφορη δεν είναι.

Μάλλον το αντίθετο, αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς αν και υστερούσε στα σημεία κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, με τον Ισπανό να δείχνει λίγο πιο έτοιμος και να εξαπολύει ρουκέτες με το φονικό του φόρχαντ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατέκτησε ένα φοβερό και τρομερό τρίτο σετ όντας υπέρμετρα ψύχραιμος στο τάι μπρέικ του τρίτου κομματιού του αγώνα, παίρνοντας το πάνω χέρι στον ημιτελικό!

Ο Σέρβος, κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων στο Wimbledon, προηγείται του Νο1 του κόσμου με 6-4, 3-6, 7-6(9), όμως δεν πρέπει να εφησυχάζει, καθώς με τέτοιον Ναδάλ… μόνο ήσυχος δεν θα μπορεί να κοιμηθεί απόψε, σκεπτόμενος την δραματική συνέχεια.

We’ll see you tomorrow…@DjokerNole #Wimbledon @RafaelNadal pic.twitter.com/rbJoVBQPfo

Wimbledon (@Wimbledon) 13 Ιουλίου 2018


Από την άλλη ο Ράφα έχει συνηθίσει, ούτως ή άλλως, τις σκληρές και επίπονες δοκιμασίες και καλείται να κάνει ακόμη μια μεγάλη ανατροπή από 1-2 πίσω στα σετ, όπως έκανε απέναντι στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στα προημιτελικά, μη έχοντας ξανά περιθώρια λάθους.

Οι προβλέψεις για την έκβαση της αναμέτρησης είναι κάτι παραπάνω από διακινδυνευμένες, με τους δυο αθλητές να δείχνουν ικανοί για το καλύτερο…

Χαρούμενος πάντως με την συγκεκριμένη εξέλιξη μετά την σπουδαία του πρόκριση, πρέπει να είναι και ο Κέβιν Άντερσον, ο οποίος θα δει τον επικείμενο αντίπαλό του, όποιος κι αν είναι, να χρειάζεται να παίξει πολλές ώρες και στην προκειμένη περίπτωση δυο ημέρες, για να “κλείσει” το ραντεβού του στον τελικό με τον ίδιο, ισοσταθμίζοντας λίγο την κούραση που νιώθει ο Νοτιοαφρικανός.

Ενδεικτικό της τεράστιας μονομαχίας των δυο παικτών, το γεγονός ότι έχουν κερδίσει από 107(!) πόντους στον αγώνα, σε σύνολο δηλαδή 214 πόντων που έχουν παιχθεί, δείχνοντας πως είναι ένα πλήρως ισορροπημένο ματς.

Ο Ναδάλ έχει εκμεταλλευτεί 2/3 ευκαιρίες για μπρέικ, όλες στο δεύτερο σετ, με τον Σέρβο από την άλλη να μην είναι τόσο επιτυχημένος στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, καθώς μετράει 2/10 μπρέικ πόιντς, έχοντας δηλαδή μόλις 20%.

Στα αβίαστα λάθη ο Ισπανός δείχνει για ακόμη μια φορά πως είναι… ρομπότ, μιας και έχει μόλις 22(!) σε σύνολο 214 πόντων, με τον Νόλε όμως να μην πηγαίνει πίσω καθώς έχει 29. Ο Σέρβος πάντως έχει “βγάλει” περισσότερους winners, 42 στον αριθμό, έναντι 39 του Ράφα.

Στους winners του Τζόκοβιτς παίζει σημαντικό ρόλο και η βοήθεια των άσων του, αφού έχει τραβήξει από το μανίκι του 13 τέτοιους, σε αντίθεση με τον Ναδάλ που έχει μόνο δυο.

Παρασκευή 13/7: Ημιτελικοί Wimbledon, Άνδρες

Djokovic vs Nadal 6-4, 3-6, 7-6(9) To Finish

Anderson (South Africa) beat Isner (USA) 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24

WIMBLEDON GENTELEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το πάνω χέρι ο Νόλε και… to be continued!- VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα